Novak Djokovic Sınır Dışı Edilmeyi Asla Unutmayacak

30.12.2022 - 18:34 | Son Güncellenme: 30.12.2022 - 18:38

Sırp tenisçi Novak Djokovic, sınır dıış edilecek konu hakkında açıklama yaptı. Avustralya’dan sınır dışı edilmesini asla unutmayacağını söyledi. Detaylar...

Novak Djokovic Sınır Dışı Edilmeyi Asla Unutmayacak

AJANSSPOR HABER


35 yaşındaki ünlü tenisçi Novak Djokovic, ocak ayında Avusturalya Açık’ta yarışmak için Avustralya’ya giriş yapmak istedi. Covid-19 aşısı olmayı reddeden Djokovic daha sonrasında korona virüs politikaları kapsamında Avustralya’dan sınır dışı edildi.

Aşıyı reddetti sınır dışı edildi

Tenis dünyasının ünlü isimlerinden Novak Djokovic ocak ayında Avustralya’dan sınır dışı edilmesi ile sporseverleri şaşırttı. Djokovic, korona virüs sürecinde aşı olmayı reddetti. Corona politikaları gereği Avustralya’ya aşısız giriş yapamayacak olan ünlü tenisçi covid-19 aşısı yaptırmadığı halde yaptırmış gibi beyanda bulunduğu için Avustralya’dan sınır dışı edildi. Ayrıca Djokovic’in vizesi de 3 yıllığına iptal edildi.

Giriş yasağı kaldırıldı

Novak Djokovic’in Avustralya’dan sınır dışı edilmesinin ardından Avustralya hükümeti korona aşısı olmayı reddedenlere karşı uyguladığı politikalarda hafifletmeye gitti. Böylece Djokovic’in Avustralya’ya giriş yasağı kasım ayında kaldırıldı. 

Turnuva için Avustralya’ya gitti

Novak Djokovic, kasım ayında ülkeye giriş yasağının kaldırılmasının ardından sezonun ilk Grand Slam turnuvası olan 2023 Avustralya Açık’a katılmak için Avustralya’ya giriş yaptı. Korona virüs politikaları nedeniyle Avustralya’daki son turnuvaya katılamayan Djokovic 16-29 Ocak 2023’te gerçekleşecek olan Avustralya Açık’ta mücadele edecek.

“Sınır dışı edilmeyi asla unutmayacağım”

Avustralya’ya giriş yasağının kaldırılmasının ardından ülkeye giriş yapan 35 yaşındaki tenisçi geçmişte sınır dışı edilmiş olmasının hayatı boyunca kendisi ile kalacağını şu sözlerle vurguladı: “O olayları unutamazsınız. Sana yapışan şeylerden biri ve sanırım hayatının geri kalanında da seninle kalıyor. Daha önce hiç yaşamadığım bir şeydi ve umarım bir daha asla yaşamam.”

“Bu ülkede muazzam başarılar elde ettim”

21 kez Grand Slam şampiyonu olan ve 9 Avustralya Açık şampiyonluğu kazanan Djokovic Avustralya’nın kendisi için önemini anlatırken “Yaşadıklarım benim için değerli bir yaşam deneyimi. Devam etmeliyim. Avustralya'ya geri dönmek, bu ülke hakkında ve burada oynamak hakkında ne hissettiğimi anlatıyor. Avustralya'ya geri dönüp burada oynamak için gerçekten iznimi alacağımı umuyordum çünkü burası kariyerimde muazzam başarılar elde ettiğim bir ülke.” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler