NFL Panorama: Denge değişimleri

04.10.2019 - 00:16 | Son Güncellenme: 03.10.2019 - 21:41

NFL Panorama: Denge değişimleri

NFL’in 3. ve 4. haftalarının ardından, bazı takımlar olumlu yönde değişim içerisine girdi. Carolina Panthers ve Jacksonville Jaguars’ta as oyun kurucular, sakatlıklarından dolayı yer alamasa da, yerlerine ilk 11’de başlayanlardan daha verimli oldu ve 2 mağlubiyetle başlayan bu takımlar, art arda galibiyetler aldı. New York Giants’ta ise, ilk 2 hafta alınan yenilgiler sonrasında, deneyimli oyun kurucu Eli Manning’in kredisi tükendi. Manning’in yerine geçen çaylak Daniel Jones ise, daha etkili oyunlar çıkararak Giants’ın galibiyetler elde etmesinde en önemli faktörlerden biri oldu.

FLORIDA MÜDAFAA

Birbirinden fiyasko sonuçlar alan Miami Dolphins’i bir kenara koyalım; ligin diğer Florida temsilcileri Tampa Bay Buccaneers ve Jacksonville Jaguars, savunmalarıyla dikkat çekiyor. Jags, özellikle 3. haftada AFC Güney Grubu’ndaki rakibi Tennesse Titans maçında yaptığı 9 sack ile ‘Sacksonville geri döndü!’ dedirtti. Tampa Bay Buccaneers ise, başta yeni transferleri Ndamukong Suh ve dış linebacker Shaquil Barrett ile yeniden şahlandı.

NAMAĞLUP 3 TAKIM KALDI

NFL’de Eylül ayının ardından son şampiyon New England Patriots, yıldız oyun kurucuları Patrick Mahomes önderliğindeki Kansas City Chiefs ve beklenen çıkışı yeni yeni yapan San Francisco 49ers, 4’te 4 yapan takımlar olarak dikkat çekti.

EYLÜL AYININ HÜCUMCUSU: PATRICK MAHOMES (KANSAS CITY CHIEFS)

Namağlup Chiefs, geçen sezonun üzerine ne ekliyorsa, Patrick Mahomes sayesinde ekliyor. 156’da 106 pas isabeti ve 1510 yard pas mesafesi kaydeden Mahomes, 10 touchdown pası atarken, hiçbir pası interceptionla sonuçlanmadı.

EYLÜL AYININ SAVUNMACISI: SHAQUIL BARRETT (TAMPA BAY BUCCANEERS)

İlk 4 haftada 9 sack ile bu alanda zirvede olan Buccaneers’ın dış linebackerı, 15’i solo olmak üzere toplam 20 tackle yaptı. 3 kez rakip oyuncunun topunu düşüren Barrett, 3 pas defansı ve 1 interception ile de, Bucs’ın çıkış yapmasında önemli rol oynadı.

EYLÜL AYININ ÖZEL TAKIM OYUNCUSU: EDDY PINEIRO (CHICAGO BEARS)

9’da 8 alan golü ve 6’da 6 touchdown sonrası ekstra gol isabeti kaydeden çaylak kicker, en uzak 53 yard geriden isabetli atış kaydetti. Ayrıca Pineiro’nun bu isabetli atışı, Chicago Bears’ın Denver Broncos deplasmanında galibiyeti getiren alan golü oldu.

EYLÜL AYININ ÇAYLAK HÜCUMCUSU: GARDNER MINSHEW (JACKSONVILLE JAGUARS)

Nick Foles’un sakatlığı sonrasında Jacksonville Jaguars’ta dümenin başına geçen çaylak oyun kurucu, tarzının yanı sıra oynadığı oyunla da dikkatleri üzerine çekti. Jags’in aldığı galibiyetlerde, hücumda başı çeken Minshew, aldığı süreler içerisinde 121’de 84 pas isabeti, 905 yard pas mesafesi ve 7 touchdown pası kaydetti.

EYLÜL AYNININ TAKIMI: NEW ENGLAND PATRIOTS

Ligin ilk 2 haftasında touchdown yemeyen ve Buffalo Bills maçı harici farklı galibiyetlere imza atan New England Patriots, yoluna namağlup devam ederken, bir kez daha şampiyonluğun en büyük adaylarından biri; belki de 1 numaralı adayı olduğunu kanıtlar niteliğinde performanslar sergiledi.

EYLÜL AYININ ÇAYLAK SAVUNMACISI: DARNELL SAVAGE (GREEN BAY PACKERS)

Yeniden toparlanan Green Bay Packers savunmasının enerjik safetysi Darnell Savage, 15’i solo olmak üzere toplam 17 tackle, 3 pas defansı, 1 interception ve 1 rakip topunu düşürme ile geleceğin öne çıkan safetylerinden biri olacağını gösterdi.

Senin için hazırladığımız haberler