Novak Djokovic’in Avustralya’ya girişine izin verilmedi

06.01.2022 - 08:55 | Son Güncellenme: 06.01.2022 - 09:09

Tıbbı muafiyet alarak, Avustralya Açık'ta oynama izni verilen erkekler tenisinin 1 numarası Novak Djokovic, vizesi iptal edilerek Avustralya'ya kabul edilmedi.

Novak Djokovic’in Avustralya’ya girişine izin verilmedi

Dünya bir numarası Novak Djokovic’in 2022 Avustralya Açık’a katılıp katılmayacağı, aşı olmayı reddetmesi nedeniyle uzun süredir belirsizliğini koruyordu. 

Organizasyon Djokovic'e tıbbi muafiyet izni verdi ama...

Avustralya Açık yönetiminden tıbbi muafiyetle turnuvaya katılma hakkı almasının ardından Melbourne’e giden Djokovic, yaklaşık sekiz saat boyunca havalimanında bekletildi. Novak Djokovic’in tibbi muafiyetlere izin vermeyen bir vize ile ülkeye girmeye çalıştığını gerekçe gösteren yetkililer, Sırp tenisçinin Avustalya’ya girişine izin vermedi ve sınır dışı işlemlerini başlattı.

Sınır dışı edilebilir

Dünya bir numarasının avukatları karara itiraz etti, ancak itirazları yeterli görmeyen yetkililerin Djokovic’i sınır dışı etmesi bekleniyor.

 

Mültecilerin tutulduğu otele gönderildi

Kovid-19 aşılarını yaptırmayarak sağlık muafiyeti belgesiyle Avustralya Açık Teni Turnuvası’na katılmak üzere Melbourne Havalimanı’na geldikten sonra ülkeye giriş vizesi iptal edilen Novak Djokovic mültecilerin tutulduğu otele gönderildi. 

İlgini Çekebilir
Avustralya Açık'ta Novak Djokovic krizi! Ülkeye girişte şoka uğradı
Habere Git

Novak Djokovic ile turnuva direktörü Craig Tiley tarafından yapılan açıklamaların ardından Sırp tenisçinin yeni yılın ilk Grand Slam’inde mücadele edeceği açıklanmıştı. Tiley, Djokovic’in durumunun iki bağımsız kaynak tarafından denetlendiğini belirtmişti. 

Tıbbi muafiyet izni büyük tepki çekti 

Ancak Djokovic’e tanınan istisnanın büyük tepkilere neden olmasının ardından Avustralya Başbakanı Morrison yaptığı açıklamada, Sırp tenisçinin ülkeye girebilmesi için koronavirüs aşısından muaf olduğuna dair tıbbi bir kanıt sunması gerektiğini söylemişti. 

"Djokovic için hiçbir özel kural olmamalı” 

Morrison, ”Djokovic’in tıbbi kanıtları sunmasını bekliyoruz. Eğer yetersiz bir belge sunarsa diğer kişilerden farklı bir muamele görmeyecek ve bir sonraki uçakla evine gönderilecek. Djokovic için hiçbir özel kural olmamalı” şeklinde konuşarak dünya bir numarasının gerekli belgeyi sunmaması halinde ülkeye alınmayacağının altını çizmişti. 

Katılım listesi Djokovic'in dışında da sıkıntılı 

Avustralya Açık organizatörleri tarafından yayımlanan listede, tek erkeklerde dünya 1 numarası Djokovic'in yanı sıra aşı olup olmadığını paylaşmayan klasmanın 2 numarası Rus Daniil Medvedev ile 4 numarası Yunan Stefanos Tsitsipas da bulunuyor. Bu iki sporcunun da aşılanmayla ilgili gerekli belgeleri sunamaması durumunda Djokovic ile aynı akıbeti yaşaması söz konusu. 

Senin için hazırladığımız haberler