NFL Panorama: Titanlar’ın stratejisi ve mücadelesi

21.10.2020 - 14:11 | Son Güncellenme: 21.10.2020 - 14:32

NFL’de 6 hafta geride kalırken, koronavirüs ile de mücadele veren Tennessee Titans’ın namağlubiyeti göze çarpıyor.

NFL Panorama: Titanlar’ın stratejisi ve mücadelesi

Fotoğraf: Donald Page /Tennessee Titans

Bertan ERMAN

Koronavirüs, en çok ABD’de etkisini gösteriyor; NFL de bundan nasibini almış vaziyette. Özellikle New England Patriots ile Tennessee Titans, bu durumdan en çok etkilenen takımlar. Patriots’ın Covid-19’dan nasıl kötü etkilendiği, Denver Broncos maçıyla da anlaşıldı. Ancak Tennessee’de durumlar biraz daha farklı.

Süre Canavarı Vrabel

Fotoğraf: Donald Page / Tennessee Titans

Tennessee Titans Baş Antrenörü Mike Vrabel, NFL’in kural kitabını ne kadar iyi bildiğini ve kurallardaki açıkları ne kadar iyi kullanabildiğini bu hafta sonu uzatmalara giden Houston Texans maçının son dakikalarında gösterdi. Normal sürenin son dakikalarında 30-29 geride olan Titans’ta Ryan Tannehill’in interception atmasının ardından hücuma geçen Texans’ı savunmada durdurma görevini Mike Vrabel üstlendi. Maçın bitimine 3.26 saniye kala, defansif back Joshua Kalu’yu sahaya süren Vrabel, defanstaki oyuncu sayısını 12’ye yükseltip takımının 5 yard’lık ceza almasına neden oldu. Bu durumu fark eden Vrabel, sahte bir şaşkınlık ve sinir ile istediğini çaktırmadan aldı. Vrabel’ın bu hamlesinin nedeni Texans’ın olası bir sayı kazanmasından sonra takımının yeniden hücum etmesine süre kalmasını sağlamak. Takımına olası bir Texans sayısından sonra ne kadar süre kalmasını sağlarsa o kadar yard kazandırabileceğini bilen Vrabel, bu hamlesiyle takımına 5 yard kaybettiriyor ancak süreyi durdurarak çok değerli saniyeler kazandırıyor.

Nitekim maçın sonuna 1.50 dakika kala Texans touchdown yaptı ve akabinde 2 sayılık ekstra oyun denemesinde başarılı olamadı; Vrabel’ın süre kumarının işe yaraması için gerekli fırsatı buldu.  Ryan Tannehill önderliğindeki Titans hücumu, maçın bitimine 4 saniye kala touchdown ve ekstra gol ile normal sürenin 36-36 bitmesini sağladı. Uzatmada ise para atışını kazanan Titans topu geri vermiyor ve Derrick Henry’nin koşu touchdownı ile maçı 42-36 kazandı. Haftanın antrenörünü seçecek olursak, buna kesinlikle Mike Vrabel’ın ismini veririz.

Haftanın Hücumcusu: Matt Ryan (Atlanta Falcons)

Fotoğraf: Kyle Hess / Atlanta Falcons

İlk 5 haftada galibiyet yüzü göremeyen Atlanta Falcons’taki değişim, Matt Ryan’a yaramış gibi… 40’da 30 pas isabeti, 371 yard pas mesafesi ve 4 touchdown pasıyla Georgia ekibinin bu sezonki ilk galibiyetinde başrolde olan Ryan, Vikings defansını çökertmeyi de başardı.

Haftanın Savunmacısı: Jamel Dean (Tampa Bay Buccaneers)

Fotoğraf: Tampa Bay Buccaneers

Hücumda Tom Brady ve Ronald Jones’un etkili olmasını tetikleyen isim, belki de 24 yaşındaki cornerback Jamel Dean oldu. İlk çeyrekte sıkıntı yaşayan Bucs’ta yaptığı 2 tackledan daha önemlisi, ikinci çeyrekte Aaron Rodgers’ın ilk interception pasında topu kapan Dean, 32 yardlık dönüş koşusunu touchdownla sonuçlandırarak bir geri dönüşün ve akabinde net bir galibiyetin kıvılcımı oldu.

