Formula 1 Haberleri | Norris, Hollanda GP zaferinin sırrını açıkladı

26.08.2024 - 11:37 | Son Güncellenme: 26.08.2024 - 12:17

McLaren pilotu Lando Norris, Hollanda GP'de ev sahibi Max Verstappen'e 22.896 saniye fark atarak kazandı. İngiliz pilot, tarihi farkın sırrını açıkladı.

Formula 1 Haberleri | Norris, Hollanda GP zaferinin sırrını açıkladı

AJANSSPOR - HABER

Max Verstappen'in evi Hollanda'da Lando Norris fırtınası yaşandı. McLaren pilotu Lando Norris, Hollanda GP'de ev sahibi Max Verstappen'e 22.896 saniye fark atarak kazandı.

İngiliz pilot, yarış sonrası flaş değerlendirmelerde bulundu.

Norris, büyük bir farkla kazandı

2024 Hollanda Grand Prix’sine pole pozisyonundan başlayan Lando Norris, başlangıç anında liderliği Max Verstappen’e kaptırmıştı. Ancak Norris 14. turda Verstappen’i geçerek liderliği geri almayı başardı ve yaklaşık 20 saniyelik büyük bir farkla galibiyete ulaştı.

"Zor ama keyifliydi"

Yarış sonrası duygularını paylaşan Norris, "Cumartesi günü, ne yapabileceğinizi gösteren iyi bir işarettir ve dün çok hızlıydık, bu yüzden büyük umutlarımız vardı. Arabayı sürmek harikaydı. Kazanmak harika bir duygu. Yine birinci tur yüzünden mükemmel bir yarış olduğunu söyleyemem ama yine de çok güzeldi. Tempo güçlüydü, araç inanılmazdı. Max'i zorlayıp geçebildim. Apaçık bir yarıştı. Zor ama keyifliydi.” dedi.

"Verstappen'in farkı açmasını bekliyordum"

Verstappen'i egale edeceğini ilk turlar sonrası anladığını dile getiren Norris, “Yarışın başından itibaren, altıncı ya da yedinci turdan itibaren, Max'in zorlamaya başlamasını ve farkı açmasını bekliyordum ama o bunu hiç yapmadı. O noktadan itibaren mücadelenin içinde olduğumuzu hissettim. O düşmeye devam ediyor gibiydi ve benim hızım da artıyordu. Rahatlayıp baskı yapabileceğimi hissettim.” ifadelerini kullandı.

"Uzun bir süredir iyi bir araca sahibim, bu açık"

Şampiyon olup olmayacağı yönündeki soruyu da cevaplayan Norris, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tüm yıl boyunca şampiyonluk mücadelesindeydim, bunu şimdi yapmaya karar vermedim. Uzun bir süredir iyi bir araca sahibim, bu açık. Araba muhteşemdi. Miami'den bu yana en iyisi olduğumuzu söyleyemem ama ortalamada en iyisi biz olduk. Max'i yenmek için fırsatlarımız vardı ama yapamadık. Ama bu geçmişte kaldı. Pek çok alanda gelişmeye çalıştık ve bugünkü gibi bir sonuç bunu kanıtlıyor. Yılın ikinci yarısına iyi bir başlangıç gibi hissettiriyor."

Verstappen ile puan farkı kapanıyor

Öte yandan Norris, en hızlı tur zamanını elde ederek hafta sonunu maksimum puanla kapattı. Böylece Norris, Verstappen’in şampiyona liderliğinden 8 puan daha eksiltti.

Sıradaki durak İtalya GP

Sezonun 16. yarışı İtalya Grand Prix'si, 30 Ağustos-1 Eylül'de koşulacak.

Senin için hazırladığımız haberler