Nefesler tutuldu, Bundesliga için karar günü yarın

14.04.2020 - 12:32 | Son Güncellenme: 14.04.2020 - 12:32

Nefesler tutuldu, Bundesliga için karar günü yarın

Almanya'da Bundesliga 1 ve 2 için verilen aranın 30 Nisanda son erecek olmasının ardından Mayıs ayının en geç ikinci hafta sonunda lige yeniden başlamayı planlayan DFL yönetiminin, kulağı yarın Federal Almanya Başbakanı Angela Merkel ile eyalet başbakanlarının yapacağı toplantıda olacak.

HÜSEYİN ÖZKÖK-AJANSSPOR

Ülkedeki koronovirüs sürecini yürüten Robert Koch Enstitüsü'nün verilerine göre Almanya'da vaka ve ölüm sayısı düşüşe geçti. Bununla birlikte okulların bir bölümünün ve bazı işletmelerin yeniden açılması dahi konuşulmaya başlanırken seyircisiz oynayacak olmalarına rağmen varlıkları maçların canlı yayın ve sponsorluk gelirlerine bağlı olan birçok Bundesliga 1 ve 2 kulübü için de bu gelişmeyle birlikte umut ışığı doğdu.

İyileşme de hareketlilik de arttı

Yarın toplanacak Başbakan Angela Merkel ve eyalet başbakanlarının 19 Nisan akşamına kadar sürecek kısıtlamalar ile ilgili görüş alışverişinde bulunarak yeni kararlar alması bekleniyor. Almanya'da 21 Marttan bu yana sokakta aynı yaşam alanından olmak üzere iki kişiden fazlasının bir araya gelmesi yasak. Ancak son günlerde görülen iyileşme sonrası iki kişi kuralına uyulmakla birlikte insanların dışarıdaki hareketlerinin telefon sinyallerinden elde edilen verilere göre % 43 arttığı belirlendi.

Kulüpler Cuma toplanacaklar

Ajansspor'da daha önce haberini verdiğimiz gibi Bundesliga maçlarının oynanması için belirlenen planlar hazır. Hem DFL hem de DFB kulüpler ve hakemlerin maçların oynanması durumunda ne gibi önlemler alacakları konusunda bir çerçeve belirlemiş durumdalar. Siyasetin kararının hemen ardından Almanya Kulüpler Birliği de Cuma günü toplanarak çıkacak kararı değerlendirecek.

Bütün bunların yanında futbola devam kararı için siyasetin onayına ihtiyacı olan Bundesliga'yı oynatma çalışmalarına yine siyasetin içinden de tepkiler geliyor. SPD mensubu siyasetçi Karl Lauterbach, Spiegel'e “Futbol oynamak teorik olarak yalnızca maçtan birkaç gün önce teste tabi tutulup maça kadar izole edilirlerse mümkün olabilir ki birbirlerine virüs bulaştırma durumu ortaya çıkmasın. Eğer bir oyuncuda test pozitif çıkarsa bütün takım arkadaşları karantinaya girmek zorunda kalır” açıklamasını yaptı.

 

Bremen Senatosu mensubu SPD'li Ulrich Maurer ise “Ben hala bunun (maçların oynanmasının) iyi bir fikir olduğunu düşünmüyorum” diyerek tamamen olumsuz bir görüş bildirdi.

Tüm bu gelişmeler sonrası artık gözler kritik Merkel-Eyalet başbakanları toplantısına çevrildi.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler