New Orleans Saints Seattle deplasmanında galip

23.09.2019 - 05:32 | Son Güncellenme: 23.09.2019 - 05:32

NFL'in şampiyonluk adaylarından New Orleans Saints, üçüncü hafta maçında Seattle Seahawks ile deplasmanda karşılaştı. 

Maça iyi bir defansla başlayan New Orleans Saints, Seahawks'ın son hücumunda yaptığı degajın dönüşünde, ilk sayılarını Deonte Harris'ten buldu. Degaj dönüşçüsü olan wide receiver, Michael Dickson'ın attığı topu yakaladıktan sonra 53 yardlık bir koşu yaptı ve topu gol bölgesine ulaştırdı. Saints, touchdown sonrasında Wil Lutz'ın ekstra golüye 7-0 öne geçti. (12.06) Seahawks, 10 dakika olmadan skorda eşitliği sağladı. Wide receiverlardan Tyler Lockett, Russell Wilson'ın 8 yard uzaktan attığı pası gol bölgesinde yakaladı. Touchdowndan sonra Jaon Myers, ekstra golü sayıya çevirdi. (2.24) İlk 15 dakika 7-7'lik beraberlikle tamamlandı.
 
İkinci çeyreğin ilk dakikalarında hücumlardan çok savunmalar öne çıktı. New Orleans Saints, maçtaki ikinci touchdownını savunmadan çıkardı. Louisiana ekibinin cornerbacklerinden Eli Apple, Seattle Seahawks hücumunda koşan Chris Carson'ın taşıdığı topu düşürdü. Yere düşen topu, Saints safetylerinden Vonn Bell yakaladı ve 33 yardlık koşunun ardından gol bölgesine vardı. Ancak touchdown sonrasında ekstra gol kaçtı. (6.50) 13-7 önde olan New Orleans Saints, çeyreğin bitimine 33 saniye kala, yıldız koşucusu Alvin Kamara'nın 29 yard katettiği touchdwonla farkı çift hanelere çıkardı. Ekstra golün ardından ilk yarım saatin sonucu belli oldu ve Louisiana ekibi, devre arasına 20-7 önde girdi.
 
Saints, üçüncü çeyreğin ilk hücum serisinin sonunda Wil Lutz ile alan golü isabeti bulsa da, Seahawks'ın illegal formasyonundan dolayı hakları tazelendi. Bunu iyi değerlendiren Altın Siyahlılar, gol bölgesinin 1 yard uzağına kadar geldi. İlk 3 hakkındaki denemelerinde başarılı olamayan New Orleans Saints'te Michael Thomas, Drew Brees'in yokluğunda ilk 11'de başlayan oyun kurucu Teddy Bridgewater'dan aldığı pası yakaladı ve gol bölgesine düştü. Son hakkında touchdown çıkardıktan sonra Wil Lutz'ın ekstra golü isabetli oldu ve Saints farkı 20 sayıya çıkardı. (7.44) 
 
Son 15 dakikaya 27-7 geride giren ve hücumda başlayan Seattle Seahawks, Russell Wilson'ın 2 yardlık koşu touchdownıyla seriyi sonlandırdı. Sonrasında Jason Myers'ın ekstra golü isabetli oldu ve fark 13 sayıya düştü. (11.49)  Ancak Saints, Alvin Kamara'nın 1 yardlık koşu touchdownıyla fişi çeken hamleyi yaptı. (4.19) Russell Wilson, tek başına takımını ayakta tutmaya çalışsa da, Seahawks kalan sürede geri dönüş yapamadı. Karşılaşmayı 33-27 kazanan New Orleans Saints, Eylül ayında Seattle Seahawks'ı 15 maç sonra mağlup eden ilk takım olurken, ligdeki ikinci galibiyetini aldı. 
 

MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER

 
 SEATTLE SEAHAWKS 
 
Russell Wilson (QB): 50'de 32 pas isabeti, 402 yard pas mesafesi, 2 touchdown pası, 7 koşu oyununda 5 yard mesafe ve 2 koşu touchdownı
 
Tyler Lockett (WR): 14'te 11 pas yakalamada 154 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı
 
 NEW ORLEANS SAINTS 
 
Teddy Bridgewater (QB): 27'de 19 pas isabeti, 177 yard pas mesafesi, 2 touchdown pası, 3 koşu oyununda 12 yard mesafe
 
Alvin Kamara (RB): 16 koşu oyununda 69 yard mesafe ve 1 koşu touchdownı, 10'da 9 pas yakalamada 92 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı
 
Michael Thomas (WR): 7'de 5 pas yakalamada 54 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı
 
Vonn Bell (S): 5'i solo, toplam 9 tackle, 1 fumble recover 
 

Senin için hazırladığımız haberler