Thomas Gronnemark: Nuri Şahin'in Avrupa Yolu Açık

15.04.2022 - 11:10 | Son Güncellenme: 15.04.2022 - 11:20

Antalyasporlu futbolculara eğitim veren dünyanın ilk taç antrenörü Thomas Gronnemark, Akdeniz ekibinde yaptığı çalışmalarla ilgili olarak bilgi verirken, Nuri Şahin hakkında konuştu. Detaylar haberimizde...

Thomas Gronnemark: Nuri Şahin'in Avrupa Yolu Açık

Koray GEÇGEL – AJANSSPOR

Nuri Şahin yönetiminde pek çok yeniliğe kapısını açan Antalyaspor, en dikkat çekici iş birliğini dünyanın ilk taç antrenörü Thomas Gronnemark’ı getirerek yaptı. Liverpool’da görev yapan ve 4 gün boyunca Kırmızı-Beyazlılara eğitim veren Danimarkalı teknik adam, Antalyaspor’da yaptığı çalışmalardan Türk futboluna kadar pek çok konudaki görüşlerini aktarırken, en dikkat çekici sözlerini ise Antalyaspor Futbol Sorumlusu Nuri Şahin’e yönelik olarak kullandı.

Nuri Şahin’e övgü

Nuri Şahin’in ‘idolüm’ dediği Jürgen Klopp ile birlikte çalışan Gronnemark, genç çalıştırıcı için de övgü dolu sözler kullandı. Şahin’in genç yaşına rağmen harika bir teknik direktör olduğunu ifade eden Gronnemark, kendisinin ilerleyen dönemde Avrupa’nın önemli kulüplerinde görev alabileceğine vurgu yaptı. Şahin’in gelişime açık olduğunu belirten Gronnemark, “Bir sürü üst düzey teknik direktörle çalıştım. Nuri Şahin'in gerçekten büyük bir potansiyeli var. Antalyaspor'da büyük bir iş yapıyor. Elbet bir gün daha büyük bir adım atacaktır” diye belirtti.

Antalya’daki çalışmalarını anlattı

Antalyaspor’da yapılan 4 günlük çalışmayla ilgili olarak da bilgi veren Danimarkalı, "Bir sürü taktiksel çalışma var ama çok fazla detaya girmeden şunu söyleyebilirim; uzun, hızlı ve akıllı taç ataşları üzerine çalışıyoruz. Taç atışları sırasında yerleşim de önemli. Olay sadece hızlı taç kullanmak değil. Ayrıca rakiplerinize karşı taç atışlarını savunmayı da bilmelisiniz. Hızlı hamlelere akıllıca reaksiyon vermek... Taç atışları esnasında saha üzerinde alan yaratmak ve oralardan gol atmak üzerine çalışıyoruz. Tabii ki önce basit şeyler üzerinde duruyorum çünkü çoğu futbolcu hayatında kendilerine taç atışı çalıştıran bir antrenör görmemiştir” dedi.

“Başarıda payım olduğu için mutluyum”

Antalyaspor’da yaptığı çalışmanın ardından Akdeniz ekibinin hiç maç kaybetmediğine değinen Gronnemark, "Ben ilk geldiğimde takımın durumu iyi değildi fakat herkesin katkısı büyük. Özellikle teknik direktör, onun ekibi ve oyuncular bunun için çalıştı. Tabii ki benim çalışmalarımın da alınan sonuçlara etkisi vardır, ancak ne kadar olduğunu ben söyleyemem. Birçok insan taç atışını küçümsüyor, bunu biliyorsunuz. Ben tüm dünyada birçok farklı takımda antrenörlük yaptım. İnsanlar bunun küçük detaylar olduğunu düşündü ama etki ettiği çok açık. Futbolcuların ve diğer tüm ekibin çalışmalarından kendime pay çıkarmak istemem bu takımın ve başarının parçası olduğum için mutluyum” sözlerine yer verdi.

"Türkiye’yi izlememiştim"

Türkiye’ye gelmeden önce Antalyaspor’daki futbolcuları tanımadığını belirten Gronnemark, “Danimarka'yken Türkiye'yi izleyemedim. Ama tabii ki Antalyaspor'un çok iyi oyuncuları var. Umarım ileriki maçlarda bu başarıları devam ettirirler” diye konuştu.Süper Lig’den teklifler geliyorTürkiye’den başka takımlardan teklif aldığını, ancak isim vermek istemediğini belirten Danimarkalı teknik adam, “Bazı kulüplerden teklif attım. Ancak kulüpler bir şey söylemeden kendim bir şey söylemeyi tercih etmiyorum” dedi.

Türk futbolu hakkındaki görüşleri

Türkiye’de futbola büyük bir tutkunun olduğunu söyleyen başarılı teknik adam, “Nazik insanlarla, çok tutkulu insanların bir karışımı gibi... Herkes performans göstermek istiyor. Aynı zamanda stadyumlardaki yoğunluk ve kalabalık da hoşuma gitti. Türk futbolu gerçekten çok iyi ve umarım ileride buraya başka ziyaretler de yapabilirim” diye ifade etti.

Cornelius’u takip ediyor

Süper Lig’de Trabzonspor’un golcüsü Andreas Cornelius’ geçmişten de tanıdığını ve kendisini takip ettiğini söyleyen deneyimli taç antrenörü, “Türkiye’de çok iyi oynuyor bu sezon. Onu takip ediyordum diyebilirim” diye sözlerini tamamladı.

2018’de Liverpool’da başladı

Dünyanın ilk taç antrenörü olan ve Jürgen Klopp’un isteğiyle Liverpool ile anlaşan Gronnemark, ilk imzasını 2018 yılında attı. İlk sezonda Klopp önderliğindeki Liverpool, taç atışlarındaki başarı oranını %67'den %86'ya kadar çıkardı.

Rekor kendisinde

Dünyanın en uzun taç atışı rekoru da Thomas Gronnemark’a ait. 51.33 metrelik taç atışıyla bu alanda zirvede yer alan Danimarkalı futbol adamı, Midtjylland'da görev aldığı dönemde şu sıralar Fenerbahçe forması giyen Filip Novak'la da beraber çalıştı.

Senin için hazırladığımız haberler