Zeljko Obradovic Rusya-Ukrayna Savaşı Hakkında Açıklama Yaptı

09.03.2022 - 00:12 | Son Güncellenme: 09.03.2022 - 01:04

Fenerbahçe Beko'nun, EuroLeague şampiyonu olmasında büyük pay sahibi olan başarılı koç Zeljko Obradovic, Rusya-Ukrayna savaşı hakkında açıklama yaptı.

Zeljko Obradovic Rusya-Ukrayna Savaşı Hakkında Açıklama Yaptı

Fenerbahçe Beko'nun EuroLeague şampiyonu olduğu dönemde takımın başında olan, şu an ise Partizan'ı yöneten başarılı koç Zeljko Obradovic, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali hakkında açıklama yaptı. Obradovic, Avrupa'nın Ukrayna halkına gösterdiği yardımı, savaş halinde olan diğer ülkeler için göstermediğini söyledi.

"Hayatta böyle şeylerin olduğunu ilk kez görmüyoruz"

Sırbistanlı antrenör, Rusya-Ukrayna savaşı hakkında yorum yapması istendiğinde, "Bu konu hakkında herhangi bir açıklama yapmak istemiyorum. Hayatta böyle şeylerin olduğunu ilk kez görmüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Irak'ta, Suriye'de, Afganistan'da da durum aynı"

Sözlerine devam eden Obradovic, "62 yaşındayım ve olan birçok şeyi hatırlıyorum. 1999'da benim ülkem bombalandığında insanların bu şekilde reaksiyon gösterdiklerini ve konuştuklarını görmedim. Irak'ta, Suriye'de, Afganistan'da da durum aynıydı. O zaman insanlar konuştu mu?" dedi.

"Tabii ki savaşa karşıyım"

Savaşa karşı olduğunu kesin bir dille belirten Obra, "Bir insan olarak tabii ki savaşa karşıyım. Eğer bir insan bile savaşta hayatını kaybederse korkunç bir şeydir, bu çok açık." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler