Ocon: "Fernando Alonso'nun galibiyette payı büyük"

01.08.2021 - 20:55 | Son Güncellenme: 01.08.2021 - 21:06

Formula 1'de Macaristan GP'yi sürpriz bir şekilde kazanan Alpine F1 pilotu Esteban Ocon, takım arkadaşı Fernando Alonso'ya övgüler dizdi.

Ocon: "Fernando Alonso'nun galibiyette payı büyük"

AJANSSPOR - HABER

2021 Formula 1 sezonunun 11. yarışı olan Macaristan Grand Prix'sini sürpriz bir şekilde kazanan Alpine F1 pilotu Esteban Ocon, takım arkadaşı Fernando Alonso'nun stratejik desteğinden dolayı teşekkür etti.

İlk turda 5 pilotun veda etmesine neden olan kaza sonrası lider Hamilton'ın arkasında yarışa başlayan ve daha sonra liderliğe yükselen Fransız pilot Ocon, zafere ulaşmasında takım arkadaşı Fernando Alonso’nun büyük desteği olduğunu dile getirdi.

Yarış sonrası oldukça mutlu olduğunu ifade eden Ocon, galibiyetinde uzun bir süre Lewis Hamilton’ı arkasında tutan takım arkadaşı Alonso’yu da tebrik etti ve bu galibiyeti kazanmasında onun da payı olduğunu söyledi.

"Kazanmam da onun da payı vardı"

Ocon, “Bu, Renault’nun [şimdiki adıyla Alpine] Formula 1’e döndüğünden bu yana ilk galibiyeti oldu. Bildiğiniz üzere bu sezon takım olarak üstesinden geldiğimiz bazı zor anlar yaşadık ve ardından, Silverstone’da harika bir noktaya geldik, bu yüzden gerçekten çok iyiydi. Ayrıca Fernando’yu da tebrik ederim çünkü ortaya harika bir mücadele ortaya koydu ve galibiyeti kazanmam da onun da payı vardı. Bu yüzden, bu bir takım işiydi ve gerçekten harika bir gündü.” dedi.

24 yaşındaki genç pilot Ocon, takım arkadaşo Alonso ile çalışmaktan da keyif aldığını ifade ederek şöyle konuştu:

 

"Birlikte çalışmak için harika bir insan"

“Fernando’yla çalışmak, yılın başından beri gerçekten harika oldu. İyi bir ikili oluşturduk, birlikte çalışıyoruz ve takımı zorluyoruz. Böylece gelişerek önümüzdekilere yaklaşmaya çalışıyoruz. Fernando, gelmeden önce herkes bana onun hakkında şeyler söylemişti ama tüm bunlar yanlıştı. Gördüğünüz üzere o, birlikte çalışmak için harika bir insan ve onunla olan iş birliğimizden keyif alıyorum.”

Senin için hazırladığımız haberler