NFL’de tablo şekilleniyor: Playoff ihtimali olan takımlar

03.01.2021 - 17:37 | Son Güncellenme: 03.01.2021 - 17:43

NFL’de normal sezon, bu akşam oynanacak maçlarla sona erecek. Peki, hangi takımlar daha önce adını Playoff’a yazdırdı? Hangi takımların konferanslarında ilk 7 içine girme ihtimali bulunuyor? İşte detaylar…

NFL’de tablo şekilleniyor: Playoff ihtimali olan takımlar

Bertan ERMAN – AJANSSPOR

NFL’de 17 haftalık normal sezon maratonu, bu akşam oynanacak maçlarla sona eriyor. Amerikan Futbol Konferansı’nda 3 takım, Ulusal Futbol Konferansı’nda ise 4 takım daha önce Playoff biletini aldı. Peki, konferanslarında ilk 7’ye girme çabasında olan takımları ne gibi ihtimaller bekliyor? Gelin, birlikte bakalım…

NFC Doğu’da 3 takımdan biri çıkacak

NFL’de her iki konferansın grup liderleri, derecesi ne olursa olsun, en kötü 4. sırada yer alarak adını Playoff’a yazdırıyor. Ulusal Futbol Konferansı (NFC) Doğu Grubu’nda Philadelphia Eagles’ın Playoff ihtimali kalmadı. Gruptaki mevcut lider Washington Football Team’in, konferansın son sırasında yer alan Atlanta Falcons ile 2 galibiyet fark var; diğer grupların 6 galibiyete sahip bazı takımları (Minnesota Vikings, San Francisco 49ers) Playoff dışı kaldı. Bu nedenle sadece NFC Doğu Grubu’nu 1. sırada tamamlayacak takım ilk 7 içinde yer alıp şampiyonluk mücadelesini (?) sürdürecek. Mevcut lider Washington, 6 galibiyet ve 9 mağlubiyetle ilk sırada yer alırken, Dallas Cowboys da başkent ekibi ile aynı galibiyet-mağlubiyet sayısına sahip. New York Giants ise, 5 galibiyet ve 10 mağlubiyete rağmen Playoff ihtimalini sürdürüyor. Bu üç takımın Playoff’a kalması için gerekenler şu şekilde:

Washington: Philadelphia Eagles’ı yenerse Playoff’u garantileyecek. Yenilgi durumunda Playoff dışı kalacak. Eğer başkent ekibi berabere kalırsa, Dallas Cowboys’un New York Giants karşısında galip gelememesini bekleyecek.

Dallas Cowboys: Eğer Washington ile aynı galibiyet-mağlubiyet sayısı ile sezonu tamamlarsa, ikili averajdan dolayı Playoff dışı kalacak. Washington’ın Eagles ile berabere kalması veya yenilmesi durumunda alacağı galibiyet, Teksas ekibini NFC Doğu Şampiyonu yapacak. Washington’ın yenilgisi ve Dallas’ın beraberliği de, yine Cowboys’un Playoff bileti almasını sağlayacak.

New York Giants: Giants’ın Washington ve Dallas’a göre Playoff ihtimali bir hayli az. New York ekibi, Dallas’ı yenmek zorunda ama bu da yetmiyor. Galibiyetin yanı sıra Washington’ın Philadelphia’ya kaybetmesini bekleyecek ve iş üçlü averaja kalacak. Bu averajda üstün olan taraf Giants olacak ve Mavi Beyazlılar adını Playoff’a yazdıracak.

Arizona-Chicago-Los Angeles Wild Card üçgeni

NFL’de grup şampiyonları ile en iyi dereceye sahip diğer üç takım Playoff’a kalıyor. Grup liderliği harici adını Playoff’a yazdıran takımlar arasında Ulusal Futbol Konferansı’nda bunu bu sezon başaran ilk takım Tampa Bay Buccaneers oldu. Bucs’tan sonra Kaldı iki bilet ve bu biletlere üç takım talip; Arizona Cardinals, Chicago Bears ve Los Angeles Rams. Peki ihtimalleri nasıl?

Arizona Cardinals: Los Angeles Rams’i yenerse Playoff’a kalıyor. Berabere kalırsa, Chicago Bears’ın Green Bay Packers’a kaybetmesini bekleyecek.

Chicago Bears: Ya Green Bay Packers’ı yenecek ya da Arizona’nın kaybetmesini bekleyecek.

Los Angeles Rams: Arizona’yı yenecek veya berabere kalacak ya da Chicago’nun kaybetmesi veya beraberliği durumunda Playoff’a kalacak.

Amerikan Futbol Konferansı’nda durum ne?

Amerikan Futbol Konferansı’nda (AFC) Şu ana kadar üç takım Playoff’u garantiledi. Son şampiyon Kansas City Chiefs, birinci sıradaki yerini sağlamlaştırmıştı. Pittsburgh Steelers ve Buffalo Bills de kendi gruplarını lider olarak tamamlamayı ve böylece Playoff biletini almayı daha önceden başarmıştı. Şu an tek grup liderini bekliyor. O da Güney Grubu ve bunun için Indianapolis Colts ile Tennessee Titans çekişecek. İşte Colts ve Titans’ın ihtimalleri…

Indianapolis Colts

Grup liderliği için: Jacksonvillie’i yenecek ve Titans’ın Texans’a kaybetmesini ya da berabere kalmasını bekleyecek.

Playoff için: Jacksonville’i yenmesi lazım. Bununla birlikte Miami Dolphins, Cleveland Browns veya Baltimore Ravens’tan en az birinin kaybetmesini ya da berabere kalmasını bekleyecek.

Tennessee Titans

Grup liderliği için: Texans’ı yenmesi veya Colts’un kaybetmesi yeterli olacak.

Playoff için: Ravens veya Dolphins’ten birinin kaybetmesi, Titans’ı Playoff’a taşıyacak.

Wild Card için mücadele edenler

Miami Dolphins: Galibiyet ya da Colts, Ravens veya Browns’tan birinin kaybetmesi Playoff için yetiyor.

Cleveland Browns: Ohio ekibini Playoff’a taşıyacak üç ihtimal bulunuyor. Birincisi, Cleveland’ın Pittsburgh’u yenmesi, ikincisi Indianapolis Colts’un mağlubiyeti, üçüncüsü ise, Tennesee Titans’ın yenilgisi ile birlikte Miami Dolphins ve Baltimore Ravens’ın alacağı galibiyet veya beraberlikler… - Browns galibiyeti

Baltimore Ravens: Cincinnati’yi yenmesi veya Cleveland ya da Indianapolis’in kaybetmesi, Ravens’ı Playoff’a taşır.

Senin için hazırladığımız haberler