Okan Buruk, Ajansspor'a açıkladı! Inter...

06.04.2020 - 20:32 | Son Güncellenme: 06.04.2020 - 21:17

Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, Inter, Hagi, Fatih Terim hakkında açıklamalarda bulundu. Buruk, 'Hedefim Avrupa' dedi.

Okan Buruk, Ajansspor'a açıkladı! Inter...

Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Buruk, Inter, Hagi, Fatih Terim hakkında konuştu. Buruk, 'Hedefim Avrupa' dedi.

Ajansspor YouTube kanalında Salim Manav'ın konuğu olan Okan Buruk, "Karantina günlerinde ailemizle vakit geçiriyoruz. Bu dönemde daha önce yapamadığımız şeylerin keyfine varmak istiyoruz. Hem işimle hem de ailemle ilgili yapamadığım şeyleri yapıyorum. Netflix'te çok dizi bitirdim. Bu süreçte okuduğum kitaplar var. Oğlumla PlayStation ve ayak tenisi oynuyoruz. Bu dönemde futbolcu izleme şansı da oluşuyor." ifadelerini kullandı.

Göksel Gümüşdağ ile görüştüğünü ifade eden Buruk, "Göksel Başkan ile görüştüm. Bugün 13. gün oldu, kendisi zorlu süreçten geçti. Bizim için çok önemli birisi. Göksel Gümüşdağ hem kulüp başkanım hem de kendisiyle 20 yıllık arkadaşlığımız var. İnanıyorum; en kısa zamanda daha güçlü bir şekilde eşiyle birlikte aramıza dönecek." dedi. 

Yıldız bir futbocu olmanızın teknik direktörlük sürecinde artıları nelerdir?

"Bu tabii ki avantaj. Futbolculuk hayatı bittikten sonra teknik direktörlük alanında yeni bir meslek başlıyor. Teknik direktörlükte futbolculuk döneminde egolarınızdan arınmanız gerekiyor. Oyuncularla iletişimini iyi kuran teknik adamlar hep başarılı olmuştur. İletişiminizin doğru olması gerekiyor. Futbolculuk döneminde yaşadıklarınızı aktarma teknik direktörlük döneminizde etkili oluyor."

Teknik direktörlük kariyerinizde hedefiniz nedir?

"Sadece kendim için değil, ülkem için de bunu istiyorum. Yurt dışına teknik direktör ihraç edebilirsek çok güzel olacaktır. Avrupa'da önemli ligler var. İtalyancam olduğu için İtalya'yı kendime çok yakın buluyorum. İtalya, İspanya ve Almanya gibi önemli ligler var. Bu yıl benim için ve takımın için önemli bir adım. Avrupa'da tanınmamız için çok önemli bir prestij."

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda rakibimizin Kopenhang'dı ve ilk maçı da kazandınız; futbolculuğunuz döneminde kaldırdığınız UEFA Kupası var. Antrenörlüğünüz döneminde bu kupaya ne kadar yakınsınız?

"Şu anda her takımın şansı eşit. Öncelikle hedefimiz çeyrek finale çıkmak. Burada seri başı olmadığı için eşleşmeler çok önemli. Çeyrek finale kalırsak 8 takımın şansı eşit olacak."

Futbolculuğunuz döneminde birlikte oynadığınız en iyi futbolcu hangisiydi?

"Çok iyi oyuncularla çalıştım ve oynadım. Bu oyuncular arasında Hagi ön plana çıkar. Çalıştığım en iyi oyuncu Hagi, çalıştığım en yetenekli oyuncu ise Inter'de oynadığım Ronaldo, en çalışkan ve katkı sağlayan isim Hagi."

Inter süreci?

"19 yaşında ayağım kırıldı. Ayağım kırılmasaydı Inter süreci daha erken olabilirdi. 28 yaşında Avrupa'ya transfer olmak benim için önemliydi. O dönemin en güçlü takımı Galatasaray'dan Inter'e transfer olmuştuk, o dönem tepkiler de olmuştu, benim hedefim her zaman Avrupa oynamaktı. Bunu da başarmıştım."

Bir gün Inter'de teknik direktör olarak çalışmak ister misiniz?

"Futbolcuyken de buna benzer şeyler yaşadım. Yine aynı şeyleri yaşayabiliriz. Yeni bir ülke tanımak bence paha biçilemez şeyler. Yeni bir antrenman izlediğimde bile benim hoşuma gidiyor. Bu sezon Başakşehir'de şampiyonluk yarışında olmak benim için çok güzel. Hedefim Başakşehir ile Şampiyonlar Ligi'nde olabilmek. İlerleyen süreçte neden olmasın?

Unutamadığınız maç?

"Unutamadığım maç tabii ki Galatasaray-Arsenal maçı. Futbol hayatımdaki en önemli başarı ve en unutamadığım maçtı. Yıllar geçtikçe daha çok hatırlıyoruz."

Futbolculuk kariyerinizde sizi en çok etkileyen teknik direktör hangisiydi?

"Beni en çok etkileyen teknik direktör Fatih Terim'di. Fatih Hoca'nın yanına Beşiktaş'ta çalıştığım Del Bosque'yi koyabilirim. Özellikle kariyeri ve yapısıyla üzerimde çok şey bıraktı."
Senin için hazırladığımız haberler