New Orleans Saints uzatmada kazandı

13.10.2020 - 14:26 | Son Güncellenme: 13.10.2020 - 14:26

NFL'de New Orleans Saints, 5. hafta maçında Los Angeles Chargers'ı uzatmada 30-27 mağlup ederek üçüncü galibiyetini aldı.

Bertan Erman

NFL'in 5. hafta Pazartesi Gecesi maçında New Orleans Saints, Mercedes-Benz Superdome'da Los Angeles Chargers'ı konuk etti.

İki takım da maçtaki ilk hücum serilerinden sayı çıkaramadı. Daha sonra Los Angeles Chargers, 17 yardlık pas oyunundan touchdown çıkardı. Üçüncü hücum hakkında olan Chargers'ta çaylak oyun kurucu Justin Herbert, kendisine gelen baskıya rağmen takımın yıldız wide receiverı Keenan Allen'ı buldu. Allen, topu gol bölgesinde yakaladı. Ancak touchdown sonrasında ekstra gol kaçtı. (6.26) New Orlean Saints, çeyreğin son hücumunda, Wil Lutz'ın 48 yard uzaktan attığı alan golüyle farkı 3 sayıya indirdi.
 
İkinci 15 dakikaya 6-3 önde giren Los Angeles Chargers, 4 dakika geçmeden sonuca ulaştı. Mike Williams, 4 yardlık pas oyununda Justin Herbert'ın pasını gol bölgesinde yakaladı. Daha sonra Michael Badgley'in ekstra golü isabetli oldu ve Kaliforniya ekibi farkı çift hanelere çıkardı. (11.01) New Orleans adına ise, işler pek iyiye gitmedi. Safety pozisyonunda oynayan Nasir Adderley, tecrübeli oyun kurucu Drew Brees'in attığı topu rakip yarı sahasının 40 yard çizgisinde yakaladı ve akabinde 39 yardlık bir ilerleme kaydetti. (5.8) Interception sonrasında yeni bir hücum serisi oynayan Chargers, mesafe kaybı yaşasa da, üçüncü hakkında, 3 yardlık pas oyununda touchdownı yaptı. Hunter Henry, Justin Herbert'ın pasını gol bölgesinde tuttu. Touchdown sonrasında Michael Badgley'in ekstra golü isabetli odu ve aradaki fark 17 sayıya çıktı. (4.25) Kaliforniya ekibi karşısında zorlanan Saints, çeyreğin bitimine 17 saniye kala, maçtaki ilk touchdownını buldu. Wide receiverlardan Emmanuel Sanders, 6 yardlık pas oyununda Drew Brees'ten gelen topu yakaladı ve kendisini gol bölgesine bıraktı. Hakemler daha sonra pozisyonun nasıl bittiğini inceledi ve Sanders'ın gol bölgesine düşmediğini tespit etti ve touchdown geçersiz sayıldı. Ancak Drew Brees, 3 saniye sonra 1 yardlık koşu oyununda gol bölgesine girdi. Akabinde Wil Lutz'ın ekstra golü geldi ve aradaki fark 10 sayıya düştü. Los Angeles Chargers, devre arasında soyunma odasına 20-10'luk üstünlükle gitti. 
 
SAINTS PES ETMEDİ VE MURADINA UZATMADA ERDİ
 
Üçüncü çeyrekte ise New Orleans Saints'in oyundaki etkisi arttı. Chargers'ı zorlamaya başlayan Louisiana ekibi, Wil Lutz'ın 53 yard uzaktan attığı alan golüyle skoru 20-13'e getirdi. (4.52) Son 15 dakikaya 7 sayı farkla geride giren Saints, 41 yardlık pas oyunundan bir touchdown daha buldu. Başarılı tight end Jared Cook, Drew Brees'in pasını yakaladı ve kısa mesafede ilerleyip gol bölgesine girdi. Daha sonra ekstra golden isabet çıktı ve Altın Siyahlılar maçta 20-20'lik beraberliği sağladı. (11.21) Ancak Los Angeles Chargers'ın cevabı, inanılmaz bir pas oyunundan gelen touchdownla oldu. 64 yardlık oyunda Mike Williams, Justin Herbert'ın uzun mesafeli pasında topu yakalayıp rahat bir şekilde gol bölgesine girdi. Sonrasında ekstra gol geldi ve Chargers 27-20 öne geçti. (3.40) Lakin pes etmeye niyeti olmayan New Orleans Saints, maçın bitimine 52 saniye kala, her yerde kullandığı oyun kurucusu Taysom Hill'in 9 yardlık koşu touchdownı ve akabinde Wil Lutz'ın ekstra golüyle skorda bir kez daha dengeyi kurdu. Müsabakanın bir saatlik normal süresi 27-27 sona erdi. Saints, uzatmada bulduğu alan golüyle skorda üstünlüğü eline aldı. Los Angeles Chargers, son hücum serisinde hakkını tazeleyemedi ve mücadele Saints'in 30-27'lik galibiyetiyle sonuçlandı. 
 
MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSTATİSTİKLER
 
-PASLAR-
Drew Brees (Saints): 47'de 33 pas isabeti, 325 yard pas mesafesi, 1 touchdown, 1 interception
Justin Herbert (Chargers): 34'te 20 pas isabeti, 264 yard pas mesafesi, 4 touchdown pası
 
-KOŞULAR-
Alvin Kamara (Saints): 11 koşuda 45 yard mesafe
Taysom Hill (Saints): 3 koşuda 13 yard mesafe, 1 touchdown
Justin Jackson (Chargers): 15 koşuda 71 yard
 
-PAS YAKALAMA-
Emmanuel Sanders (Saints): 14'te 12 yakalama, 122 yard mesafe
Jared Cook (Saints): 3'te 2 yakalama, 52 yard mesafe, 1 touchdown
Mike Williams (Chargers): 8'de 5 yakalama, 109 yard mesafe, 2 touchdown
 
-SAVUNMA-
Cameron Jordan (Saints): 5'i solo, toplam 10 tackle, 3 tackleda mesafe kaybettirme, 0.5 sack
Sheldon Rankins (Saints): 3'ü solo, toplam 5 tackle, 2.5 tackleda mesafe kaybettirme, 1 sack
Nasir Adderley (Chargers): 3'ü solo, toplam 4 tackle, 1 interception
 
 Fotoğraf: Michael C. Hebert / New Orleans Saints

Senin için hazırladığımız haberler