Nuri Şahin: "Borussia Dortmund'u Antalyaspor'dan farklı çalıştırmayacağım"

09.08.2024 - 19:27 | Son Güncellenme: 09.08.2024 - 19:55

Antalyaspor'dan ayrılarak Borussia Dortmund'un başına geçen Teknik Direktör Nuri Şahin sezon öncesi basın toplantısında kendisine gelen soruları yanıtladı.

Nuri Şahin: "Borussia Dortmund'u Antalyaspor'dan farklı çalıştırmayacağım"

AJANSSPOR DIŞ HABER

Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund'un başında bulunan Türk teknik adam Nuri Şahin sezon öncesi Almanya'daki basın mensupları ile bir araya geldi.

"Hedefimiz şampiyonluk için mücadele etmek"

Bu sezonki hedefinin Borussia Dortmund ile Bundesliga şampiyonluğu yaşamak olduğunu söyleyen Nuri Şahin: "Bundesliga her zaman seviye atlayan bir lig. Borussia Dortmund'un hedefi ise her zaman şampiyonluk için mücadele etmek ancak burada durup sözler vermeyeceğim. Söz verebileceğim şey, her maça kazanmak için çıkacağımızdır. Bu yıl geçen sezonu ilk dört içerisinde bitiren takımlara karşı daha fazla puan alabilirsek harika olur. Hazırız. Rekabet etmeye hazırız. Kendimizi Avrupa'nın en iyileriyle, Almanya'nın en iyileriyle karşılaştırmak istiyoruz. Kadromuz birinci sınıf. İhtiyacımız olan her şeye sahibiz. Şimdi sadece sahaya çıkmamız gerekiyor. Gerçekten sabırsızlanıyorum.

Klopp ve Tuchel bana çok yardımcı oldu

Çok iyi, harika ve aynı zamanda anlayışını benimsemediğim teknik direktörlerle çalıştım. Deneyim her şeydir. Elbette, Jürgen Klopp açıkça zirvede ama aynı zamanda Thomas Tuchel de. Thomas Tuchel'den büyülendiğimi söylemeliyim. Onu bir teknik direktör olarak çok ilginç buldum. Fikirleri çok ilginçti. Rol modeller iyidir ama ben kendi yolumu çizmek istiyorum. Öğrenmeyi asla bırakmazsınız. Şimdi herkes De Zerbi'ye bakıyor; her yıl yeni rol modeller çıkıyor. Jürgen ve Thomas bana çok yardımcı olan isimlerdi.

Antalyaspor'dan farklı olmayacak

Dortumund'daki işimi Meinerzhagen veya Antalyaspor'da yaptığım işten farklı yapmayacağım ancak şu anda ne kadar büyük bir kulüp çalıştırdığımı biliyorum. Yine de, her şey futbolla ilgili. Ben baş antrenörüm; işim sahada, soyunma odasında, analiz odasında, bire bir görüşmelerde. Ne söylersem söyleyeyim, sözlerimin daha fazla ağırlık taşıdığını ve daha büyük dalgalar yarattığı önde gelen isimlerden biri olduğumu da biliyorum. Özellikle sosyal medya çağında, bunun farkındayım. Ama dürüst olmak gerekirse, burada yaptığımız antrenmanı, Meinerzhagen'deki zamanımda da yaptım. Bu yüzden, bu konuda gerçekten rahatım ve heyecanlıyım. Elbette, 'birkaç maç kaybettiğinizde ne kadar rahat olduğunuzu göreceğiz' diye düşüneceksiniz. O zaman baskının farklı olacağını biliyorum. Ama 20 yıl boyunca en iyi kulüplerde profesyonel futbolcu oldum ve işlerin nasıl yürüdüğünü biliyorum. Bu yüzden çok, rahatım" ifadelerini kullandı.

Antalyaspor ile 92 maç

Ersun Yanal'ın istifası sonrası oyuncu kadrosundan teknik direktörlüğe geçiş yapan Nuri Şahin, Antalyaspor'un başında 92 maça çıktı. Genç teknik adam, Akdeniz ekibi ile bu maçlarda 38 galibiyet alırken 23 beraberlik ve 31 mağlubiyet aldı.

Senin için hazırladığımız haberler