Nihat kahveci: "Bugün kariyerinin en kötü maçını oynamıştır"

03.08.2024 - 23:38 | Son Güncellenme: 04.08.2024 - 00:08

Beşiktaş, Süper Kupa'da Galatasaray'ı 5-0 mağlup etmeyi başararak kupanın sahibi oldu. Siyah-beyazlıların eski futbolcusu Nihat Kahveci mücadeleyi değerlendirdi.

Nihat kahveci: "Bugün kariyerinin en kötü maçını oynamıştır"

AJANSSPOR HABER

Geçtiğimiz sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ve Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş, yeni sezon öncesi Süper Kupa'da karşı karşıya geldi. Siyah-Beyazlılar, ezeli rakibini 5-0 mağlup etmeyi başardı ve kupayı müzesine götürdü. Mücadeleyi efsane futbolcu Nihat Kahveci Kontraspor ekranlarında değerlendirdi.

"Söylesen kimse inanmazdı"

5-0'lık skorun beklenmedik bir sonuç olduğunu söyleyen Nihat Kahveci: "Maçtan önce Beşiktaşlı taraftarlara maçın 5-0 biteceğini söylesek onlar da inanmazdı bu skora. İlk gol dakika 1'de son gol 90 + 5’te geldi. Maçın başından sonuna kadar oyun gücü iyi olan ve takım oyununun nasıl olduğunu sahada gösteren bir Beşiktaş vardı. .

Beşiktaş'ı böyle tahmin etmiyordum

Yeni transferler sanki 40 yıldır Beşiktaş’ta oynuyor gibiydi. Beşiktaş yüzde 1000 hak ederek; oyun gücüyle, muhteşem futboluyla, kalitesiyle, defansif anlamda daha çok mücadele etmesiyle, Galatasaray’a karşı 5-0’lık galibiyetle anasının ak sütü gibi helal bir kupa kazandı. Ben Beşiktaş’ın böyle bir performans göstereceğini tahmin edemezdim.

Son iki senenin Şampiyonu Beşiktaş gibiydi

Saki son iki senenin şampiyonu, yıllardır beraber oynayan takım Galatasaray değil de Beşiktaş gibiydi bugün. Büyük takım olmak böyle bir şey. Ligde kötü geçirdiği sezona rağmen Ziraat Türkiye Kupası’nı aldı Galatasaray gibi oturmuş bir takıma karşı Süper Kupa'yı aldı. Galatasaray’ın defansif zafiyeti hazırlık maçlarında gözüküyordu düzeltmesi gereken çok konular var.

Immobile tartışılmaz

Immobile'nin kalitesi tartışılmaz. Beşiktaş kariyerinin ilk mücadelesinde maçın hemen başında Türkiye’nin ve Galatasaray tarihinin en önemli kalecilerinden biri olan Muslera’ya karşı sakinliği ve son vuruşu ile topu ağlara göndermesi ardından defans arkasına yaptığı koşular, maç içerisinde top tutması, top rakipteyken orta sahaya kadar gelip arkadaşlarına yardım etmesinden dolayı tam bir takım oyuncusu" ifadelerini kullandı.

"Galatasaray’ın düzeltmesi gereken çok konu var"

Kahveci: "Galatasaray’ın düzeltmesi gereken çok konu var. Nelsson kariyerinin en kötü maçını oynamıştır bugün ama ona eşlik eden çok oyuncu vardı" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler