Bayern Münih, Borussia Mönchengladbach'ın İsviçreli kalecisi Yann Sommer ile igileniyor

20.12.2022 - 16:17 | Son Güncellenme: 20.12.2022 - 18:19

Manuel Neuer'in ilerleyen yaşı ve yaşadığı cilt kanseri hastalığı nedeniyle kaleci arayışına giren Bayern Münih, Mönchengladbach'tan Yann Sommer için devreye girdi.

Bayern Münih, Borussia Mönchengladbach'ın İsviçreli kalecisi Yann Sommer ile igileniyor

AJANSSPOR-HABER

Bayern Münih efsane kalecisi Manuel Neuer'in yerini dolduracak ismi arıyor. Deneyimli kalecinin 36 yaşına gelmesi ve cilt kanseriyle savaşması nedeniyle arayışları hızlarındıran Alman ekibinin bir numaralı hedefi, Borussia Mönchengladbach'ın İsviçreli kalecisi Yann Sommer.

Sözleşmesi bitiyor

34 yaşındaki deneyimli file bekçisinin Mönchengladbach ile sözleşmesi 30 Haziran 2023'te bitiyor. Gelecek yaz oyuncu serbestt kaldığı takdirde birçok Avrupa devinin transfer için harekete geçmesi bekleniyor.

Görüşmeler sürüyor

Dünyaca ünlü İtalyan gazeteci Fabrizio Romano'nun haberine göre Bayern Münih, İsviçreli file bekçisi ile görüşmelerini sürdürüyor. Henüz ortada bir anlaşma olmasa da Mönchengladbach'ın sezon sonu sözleşmesi bitecek oyuncunun transferinde kolaylık sağlaması bekleniyor. 

İlgini Çekebilir
Almanya Milli Takımı’na danışma kurulu
Habere Git

Bayern Münih'e karşı rekor kırdı

Yann Sommer bu sezon Bundesliga'nın 4. haftasında oynanan Bayern Münih-Borussia Mönchengladbach maçında adını lig tarihine yazdırdı. 34 yaşındaki kaleci 1-1 sonuçlanan maçta yaptığı 19 kurtarışla futbol sahasında ender rastlanan bir performansa imza attı ve Bundesliga rekoru kırdı. 

Manchester United ile anıldı

İsviçreli file bekçisinin ismi sezon başında İngiliz devi Manchester United ile de anıldı. İspanyol eldiven David Gea'nın 30 Haziran'da bitecek sözleşmesini henüz uzatmayan Manchester United'ın da oyuncuya devre arasında ilgi göstereceği tahmin ediliyor.

Kale yıllardır Neuer'e emanet

Bayern Münih 2011-2012 sezonunun başında Alman Milli Takımı ve Schalke 04'ün kalesini koruyan yetenekli kaleci Manuel Neuer'i kadrosuna kattı. 24 yaşında Bavyera ekibinin kalesine geçen Neuer, o günden beri aralıksız olarak Alman devinin kalesini koruyor.

İlgini Çekebilir
Manuel Neuer kötü haberi duyurdu! Kanser...
Habere Git

Kazanmadığı kupa kalmadı

Manuel Neuer, Bayern Münih'e transfer olduğu günden bu yana kazanabileceği bütün büyük kupaları elde etti. Bayern ile10 kez Bundesliga şampiyonluğu yaşayan 36 yaşındaki eldiven, 2012 ve 2020'de de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandı. 

Sözleşmesi devam ediyor

36 yaşındaki deneyimli file bekçisinin Bayern Münih ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2024'te son buluyor. Neuer mevcut sözleşmesi doğrultusunda yıllık 21 milyon Euro kazanıyor.

Senin için hazırladığımız haberler