Avustralya Açık'ta Şampiyon Novak Djokovic

29.01.2023 - 14:13 | Son Güncellenme: 29.01.2023 - 15:15

Geçen yıl aşı olmadığı için Avustralya Açık Tenis turnuvasında oynayamayan Novak Djokovic, Yunan rakibi Stefanos Tsitsipas 3-0 yenerek şampiyon oldu. İşte detaylar.

Avustralya Açık'ta Şampiyon Novak Djokovic

AJANSSPOR-HABER

Sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'ta tek erkeklerin 4 numaralı seribaşı tenisçisi Novak Djokovic, finalde Stefanos Tsitsipas ile karşılaştı.

Şampiyon Novak Djokovic

Novak Djokovic, Yunan Stefanos Tsitsipas'ı üç set sonucunda 3-6, 6-7 ve 6-7 yenerek Avustralya Açık'ta şampiyon oldu ve 22 grand slam şampiyonluğunu elde etti. Djokovic, böylece Rafael Nadalın elinde bulunan 'en fazla grand slam turnuvası kazanan erkek tenisçi' rekorunu da egale etmiş oldu.

Avustralya Açık'ta 28 maç üst üste kazanan ve turnuva tarihinde 10. kez mutlu sona ulaşan Djokovic, yeni dünya bir numarası oldu.

  • 2008
  • 2011
  • 2012
  • 2013
  • 2015
  • 2016
  • 2019
  • 2020
  • 2021
  • 2023

Sırp tenisçi, kariyerinde 33. kez grand slam finaline çıkarak tek erkeklerde kendisine ait rekoru da geliştirdi. Djokovic'e kaybeden Tsitsipas ise 2021 Fransa Açık'ın ardından kariyerinde ikinci kez grand slam finali oynadı. 

Djokovic gözyaşlarına hakim olamadı

Sırp tenisçi Djokovic, şampiyonluk geldikten sonra yere yığıldı ve hüngür hüngür ağladı. Duygusal boşalmak yaşayan Djokovic'i sakinleştirmek için yetkililer büyük çaba harcadı.

Djokovic, geçen yıl Avustralya Açık'ta mücadele edememişti

Bilindiği üzere, elde ettiği 10 kupayla turnuva tarihinin en başarılı erkek tenisçisi olan Novak Djokovic, küresel salgın dolayısıyla getirilen şartları sağlamadığı gerekçesiyle 2022'de Avustralya Açık'ta mücadele edememişti. 

Geçen sene turnuva yönetiminin tıbbı muafiyeti bulunan sporcuların Avustralya'ya gelebileceğini açıklaması üzerine Melbourne'e seyahat eden Sırp tenisçi, vize başvuru formundaki hatalı bilgilerin fark edilmesiyle sorguya alınmış, devamında ise vizesi iptal edilmişti.

Djokovic, daha önce Fransa Açıkta 2, Wimbledon'da 7 ve Amerika Açık'ta da 3 kez ipi göğüsleyen isim olmuştu.

Stefanos Tsitsipas: "Novak benim gördüğüm en iyi oyuncu"

Stefanos Tsitsipas: "Novak, şu ana kadar yaptıkların zaten anlatıyor. Benim bir şey söylememe gerek var mı bilmiyorum. Sadece sen değil, ailenin bu kadar destekleyici bir ailenin, çevrenin olması harika. Sen olağanüstü bir oyuncusun. Birçok maç oynama şansına eriştim ama Novak'la oynarken en iyimi oynamak zorunda kalıyorum. Benim gördüğüm en iyi oyuncu. Her oyuncu zorladığın içinde sana teşekkür etmemiz lazım. Kolay değil grand slam da bir final daha ve yine kaybeden taraftayım. Takımımla korta geri döneceğim ve çalışacağım. Beni destekleyen, benimle yatıp kalkan, bana yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Avustralya'ya geri gelmeyi çok istiyorum bir an önce. Burada gerçekten zor bir işiniz var, kurgulayanlar, yapanlar, emeği geçenler. Bu oyun onlarsız olmaz. "

Novak Djokovic: "Bu benim hayatımın en büyük zaferi"

Novak Djokovic: "Stefanos Tsitsipas çok kibar ve saygılı dolu sözler için sana çok teşekkür ediyorum. Birbirimize büyük saygımız var. İkimizde bu harika performansını da onurlandırmayı biliyoruz. Mükemmel bir turnuva oynadın. Bu kesinlikle son grand slamın değil, son da değil. Bu çok da belli. Takımını da ayrıca tebrik ederim. Ne kadar emek harcadığınızı çok iyi biliyorum. Aynı zamanda turda gördüğüm en enteresan adamlardan birisin. Yunanistan ve Sırbistan için de bir şeyler söylemem lazım. Çok eski bir tenis kültürü yok, bu seviyede çok fazla oynayan tenisçisi yok. Bu finali izleyen tüm genç tenis oyuncularına ben ve Stefanos Tsitsipas ile çok büyük hayaller kurduk. İkimizde büyük hayal ettik ve buralara geldik. 

Tahmin ettiğinizden de dezavantajlı bir çocukluğum vardı. Ne kadar inanırsanız tahmin ettiğinizden de büyük karakter olursunuz. Hiç kimsenin sizden rüyalarınızı çalmasına izin vermeyin lütfen. Rüyalarınızın peşinden koşmaya devam edin, büyük hayal etmeye devam edin, hayalinizin arkasında durmaya devam edin. Benim ailem için, takımım için acayip bir yolculuk oldu. Çok zordu, bazen çekilmez bir adam oluyorum, bana katlandınız. Çok uzun bir yolculuk, son 4-5 haftada yaşadıklarımızı sadece takımım ve ailem biliyor. Çok zor şeyler yaşadık. Bu benim hayatımın en büyük zaferim. Bu olağanüstü etkinliğin parçası olan herkese teşekkür ediyorum. Bu sene burada rekor kıran bir kalabalık vardı. Tenise verdiğiniz destek ve bizi harika hissettirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Gelecek sene görüşmek üzere."

Senin için hazırladığımız haberler