Nihat Kahveci'den yeni transfer için flaş sözler: "Beğenmedim. Sınıfı geçemedi"

22.08.2024 - 08:36 | Son Güncellenme: 22.08.2024 - 08:45

Nihat Kahveci, Galatasaray'ın şampiyonlar Ligi play-off turunda deplasmanda Young Boys'a 3-2 mağlup olarak turu ikinci maça bıraktığı karşılaşmayı değerlendirdi.

Nihat Kahveci'den yeni transfer için flaş sözler: "Beğenmedim. Sınıfı geçemedi"

AJANSSPOR - HABER

Bern kentindeki Wankdorf Stadı'nda yapılan maçın 4. dakikasında Joel Monteiro'nun golüyle 1-0 geri düşen sarı-kırmızılı takım, Lucas Torreira, Mauro Icardi ve Barış Alper Yılmaz ile pozisyonlar üretti. Girdiği pozisyonlardan yararlanamayan Galatasaray, 45+4. dakikada Monteiro'nun golüne engel olamayınca devre arasına 2-0 geride girdi.

Mücadelenin ikinci yarısında geri dönmeye çalışan sarı-kırmızı ekip, 66 ve 72. dakikalarda Michy Batshuayi'nin attığı gollerle skoru 2-2'ye getirdi. Galatasaray, 86. dakikada Filip Ugrinic'in penaltıdan attığı golle sahadan 3-2 mağlup ayrıldı.

"Bu tur iç sahada döner. Galatasaray seyircinin desteği ile bu turu alır"

Yorumcu Nihat Kahveci karşılaşmayı Kontraspor youtube kanalında değerlendirdi. Kahveci'nin açıklamaları şöyle:

"3-2 döner. 3-0’lar dönmedi mi? Galatasaray’ın bu turu döner, Galatasaray bu turu döndürmeli. Heleki hakim Ziyech ve Batshuayi’nın oyunundan sonra. Bu tur döner iç sahada Galatasaray seyircinin desteği ile bu turu alır."

"Biz bitti demeden bitmez, dedirtti"

Seni senelerce şampiyon yapan Muslera belki de Beşiktaş Süper Kupa maçında Galatasaray kariyerindeki en hatalı 5 golü peş peşe yedi. İki kere iki dört, ben Muslera’dan o golleri yemesini beklemezdim. Bugün yediği iki golü de iyi bir Muslera normal şartlarda çıkarır. Bu sefer takım arkadaşları biraz Muslera'yı kurtardı. Evet sonuç mağlubiyet fakat maçın 2-0’dan 2-2'ye çevrilmesi, Galatasaray’ın oyunu, acabalarla giren Günay Güvenç’in performansı… 58. dakikada Colley’in pozisyonunda yaptığı müdahaleyle Günay, 'biz bitti demeden bitmez' dedirtti. O Penaltı olmasaydı tadından yenmezdi. Fakat ben Galatasaray’ın içeride turu geçeceğine inanıyorum. Özellikle ikinci yarıdaki futbol, Ziyech’in Sara’nın katkısı... Kerem’in birkaç tane top kaybı yapsa da ikinci yarı oynadığı futbol, Batshuayi’nin katkısı…"

"Konya ovası gibi"

"İlk yarı 4-0 bitebilirdi. 4-1 bitebilirdi. Monteiro bugün 4 gol atabilirdi. Eğer Monteiro’yu Paris Saint-Germain izlediyse alır. Bizim takımlara karşı bazı oyuncular uçuyor. Alan verirsen, defansta tank gibi olursan geri dönemezsen, baskı yapmazsan pozisyona girerler. Ligde galip gelememiş, geçen senenin şampiyon takımı o karakteri ortaya koyar. Kazanmak için oynar. Önde baskı yaparlar. Dikkat bireysel hata yapmamak gerek fakat Jelert topa vuruyor rakipten dönüyor merkez de bomboş “Konya ovası” gibi… Muslera’nın hatasıyla bir gol yenildi."

"Jelert'i beğenmedim. Benden sınıfı geçemedi"

"Jelert'i beğenmedim. Benden sınıfı geçemedi, performansını zayıf buldum. Kerem Aktürkoğlu, hücumda pek gözükmedi ama defansif tarafta iki kritik müdahale yaptı. Abdülkerim Bardakcı bu sene çok formsuz. Boks yapıyor diyorlar. Kaslı yapıyla belin kalın olur. Yavaşlatır seni. Arkasını dönemiyor."

"Batshuayi dünyanın en iyi yedek forveti"

"Batshuayi dünyanın en iyi yedek forveti. Fenerbahçe’de yaptıkları ortada. Bu maçta 3 kere topa dokundu ikisi gol oldu. Torreira İbrahimovic gibi. İlk yarıda Mertens’in kestiği topta kafayı vurdu. Ziyech’in kestiği topta vurduğu kafa golü getirdi. İbrahimovic gibi. Torreira bu sezonun en iyisi."


Senin için hazırladığımız haberler