Ohio Derbisi'nde kazanan Cleveland Browns

18.09.2020 - 14:30 | Son Güncellenme: 18.09.2020 - 14:30

NFL'in 2. hafta açılış maçında Cleveland Browns, derbi maçında Cincinnati Bengals'ı First Energy Stadı'nda konuk etti. Mücadeleyi 35-30 kazanan Browns, bu sezon ilk galibiyetini aldı.

Bertan ERMAN

Maçın ilk hücum serisini oynayan Cincinnati Bengals, tercih ettiği oyunlarla iyi bir ilerleme kaydetse de, Joe Burrow'un gol bölgesine 9 yard uzakta olduğu üçüncü hücum hakkında Adrian Clayborn tarafından sacklenmesi sonrasında son hakkını alan golü ile değerlendirdi. Randy Bullock'ın 38 yard uzaktan attığı gol, Bengals'ı 3-0 öne geçirdi. (7.13) Cleveland'ın cevabı touchdownla oldu. Etkili hücum oyunları çıkaran Browns, son oyunda running back Nick Chubb'ın sağ garddan 11 yardlık koşu oyunu ile gol bölgesine girdi. Touchdown sonrasında ekstra golde de isabet bulan Kahverengiler, aradaki farkı 4 sayıya çıkardı. (1.48) İlk 15 dakika, Cleveland Browns'ın 7-3'lük üstünlüğüyle sonuçlandı.

 
Browns ikinci çeyreğe de iyi başladı. Yıldız wide receiver Odell Beckham Jr, 43 yardlık pas oyununda Baker Mayfield'ın attığı topu yakalayıp gol bölgesine düştü. Hakemler, pozisyonu video sisteminden kontrol etti ve verilen touchdown kararını değiştirmedi. Aradaki farkı çift hanelere yükselten Kahverengiler, ekstra gol sonrasında skoru 14-3'e getirdi. (11.54) Ancak Cincinnati Bengals'ın cevabı çabuk geldi. Çaylak oyun kurucu Joe Burrow, NFL'deki ilk touchdown pasını 23 yardlık oyunda, tight end pozisyonunda oynayan C.J. Uzomah'a attı. Akabinde isabetli bir ekstra gol bulan Bengals, farkı 4 sayıya indirdi. (9.00) Laikn Cleveland'ın hücumdaki etkisi, ilerleyen dakikalarda da sürdü ve bir başka running back Kareem Hunt, Baker Mayfield'ın 6 yardlık pasını yakalayıp hücumu touchdownla sonuçlandırdı. Akabinde ekstra gol de isabetli oldu ve Browns arayı bir kez daha açtı. (1.31) Bengals, çeyreğin bitimine 2 saniye kala, Randy Bullock ile ikinci alan golünü attı. Cleveland Browns, devre arasında soyunma odasına 21-13 önde gitti. 
 
Üçüncü çeyreğin ilk hücum serisini oynayan Browns, gol bölgesine 1 yard kadar yaklaşsa da, kredilerini iyi değerlendiremedi ve sayı bulamadı. Ancak Cleveland bu hatayı çabuk bir şekilde telafi etti. Yıldız defansif end Myles Garrett, Joe Burrow'u sacklerken topu da yere düşürdü.Yere düşen topu bir başka defansif end Joe Jackson aldı ve hücum hakkı Kahverengiler'e geçti. (5.53) Cleveland, elde ettiği hücumda 1 yardlık pas oyununda touchdown yaptı. Baker Mayfield'ın pasnı yakalayan isim, tight endlerden Austin Hooper oldu. Touchdown sonrasında bir ekstra gol daha isabetli oldu ve aradaki fark 15 sayıya yükseldi. (5.45) Çeyreğin sonlarına doğru Randy Bullock'tan bir alan golü daha geldi 
 
Son 15 dakikaya 28-16 önde giren Cleveland Browns, önceki çeyrekten kalan hücum serisinde top kaybı yaptı. Baker Mayfield'ın orta mesafeli pasında Bengals cornerbacklerinden William Jackson III'nin topu kapmasıyla hücum sırası konuk ekibe geçti. (11.33) Cincinnati, interception sonrası elde ettiği hücum serisinden touchdown çıkarttı. 4 yardlık pas oyununda Joe Burrow'un attığı topu yakalayan wide receiver Mike Thomas oldu ve bu pozisyon gol bölgesinde noktalandı. Randy Bullock'un ekstra golü ile aradaki fark 5 sayıya indi. (5.55) Maçın kalan süresinde Cleveland Browns, Kareem Hunt'ın 1 yardlık koşu oyunundan touchdown ve ekstra gol; Cincinnati Bengals da Joe Burrow'un Tyler Boyd ile oynadığı 9 yardlık pas oyunundan touchdown ve ekstra gol çıkardı. Mücadele, Browns'ın 35-30'luk galibiyetiyle sonuçlandı. 
 
MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER
 
 CLEVELAND BROWNS 
 
Baker Mayfield (QB): 23'te 16 pas isabeti, 219 yard pas mesafesi, 2 touchdown pası, 1 interception pas
Nick Chubb (RB): 22 koşu oyununda 124 yard mesafe ve 2 koşu touchdownı
Kareem Hunt (RB): 10 koşu oyununda 86 yard mesafe ve 1 koşu touchdownı, 2'de 2 pas yakalamada 15 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı
Odell Beckham Jr. (WR): 6'da 4 pas yakalamada 74 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı
 
 CINCINNATI BENGALS 
 
Joe Burrow (QB): 61'de 37 pas isabeti, 316 yard pas mesafesi, 3 touchdown pası, 7 koşu oyununda 19 yard mesafe
Tyler Boyd (WR): 8'de 7 pas yakalamada 72 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı
C.J. Uzomah (TE): 6'da 4 pas yakalamada 42 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı
William Jackson III (CB): 4'ü solo, toplam 5 tackle, 1 interception
 
Fotoğraf: Matt Starkey / Cleveland Browns

Senin için hazırladığımız haberler