Novak ve Samatta 11'e

18.01.2021 - 08:35 | Son Güncellenme: 18.01.2021 - 17:59

Mesut Özil'i transfer ederek taraftarlarını heyecanlandıran Fenerbahçe, Süper Lig'in 19. haftasında bu akşam Ankaragücü ile karşılaşacak. Fenerbahçe-Ankaragücü maçı saat kaçta, hangi kanalda, maçın orta hakemi, VAR ve AVAR'ı kim, muhtemel 11'ler nasıl? İşte Fenerbahçe-Ankaragücü maçı öncesi gelişmeler ve detaylar...

Novak ve Samatta 11'e

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Fenerbahçe, Süper Lig’in 19. haftasında sahasında Ankaragücü ile karşı karşıya gelecek. Erol Bulut yönetimindeki sarı-lacivertliler 3 puandan başka bir sonuç düşünmüyor.

Fenerbahçe'nin Ankaragücü ile oynayacağı maçın 11'i belli oldu. Sarı lacivertli takımda son olarak 12 Aralık'ta kupada Karacabey maçına 11'de başlayan Çekyalı sol bek Filip Novak maça 11'de başlayacak.

Tanzanyalı forvet Samatta da 14 Ocak'ta kupada oynanan Kasımpaşa maçının ardından ilk kez 11'de kendisine yer buldu. Golcü futbolcu ligde son olarak ise 8. haftada oynanan Konyaspor maçında sahaya 11'de çıkmıştı.

İŞTE 11'LER

Fenerbahçe: Altay, Nazım, Serdar, Tisserand, Novak, Gustavo, Ozan, Valencia, Pelkas, Thiam, Samatta

Ankaragücü: Korcan, Erdi, Orkan, Diousse, Şahverdi, Alper, Berke, Borven, Yusuf Eren, Emre

 

Fenerbahçe-Ankaragücü maçı hangi kanalda?

Ülker Stadı'nda oynanacak ve saat 19:00'da başlayacak Fenerbahçe-Ankaragücü maçını Arda Kardeşler yönetecek. Bu karşılaşma yayıncı kuruluş beIN Sports'tan yayınlanacak. Maç öncesi, maç esnası ve sonrasındaki tüm gelişmeler Ajansspor'da olacak.

 

Özil transferi gündeme yerleşti

Sarı-lacivertlilerde Mesut Özil transferi gündemin ilk sırasına yerleşirken yönetici Metin Sipahioğlu'ndan uyarı geldi. Sipahioğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda orjinal haliyle şunları yazdı: "Saatler 00:00’ı geçti. Bugün #FenerinMaçıVar! ODAKLAN ODAKLAN ODAKLAN FENERBAHÇE! Önce bugün; 3 puan, 3 puan, 3 puan.."

Fenerbahçe'de kimler maçta oynayamayacak?

Fenerbahçe, Ankaragücü maçından 3 puan ile ayrılarak Beşiktaş ile zirvede puanları yeniden eşitlemeyi hedefliyor. Fenerbahçe’de sakatlıkları Bulunan Diego Perotti, Tolga Ciğerci, Gökhan Gönül, Sinan Gümüş, Jose Sosa ve Kemal Ademi forma giyemeyecek. Belindeki ağrıları geçen Sadık Çiftpınar’ın maç kadrosunda olması bekleniyor. Cezalı olan Caner Erkin ve Mert Hakan Yandaş da takımdaki yerlerini alamayacak.

Fenerbahçe'de sarı alarm

Sarı-lacivertlilerde Ozan Tufan ve Marcel Tisserand sarı kart sınırında bulunuyor. İki oyuncunun sarı kart görmeleri halinde Perşembe günü oynanacak Demir Grup Sivasspor karşısında cezalı duruma düşecekler.

İki takım arasında oynanan maçlar 

Fenerbahçe Ankaragücü ile oynadığı 124 maçta rakibine ezici üstünlük kurdu. Fenerbahçe bu maçlarda 77 galibiyet alırken, Ankaragücü 19 kez kazandı. Taraflar 28 maçta ise sahadan beraberlikle ayrıldı.

Fenerbahçe, Kadıköy'de oynadığı 61 maçta 43 galibiyet 11 beraberlik aldı. 7 maçta ise Ankaragücü galip gelmeyi başardı.

Aralarındaki son 5 maç

▶15  Şubat 2020  Ankaragücü 2-1 Fenerbahçe
▶21  Eylül  2020  Fenerbahçe 2-1 Ankaragücü
▶7    Nisan 2019  Ankaragücü 1-1 Fenerbahçe
▶28  Ekim  2018  Fenerbahçe 1-3 Ankaragücü
▶9    Mart  2012  Ankaragücü 0-2 Fenerbahçe

Maçın orta ve VAR hakemi kim?

Fenerbahçe ile Ankaragücü arasında oynanacak maçı hakem Arda Kardeşler yönetecek. Yardımcılıklarını ise Ali Saygın Erdem Bayık ve Kutluhan Bilgiç yapacak.

VAR: Mustafa Öğretmenoğlu
AVAR: Volkan Bayarslan

Senin için hazırladığımız haberler