Nihat Özdemir'in 12 Haziran şifresi

06.05.2020 - 15:33 | Son Güncellenme: 06.05.2020 - 15:36

Nihat Özdemir'in 12 Haziran şifresi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, bugün videokonferansla medya mensuplarının karşısına geçerek, liglerin 12 Haziran'da başlatılacağını ve 26 Temmuz'da da sonlandırılacağını söyledi.

KENAN BAŞARAN

Öncelikle, faydalı bir basın toplantısı oldu. Aslında buna benzer toplantıların geride kalan 2 ayda da yapılması gerekiyordu. Zira, karşı karşıya gelme olanağı olmayınca kamuoyu dedikodulardan geçilmiyor. Sayın Özdemir, lig başlayana kadar bence sık sık bu tür toplantılar yapmalı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın her gün yaptığı basın açıklamalarının ne kadar yararlı olduğunu yaşayarak görüyoruz.

Kimler oynamak istemiyor?

Gelelim Özdemir'in açıklamasının şifrelerine! Diyeceksiniz ki tek tek tüm konulara açıklık getirdi. Evet ama bazı açıklamalardaki vurgu, başka çağrışımlar ve göndermeler içeriyor.

Özdemir, "Ligler 12 Haziran'da başlayacak ama şimdilik" dedi. 'Şimdilik' ifadesine önemli bir vurgu yaptı.

Özdemir, 18 Süper Lig kulübünün 7'inin ligin oynanmasına karşı olduğunu söyledi.

Bu takımları tahmin etmek zor değil. Puan tablosuna bakın, siz de çözeceksiniz. Oynamak isteyenelerin ağırlıklı kısmı küme düşme sorunu yaşayanlar.

Fransa ve Hollanda örneklerine bakarak, lider Trabzonspor da bu ligi oynamak istemeyebilir.

Beşiktaş ve Fenerbahçe için durum ortada. Ama Beşiktaş cenahının da "Lig bitmiştir" kararı çıksa, çok fazla itiraz edeceğini düşünmüyorum.

Topu yine devlete attı

Bir yanda ligin akıbeti üzerinde uzlaşamayan kulüpler, diğer yanda ligin ısrarla oynatılmasını isteyen ve aksi halde para ödemeyeceğini ilan eden yayıncı kuruluş BeinSports...

İki cephe arasında sıkışan TFF yönetimi, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nda "Gönül rahatlığıyla ligi oynatabilirsin" senedini alamadı.

Bakanlık, dün Özdemir'e "Top sende" dedi...

Özdemir de bugün adeta karşı bir hamle yaptı ve topu yine devlete attı.

Özdemir, "Biz ligi oynatma planımızı Sağlık Bakanlığı'na sunacağız. Bakanlık ve Bilim Kurulu'nun cevabına göre hareket ederiz" diyor.

Bunun manası şu: Ey kulüpler, bu lig oynanırsa ne ala... Ama bakanlıktan onay çıkmazsa da kimse bana (TFF) dert yanmasın. O zaman oturup ligi tescil edeceğiz. Siz de tartışmasız kabul edeceksiniz. Ben elimden geleni yaptım.

Lig oynanmazsa kime danışılacak?

Özdemir'in açıklamasında bir önemli nokta daha var. Lig tamamlanamazsa ne olacak? Buna verdiği cevapta "Düşüneceğiz, taşınacağız ve danışacağız" dedi Özdemir. Ve 'danışacağız' ifadesini iki kez daha tekrarladı.

Ama kime danışılacağını açıklamadı? Kulüplere mi, siyasete mi? Muhtemelen her ikisine de...

Oysa ki TFF'nin ana statüsü, "Futbola dair her türlü kararı alma konusunda tek yetkili sensin" diyor.

Ama Özdemir yönetimi, bu yetkiyi tek başına kullanıp tüm sorumluluğu üstlenme cesareti gösteremiyor.

Ajansspor Muabiri Erdal Cömert'in "Liglerin başlatılmasına bilim adamları karşı. Siz tüm sorumluluğu alıyor musunuz" sorusuna cevap verirken de sayın Özdemir, biraz topu dolaştırdı. Bir sıkıntı yaşanması halinde yeniden durum değerlendirmesi yapılacağını söyledi.

Oysa cevap şu olmalıydı: Evet, ligler başladığında yaşanacak tüm olumlu ve olumsuz sonuçların sorumluluğunu TFF Başkanı olarak üstleniyorum.
Ne demişti rahmetli Süleyman Demirel?" demişti...

Fırat’ın kıyısında bir kuzu kaybolsa, gelin bunun hesabını bana sorun" demişti... Liderlik budur...

Senin için hazırladığımız haberler