NFL yıldızlarını geride bırakan Türk

09.12.2020 - 15:22 | Son Güncellenme: 09.12.2020 - 15:23

Son olarak Koç Rams forması giyen Yiğitcan Ertür, cornerback pozisyonunda bench press rekoru kırmaya doğru ilerliyor. Peki, Yiğtcan Ertür kimdir? Kaç kilo ağırlığı ne kadar tekrarda kaldırdı? İşte detaylar…

Bertan ERMAN – AJANSSPOR

ABD Ulusal Futbol Ligi NFL’de seçimler öncesinde, kolejden gelen sporcular, Draft Combine adı verilen bir programda, fiziksel ve teknik açıdan testlerden geçiyor. Bench press (yatarak halter kaldırma), bu testlerden biridir.

Son olarak Türkiye Korumalı Futbol 1. Ligi takımlarından Koç Rams’te forma giyen cornerback Yiğitcan Ertür, bench presste 100 kilogram ağırlığı 21 tekrarda kaldırdı. Bu, cornerback pozisyonunda, NFL ve Kanada Futbol Ligi (CFL) combinelarında, 100 kilogramda yapılan en çok ikinci bench press tekrarına tekabül ediyor. Bu alanda rekor, Dallas Cowboys’un çaylak cornerbacki Reggie Robinson’a ait. (22 tekrar)

Rekoru kırmak istiyorum

Çalışmaları ile ilgili Ajansspor’a özel açıklamalarda bulunan Yiğitcan Ertür, cornerback pozisyonlarının defans takımındaki diğer pozisyonlar nazaran daha zayıf ama daha atletik olduklarını söylerken, “NFL ortalaması 80-90 kilogram civarındadır. Genelde uzun boylu olmaları istenir ki, wide receiverlar (top alıcılar) ile top kapma mücadelesinde dezavantajlı olmasın.” İfadelerini kullandı. Atletizm çalışmalarının zıplama ve patlayıcı kuvveti arttıracak koşular üzerine olduğunu söyleyen Ertür, Reggie Robinson’a ait rekoru kırmak istediğini şu sözlerle söyledi:

“Rekoru kırmak istiyorum. Hedeflerim bu yönde ama çalışmalarımı yaparken atletizm kaybı yaşamamaya da dikkat etmeye çalışıyorum.”

Yiğitcan Ertür kimdir?

2 Haziran 1997 tarihinde doğan ve 1.83 metre boyunda olan Yiğitcan Ertür, Amerikan futbolu (Korumalı futbol) kariyerine İstanbul Üniversitesi Bulls’ta başladı. 2017 yılında, Türkiye Korumalı Futbol 1. Lig’de Koç Rams’e geçen Ertür, bordo-siyahlı ekip ile 3 sene üst üste şampiyonluk yaşadı ve 2018 CEFL (Orta Avrupa Futbol Ligi) finalinde forma giydi. Ayrıca, ÜniLig 1. Lig’de İÜ Bulls ile şampiyonluk yaşayan Ertür, ikisi hazırlık, ikisi resmi maç olmak üzere, toplamda 4 kez Milli Takım formasını giydi.

Senin için hazırladığımız haberler