Nihat Kahveci'den Galatasaray - Fenerbahçe şampiyonluk yorumu: O maça gidiyoruz!

21.04.2024 - 22:01 | Son Güncellenme: 21.04.2024 - 22:51

Trendyol Süper Lig'in 33'üncü haftasında Galatasaray, sahasında ağırladığı Pendikspor'u 4-1 mağlup etti. Sarı-Kırmızılı ekibi NutSpor'da Nihat Kahveci değerlendirdi.

Nihat Kahveci'den Galatasaray - Fenerbahçe şampiyonluk yorumu: O maça gidiyoruz!

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'de Galatasaray, sahasında ağırladığı Pendikspor'u Mauro Icardi, Abdülkerim Barkaçı,  Dries Mertens ve Kerem Aktürkoğlu'nun golleriyle 4-1 mağlup etmeyi başardı. Pendikspor'un tek golünü Alpaslan Öztürk kaydetti. Bu sonuçla puanını 90'a çıkaran Galatasaray, bir maçı eksik olan Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 5'e çıkardı. Pendikspor ise 30 puanla 19. sırada yer aldı.

Galatasaray'ın sahasında aldığı farklı galibiyeti NutSpor YouTube kanalında Nihat Kahveci değerlendirdi. Sarı-Kırmızılı takımın oyuncularını öven Kahveci, Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki derbiye de dikkat çekti. İşte Nihat Kahveci'nin yorumları...

"Bu nasıl bir lüks?"

Galatasaray'ın yıldızlarının performanslarını değerlendiren Nihat Kahveci: "Galatasaray'da her şeyden bahsetmek lazım. Icardi 5 maçtır, Mertens 5 maçtır görevini yapıyor. Gol atıyorlar, asist yapıyorlar. Nelsson ilk 11'de oynuyor kesilen tüm topları o kesiyor. Abdülkerim görevi defansif ama ligde onun kadar gol atan forvetler yok. Muslera kalede görevini yapıyor. Daha Barış'a, Hakim'e gelemedim. Bir takımın teknik direktörü oyuncu değişikliklerini sahada oyuncular kötü oynuyor diye değil, kulübedekiler mutlu olsun diye yapıyorsa o takım iyi takımdır, o takımın adı da Galatasaray'dır. Bu kadar kısa ve net. Bu nasıl bir lüks?" değerlendirmesinde bulunduç

"Mertens bizle dalga geçiyor"

Kahveci, Galatasaray'ın 37 yaşındaki yıldız 10 numarası Dries Mertens'i de şu sözlerle övdü: "Mertens, sen bizle dalga geçiyorsun. Sezon başında son senem diyorsun biz de Okan hoca işi düştüğünde oyuna alır, son dakikalarda girer diyoruz ama bir sağ bir sol çatal gol atıyorsun. Onu geçtim top rakipteyken sahanın her yerindesin. Bizim aklımızla dalga geçti. Tabii bu ironi. Seni bu performansıyla Galatasaray imza törenine almalıydı. Geçen gün imza töreninde Mertens neden yoktu merak ediyorum. 37 yaşında ya! Profili tıklama, yaşına bakma 20-21 yaşında derim. Başka bir oyuncu, klas. İstek, arzu, konsantrasyın özveri hepsi var adamda." 

"O maça doğru gidiyoruz"

Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki şampiyonluk yarışı hakkında Nihat Kahveci, "Galatasaray 33 maçta 90 puan topladı. Bu şaka resmen. Rekor üstüne rekor. Bugün ligdeki üst üste 14. galibiyet, iç sahada 20 maç galibiyet. Çok merak ediyorum. Fenerbahçe de Adana Demirspor deplasmanı hariç her maçını kazandı. Galatasaray deplasmanına gelecek. Galatasaray da kaybetmiyor. Bizi ne bekliyor? Tahmin edilemez bir durum ve iş oraya gidiyor. O maça doğru gidiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Nisan ve Mayıs aylarının takımı"

Şu an Galatasaray'da bu maçtaki ilk 30 dakikalık bölümü çıkar puan kaybeder havası vermiyor. Alanyaspor maçında acaba kaybeder mi diyoruz ikinci yarı 4'e gidiyor. Bugün yarım saat Halil ile Mame Thiam ile geliyor Pendikspor 5 dakika Icardı ve Abdülkerim ile fişi çekiyor. Bazen 2-1 zorlanarak yeniyordu bizde bu isimlere göre atılan gol sayısı az diyorduk. Şimdi tam lazımken bol bol atmaya başladılar. Mayıs diyorlar ya, Mayıs'a gelmek için Nisan'ı da iyi geçmek gerekiyor. Nisan ve Mayıs aylarının takımı.

Senin için hazırladığımız haberler