Nihat Özdemir'den Terim'e yanıt: ‘Muhatabım kulüpler!’

15.07.2020 - 15:49 | Son Güncellenme: 15.07.2020 - 15:57

Nihat Özdemir'den Terim'e yanıt: ‘Muhatabım kulüpler!’

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF), Nihat Özdemir, gelecek sezon devreye girecek olan yeni yabancı kuralı ile ilgili Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'in açıklamalarına karşılık verdi.

AJANSSPOR-HABER

Milliyet gazetesine konuşan Özdemir, “Benim işim kulüplerle. Bu işte muhatabım kulüpler. Antrenörler gelip geçici. Maalesef kulüplerimizde bugün varlar, yarın yoklar. Kalıcı olan kulüplerdir. Ben tüm kulüplerimizle yazıştım. Onların görüşlerini ve isteklerini aldım. O danışma sürecinden sonra biz TFF Yönetim Kurulu olarak gelecek sezondan itibaren “yabancı futbolcu ve oyuncuların uygunluğu esasları”nı belirledik. Bu adımdan geri dönüş yok!” ifadelerini kullandı.

Fatih Terim ne demişti?

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de geçtiğimiz günlerde Süper Lig'deki diğer 16 teknik direktör ile bir toplantı yaptı. Yabancı kuralı değişikliğinin masaya yatırıldığı toplantıda, ortak görüş şu şekilde olmuştu:

"Türk teknik direktörlere de mutlaka danışılmalıydı"

“Yabancı kuralı için bizlere hiç danışılmadı. Yurtdışında bile örneği olmayan bir modele geçildi. Bu şekilde Türk futbolunun gelişeceği düşünülüyor. Ancak sorun sadece yabancı sınırı ile ilgili değil. Bir birlik ya da derneğimiz olmadığı için bir baskı yapamıyoruz. Ancak böyle bir karar alınırken Türk teknik direktörlere de mutlaka danışılmalıydı. Türk spor kamuoyunun yüzde 90'ının karşı çıktığı bir karara kim neden imza atıyor.”

Daha önce de tepki gösterdi

Terim, pandemi öncesindeki Galatasaray-Beşiktaş derbisinin seyircisiz oynatılmasını da isyan ederek, "Seyirci için koronavirüs riski bizler için yok mu" diye sormuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler