NTV Spor'un satışında sıcak gelişme! Açıklama geldi...

25.01.2018 - 20:52 | Son Güncellenme: 25.01.2018 - 20:52

NTV Spor'un satışında sıcak gelişme! Açıklama geldi...

Türkiye'nin önde gelen spor kanallarından ve Doğuş grubu bünyesinde faaliyet gösteren NtvSpor kanalının eldeğiştirme işlemleri sonuçlanıyor. Discovery grubunun aldığı kanal hakkında Posta gazetesi yazarı Mesut Yar önemli bir iddia ortaya attı. Yar, satışı gerçekleşen NTV Spor kanalının yeni adının ‘D-Max’ olacağını açıkladı.

Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Yerdelen de NTV Spor'un satışı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

NTV Spor’u Discovery Communications satın alıyor

NTV Spor’un kanalının satışı için Discovery Communications ile anlaşmaya varılmıştı.

Posta yazarı şöyle devam etti: “Yeni ismi ‘D-Max’ olacak. İçerik ağırlıklı olarak erkek magazin dergilerinden alıştığımız stil, moda, spor, otomotiv, lüks tüketim kalemlerini eksen alan yapımlardan oluşacak"

La Liga, Premier Ligi, NBA ve Formula 1 yayınları ile...

17 Mart 2008 tarihinde yayın hayatına başlayan NTV Spor, özellikle İspanya La Liga, İngiltere Premier Ligi, NBA ve Formula 1 yayınlarıyla bir döneme damgasını vurdu.

Türkiye'deki kanal sayısı 13 olacak

NTV Spor’u aldığı belirtilen Discovery Communications ile Doğuş Yayın Grubu arasında iki yıl önce bir stratejik ortaklık anlaşması da kurulmuştu. Bu ortaklık ile Discovery, Türkiye’deki kanal sayısını 13’e çıkarmanın yanı sıra reklam verenlere daha geniş ve etkin bir portföy sunarak Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası medya şirketi pozisyonunu da güçlendirmeyi hedeflemişti.

'Çalışanların %70'i NTV'ye geçecek'

Mesut Yar sözlerine şöyle devam etti, "TLC’den sonra Doğuş grubundan ikinci frekansı da alan grup özenli ve benzersiz bir ekran ortaya çıkaracak. Bu tamam… Peki ya NTV Spor çalışanları? Yüzde yetmişi NTV’ye geçecek. Geri kalanlar içinse henüz bir müjdem yok. Hayırlısı artık…”

NTV Spor'un satışında yeni gelişme

NTV Spor'un satışının detaylarını Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu yazdı:

"NTV Spor’un isim hakkı Doğuş Grubu’nda kaldı. Satılan, frekans. NTV’nin ilk zamanlarında, kanalın sporu tek başına güçlüydü. Şimdilerde, “NTV Spor, NTV içinde yaşayacak” diyorlar. 

NTV Spor bünyesinde halen Rıdvan Dilmen ve Mehmet Demirkol gibi Türkiye’nin en çok izlenen ve takip edilen spor yorumcuları bulunuyor. NTV Spor’un genel yayın yönetmenliğini ise Fuat Akdağ yürütüyor.

Discovery Communications’ın kanalları arasında Eurosport, TLC, Discovery Channel, Discovery Kids, Travel & Living, Animal Planet gibi pek çok konsept kanal bulunuyor.

NTV Spor, 17 Mart 2008 tarihinde yayın hayatına başlamıştır. NBA yayın haklarının Doğuş Yayın Grubu'nda olduğu dönemde bazı NBA maçlarını yayınlamıştır. Futbolda Pro League (Belçika Ligi); basketbolda Türkiye millî basketbol takımının maçlarını, Turkish Airlines Euroleague maçlarını, Basketbol Süper Ligi'nden 2-3 maç; voleybolda ise Sultanlar Ligi'nden 2-3 maç yayınlamaktadır.

NTV Spor, 25 Haziran 2011'de HD yayına başlamıştır. Sadece bazı canlı yayınlarda HD yayın yapan kanal, 23 Temmuz 2012 tarihinden itibaren tam zamanlı HD yayına geçmiştir.

NTV Spor'da yayınlanan bazı önemli programlar ve yorumcular

Spor Servisi, 90+ , %100 Futbol, Spor Servisi gibi önde gelen programlarda Mehmet Demirkol, Rıdvan Dilmen gibi önemli isimler yorumculuk yapıyor

NTV Spor, kapanış ilanını ilginç bir video ile duyurdu. Yapılan paylaşımda, "Gerçek efsaneler bir gün evlerine döner..." temalı Maradona'nın Boca Juniors'a dönüşünü anlatan bir videoya yer verildi.

NTV Spor'un paylaştığı video

Rıdvan Dilmen ve Mehmet Demirkol devam ediyor. ‘Basketbol maçları da olacak. Elimizdeki içerik de aynı şekilde’ duyumları aldım.

Ayrıca “Spor içeriğini daha da kuvvetlendireceğiz” şeklinde konuşuyorlar. NTV Spor, dijital ortamda web sitesinden yayınlanacak. Sonuçta NTV, spor kanalıydı. Şimdi NTV’nin içinde bir yayın. Acaba, NTV Spor isim hakkını bir gün tekrar alır mı? "

NTV Spor'un satışıyla ilgili açıklama geldi!

Discovery Communications, Türkiye'de Doğuş Yayın Grubu'ndan NTV Spor'un ulusal yayın frekansını satın aldığını açıkladı.

2015 yılında Discovery ve Doğuş Yayın Grubu arasında imzalanan stratejik ortaklıkla birlikte, Discovery CNBC-e kanalını Doğuş Yayın Grubu'ndan satın alıp TLC kanalını yayın hayatına başlatmıştı.

Discovery Networks EMEA Başkanı ve Genel Müdürü Kasia Kieli 'Bugün Discovery'nin Türkiye'deki yolculuğunda önemli bir dönüm noktası. Doğuş Yayın Grubu ile genişlettiğimiz ortaklığımız ve bu satın alımla birlikte Türk seyircilerin televizyon izleme deneyimine daha fazla seçenek ve değer katarak bölgeye olan bağlılığımızı tekrar teyit etmiş olduk.' dedi.

Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Yerdelen de "Discovery Grubu ile yeni bir anlaşma yaparak ülkemizin televizyon izleyicisine alışılagelmişin dışında bir yayın sunulacaktır. Bu ortak çalışma sonrasında, NTV Spor'un yayın içeriği haber kanalımız olan NTV'de devam edecek, yani NTV Spor evine geri dönüyor" ifadesini kullandı.

Satın alma ile ilgili gerekli kapanış koşulları sağlandıktan ve işlemler tamamlandıktan sonra Discovery, kanalı erkeklere yönelik yeni bir eğlence kanalına çevirecek. (Fanatik)

Senin için hazırladığımız haberler