Okan Buruk, Fatih Terim'in rekoruna göz dikti!

13.05.2024 - 10:38 | Son Güncellenme: 13.05.2024 - 10:47

Süper Lig devi Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, bu sezon ligde rekorları üst üstte kırarken gözünü Fatih Terim'in rekoruna dikti. Detaylar...

Okan Buruk, Fatih Terim'in rekoruna göz dikti!

AJANSSPOR HABER

Okan Buruk yönetiminde güçlü bir seri yakalayan Galatasaray, deplasmanda Fatih Terim'in rekorunu kırmaya doğru ilerliyor. Sarı-kırmızılı, ligde dış sahadaki son 8 maçını da kaybetmedi.

Gözünü 9 maça dikti

Galatasaray'ın ligdeki en uzun deplasman serisi Kasım 2002-Mayıs 2003 arasında Fatih Terim yönetimindeki 9 maçlık süreçti.

Seri 24 maç

Galatasaray'ın hedefi hem seriyi geliştirmek hem de şampiyonluk yürüyüşünü emin adımlarla sürdürmekti. Nitekim sarı-kırmızılılar, zorlansa da kritik bir virajı döndü. Bu sonucun ardından Okan Buruk'un öğrencilerinin, ligdeki zafer serisi tam 17 oldu. Ayrıca ligde de uzun bir süredir yenilmeyen Aslan, bu alandaki serisini de 24'e çıkardı. Cim Bom, bu süreçte çıktığı maçlarda 22 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki mücadelede taraftarının desteğini arkasına alan Galatasaray, dış sahada oynadığı maçlarda da önemli bir performansa imza attı. Sarı-kırmızılılar, Karagümrük maçıyla birlikte ligdeki 18. deplasman mücadelesini geride bıraktı. Galatasaray, bu karşılaşmalarda 14 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 45 puan topladı. Bu alanda 2. sırada yer alan Cim Bom, Fenerbahçe'nin ise 3 puan gerisinde bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler