Nikola Jokic, Vasilije Micic’i Denver Nuggets’a Götürmek İçin Devrede

24.06.2022 - 08:52 | Son Güncellenme: 24.06.2022 - 10:59

NBA'in Sırp yıldızı Nikola Jokic, Anadolu Efes'in yıldız oyuncusunu formasını giydiği Denver Nuggets'a götürmek için devreye girdi. Detaylar haberimizde...

Nikola Jokic, Vasilije Micic’i Denver Nuggets’a Götürmek İçin Devrede

Anadolu Efes'in son 4 sezonda kazandığı iki Euroleague ve iki lig şampiyonluğunda başrolde yer alan isimlerden olan Sırp oyun kurucu Vasilije Micic ile ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı.

İki kez Final-Four MVP'si seçildi

2018-19 sezonundan beri forması giydiği Efes'in iki EuroLeague şampiyonluğunda Final Four MVP’si seçilmeyi başaran Micic, özellikle bu seneki yarı final mücadelesinde doğduğu ülke Sırbistan’da Olympiakos’a son saniye üçlüğü yollayarak ikonik bir anın başrolü oldu.

28 yaşındaki oyuncu, 2020-21 EuroLeague sezonunu da normal sezon MVP’si olarak tamamlamıştı.

Nikola Jokic, Micic için devreye girdi

Bleacher Report’ta yer alan habere göre, ismi geçmiş senelerde de NBA takımlarıyla anılan ve yeni sezon öncesi transfer haberleri yeniden artan Micic icin Nikola Jokic devreye girdi.

İlgini Çekebilir
Micic için veda vakti! NBA'in radarına girdi
Habere Git

Jokic istedi, Denver harekete geçti

Sırp oyuncu için NBA'deki en olası durak draft haklarını elinde bulunduran Oklahoma City Thunder‘da gözükse de NBA'de son iki sezonun MVP’si Nikola Jokic’in varlığı Denver Nuggets‘ın da Micic’e ilgi duymasını sağlıyor. Haberde Nuggets yönetimi, Jokic’in isteği üzerine Micic konusunda lig genelinde bir faktör oldu.

Spurs, Bulls ve Bucks da Micic'i istiyor

Öte yandan Avrupa'nın en iyi oyuncuları arasında yer alan Vasilije Micic ile NBA takımları San Antonio Spurs, Milwaukee Bucks ve Chicago Bulls'un da ilgilendiği gelen haberler arasında.

İki MVP aynı takımda forma giyecek mi?

Vasilije Micic’in 2014 NBA Draftı’nda Philadelphia 76ers tarafından 52. sıradan seçilirken 2020 yılında hakları Oklahoma’ya takas edilmişti. Yıldız basketbolcu geçtiğimiz sezon 34 EuroLeague maçında 18.2 sayı, 4.6 asist ve 2.7 ribaund ortalamaları tutturmayı başardı. Ayrıca yıldız oyuncu bu sezon “Alphonso Ford Yılın En Skorer Oyuncusu” ödülünün de sahibi oldu.

 

Micic, Euroeague'de iki kez MVP olurken, vatandaşı Nikola Jokic de NBA’de 2021 ve 2022 yıllarında üst üste MVP seçilmeyi başarmıştı. İki Sırp MVP aynı takımda forma giyecek mi bunu zaman gösterecek.

Senin için hazırladığımız haberler