Fenerbahçe Üyeliğinden İstifa Eden Nihat Özdemir'e Af Çıkmadı

09.09.2023 - 17:21 | Son Güncellenme: 09.09.2023 - 18:50

Fenerbahçe Kulübü'nden istifa edenlere yeniden dönüş yolu açılmasına dair önerge kongreden geçmedi. Böylece istemesi halinde Nihat Özdemir'in geri dönüş yolu kapandı. İşte detaylar.

Fenerbahçe Üyeliğinden İstifa Eden Nihat Özdemir'e Af Çıkmadı

AJANSSPOR-HABER

Spor Kulüpleri ve Federasyonları Kanunu'na uyum çerçevesinde tüzük tadil kongresi yapan Fenerbahçe Spor Kulübü'nde önemli bir karara imza atıldı. Bu kararla esti Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir'in olası kulübe dönüş yolu kapandı. 

Delegelerin tepkisi geri adım attırdı

Tüzük tadil kongresinde Fenerbahçe yönetimi, kulüpten istifa edenlere dönüş yolu açılması için bir önerge verdi. Ancak delegelerin ortaya koyduğu tepki üzerine söz konusu önergeyi geri çekerek, ilgili tüzük maddesinin olduğu gibi kalması yönünde tutum aldı. 

Yönetim nabız yoklaması yaptırdı

Yönetimin, istifacılara dönüş yolu açılması kararından vazgeçmesine neden olan durum, önerge aleyhinde bir üyenin konuşmasına salonun büyük çoğunluğunun destek vermesiydi. Yönetim salonda söz konusu önerge için bir nabız yoklaması yapılmasını talep etti divan kurulunda. Yapılan yoklamada delegelerin ağırlığı istifacıların affedilmemesi görüşünü savunan tepki verdi. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe Kulübü Tüzük Tadil Kongresi
Habere Git

Önerge geri çekildi akla Özdemir geldi

İstifa edenelere Fenerbahçe'ye yeniden dönme şansının ortadan kalkması akla ilk olarak Nihat Özdemir'i getirdi. Yıllarca asbaşkan olarak Fenerbahçe'de yöneticilik yapan Özdemir, TFF Başkanı olduğu dönemde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile yaşadığı polemiklerden sonra kulüp üyeliğinden istifa etti. 

Disiplin savunma istedi o istifa etti

Gelecekte Fenerbahçe'nin başkan adayları arasında da gösterilen Özdemir'in istifası camiada şoke edici bir etki yaratmıştı. Kimse Özdemir'in bu istifasını beklemiyordu. Haziran 2020'de disiplin kurulu, verdiği bir röportajdaki sözleri nedeniyle açtığı soruşturmada savunmasını istediği Özdemir, bunu yapmak yerine üyelikten istifa etti. 

Özdemir'in "şike" sözleri büyük tepki çekti

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Instagram'da verdiği bir söyleşide "9 yıldır şike olayına rastlamadık" dedi. Özdemir'in bu sözlerine Fenerbahçe yönetimi sert  tepki gösterdi. Yönetim, Özdemir'in bu sözleriyle 2011'deki 3 Temmuz Operasyonu'na destek vererek, kendi kulubünü suçladığını dile getirdi. Karşılıklı yaşanan açıklamalardan sonra Nihat Özdemir, 9 Haziran 2020'de Fenerbahçe Spor Kulübü üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de başkanlığa kısıtlama
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler