Nijerya U17, Galatasaray'ı 4-1 yendi

02.10.2022 - 13:18 | Son Güncellenme: 02.10.2022 - 13:26

Ödünç aldıkları kramponlarla karşılaşmaya çıkan Nijerya U17 Kadın Milli Takımı, Galatasaray Kadın Takımı ile yaptığı hazırlık maçını 4-1 kazanmayı başardı.

Nijerya U17, Galatasaray'ı 4-1 yendi

AJANSSPOR HABER

Galatasaray Kadın Futbol Takımı ile Nijerya U17 Kadın Futbol Milli Takımı arasında Kocaeli’de oynanan hazırlık maçının galibi 4-1’li skorla Afrika takımı oldu.  Nijerya Teknik Direktörü Olowookere Bankole, maç sonu yaptığı açıklamada "Biz ayakkabılarımızı beyazlardan ödünç alıyoruz, Afrika’daki erkeklerden ödünç alıyoruz. Daha biz gelişmekte olan bir ülkeyiz" dedi.   

İlgini Çekebilir
Galatasaray Kadın Futbol Takımı'nda Kerem Aktürkoğlu gol sevinci!
Habere Git

Galatasaray’dan sonra Fenerbahçe ile oynayacaklar

Nijerya U17 Kadın Futbol Milli Takımı, bir süredir çalışmalarını Kocaeli Edis Spor Kompleksi'nde sürdürüyor.  Nijerya takımı Galatasaray Kadın Futbol Takımı ile hazırlık maçına çıktı. Maçın kazananı 4-1’lik skorla Afrika ekibi oldu. Dünya Kupası’na hazırlanan Nijerya, 4 Kasım’da da Samandıra’da Fenerbahçe ile hazırlık maçı oynayacak.  

  "Bizim için çok iyi bir maç oldu" 

Nijerya Teknik Direktörü Olowookere Bankole,  maçın ardından yaptığı açıklamada "Türkiye'ye geldik ve Dünya Kupası öncesi iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Bizim için çok iyi bir maç oldu. Seviyemizi görmüş olduk ve bu bizim açımızdan mutluluk verici" diye konuştu.

“Kızlarımızı motive etmeye çalışıyoruz”

Kadın futboluna yeni başlayan bir ülke olduklarını belirten Bankole konuşmasına şöyle devam etti:  “Kızlarımızı daha fazla motive edip erkekler gibi daha iyi bir seviyeye çekmek için çalışıyoruz. Yavaş yavaş başarıyoruz, iyi bir seviyeye geleceğine inanıyoruz.” 

“Ödünç kramponlarla oynuyoruz”

"Afrika ülkeleri arasında Fas ve Güney Afrika iyi gidiyor” diyen kısıtlı imkanlara sahip olduklarını ve ekonomik desteğe ihtiyaç duyduklarını söyledi. Bankole, “Biz ayakkabılarımızı beyazlardan ödünç alıyoruz, Afrika’daki erkeklerden ödünç alıyoruz. Daha biz gelişmekte olan bir ülkeyiz. Ekonomi olarak da yeterli değiliz. İyi bir gelişim programıyla U17, U20 ve A takım kategorilerinde başarılı olmak istiyoruz. Şu an öyle bir bütçeye sahip değiliz. Bunları programlayıp ekonomik olarak da desteklemek lazım" dedi.

İlgini Çekebilir
Erden Timur'un Galatasaray'a istediği dünya yıldızları belli oldu!
Habere Git

Kocaeli’ne hayran kaldı

Bankole, sözlerini şöyle bitirdi: “"20 yıldır antrenörlük yapıyorum. Dünyada neredeyse gitmediğim yer kalmadı. Böyle bir tesis, böyle bir şehir görmedim. Çok güzeldi ve harika bir çalışma süreci çekirdik. Umarım böyle bir tesis bizim ülkemize de yapılır."  

Senin için hazırladığımız haberler