Haftanın Özel Takım Oyuncusu: Brandon McManus (Denver Broncos)

Fotoğraf: Gabriel Christus / Denver Broncos

Denver Broncos, New England Patriots gibi kendine göre zorlu bir rakibi 18 sayı atarak yenmeyi başardı. Ancak 3 touchdown yaparak değil; Brandon McManus’ın 6’da 6 alan golü isabetiyle… En uzak mesafeli isabeti de 54 yard.

Haftanın Çaylak Hücumcusu: Chase Claypool (Pittsburgh Steelers)

Fotoğraf: Jared Wickerham / Pittsburgh Steelers

Antonio Brown gittiğinden beri, JuJu Smith-Schuster, wide receiver konusunda tek başınaydı desek pek de yalan söylemeyiz. Ancak Steelers, Chase Claypool sayesinde Brown’ı iyice unuttu. 5. hafta Eagles karşısında 3 pas yakalama touchdownıyla dikkatleri üzerine çeken çaylak pas yakalayıcı, Cleveland Browns karşısında 74 yardlık pas alma mesafesinin yanı sıra bir de koşu touchdownı yaptı. Claypool, Ben Roethlisberger’ın opsiyonunu çoğaltan isimlerden biri oldu.

Haftanın Çaylak Savunmacısı: Tae Crowder (New York Giants)

Fotoğraf: New York Giants

New York Giants da Atlanta Falcons gibi galibiyet hasretine son verdi ve galip gelemeyen takımlar listesinde New York Jets’i yalnız bıraktı. 6’sı solo, toplam 10 tackle ve 1 fumble recover ile oynayan çaylak linebacker Tae Crowder, Giants’ta 43 yardlık fumble recover dönüşünde yaptığı toıchdownla maçı kazandıran isimdi.

Haftanın Takımları: Tennessee Titans & Pittsburgh Steelers

Titans, gerek hücumdaki yıldızlarıyla, gerekse Mike Vrabel’ın antrenörlüğüyle Houston karşısında önemli bir grup galibiyeti aldı. Pittsburgh Steelers ise, ezeli rakiplerinden Cleveland Browns’ı sahadan sildi. İki takım da şu an namağlup ama haftaya karşılaşacaklar. Kim kazanır; bunu bilemeyiz ama şu an Titans-Steelers eşleşmesi, olası bir Amerikan Futbol Konferansı finali…

NFL’de 6. haftanın sonuçları

Carolina Panthers 16-23 Chicago Bears

Indianapolis Colts 31-27 Cincinnati Bengals

Jacksonville Jaguars 16-34 Detroit Lions

Minnesota Vikings 23-40 Atlanta Falcons

New York Giants 20-19 Washington Football Team

Philadelphia Eagles 28-30 Baltimore Ravens

Pittsburgh Steelers 38-7 Cleveland Browns

Tennessee Titans 42-36 Houston Texans

Tampa Bay Buccaneers 38-10 Green Bay Packers

San Francisco 49ers 24-16 Los Angeles Rams

New England Patriots 12-18 Denver Broncos

Miami Dolphins 24-0 New York Jets

Dallas Cowboys 10-38 Arizona Cardinals

Buffalo Bills 17-26 Kansas City Chiefs

NFL’de 7. hafta maçları

Philadelphia Eagles – New York Giants

Atlanta Falcons – Detroit Lions

Cincinnati Bengals – Cleveland Browns

Houston Texans – Green Bay Packers

New Orleans Saints – Carolina Panthers

New York Jets – Buffalol Bills

Washington Football Team – Dallas Cowboys

Arizona Cardinals – Seattle Seahawks

Denver Broncos – Kansas City Chiefs

New England Patriots – San Francisco 49ers

Las Vegas Raiders – Tampa Bay Buccaneers

Tennessee Titans – Pittsburgh Steelers

Los Angeles Chargers – Jacksonville Jaguars

Los Angeles Rams – Chicago Bears

*Baltimore Ravens, Miami Dolphins, Indianapolis Colts ve Minnesota Vikings, 7. haftayı bay geçecek.

 Katkıları için Cem Tümdağ'a teşekkür ederiz.

Senin için hazırladığımız haberler