Başakşehir - Ankaragücü: 3-3 (Maç sonucu, yazılı özet)

05.11.2023 - 18:23 | Son Güncellenme: 05.11.2023 - 19:37

Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında MKE Ankaragücü, üç kez öne geçtiği karşılaşmada RAMS Başakşehir ile deplasmanda berabere kaldı. İşte maç sonucu ve detaylar.

Başakşehir - Ankaragücü: 3-3 (Maç sonucu, yazılı özet)

Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında RAMS Başakşehir ile MKE Ankaragücü arasında oynanan karşılaşma 3-3 sona erdi.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında RAMS Başakşehir ile MKE Ankaragücü arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 2-2 sona erdi.

2. dakikada MKE Ankaragücü öne geçti. Sağ kanattan ceza sahasına giren Ali Sowe, rakiplerinden kurtulup şutunu attı ve topu ağlara gönderdi: 0-1.

14. dakikada Başakşehir beraberliği yakaladı. Berkay Özcan'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Piatek, sol çaprazdan dar açıdan şutunu çekti ve fileleri havalandırdı: 1-1.

20. dakikada konuk ekip bir kez daha öne geçti. Ali Sowe'dan aldığı pasla Başakşehir ceza sahası önünde topla buluşan Pedrinho'nun yerden sert şutunda meşin yuvarlak köşeden ağlara gitti: 1-2.

22. dakikada Başakşehir beraberlik golünü yaklaştı. Sol kanattan ceza sahasına giren Serdar Gürler'in altıpas önüne çıkardığı topa Aleksic sert vurdu, meşin yuvarlak üst direkten geri döndü. Boşta kalan topu savunma uzaklaştırdı.

24. dakikada konuk ekip etkili geldi. Hızlı gelişen Başkent ekibini atağında Ali Sowe, ceza sahasında topla buluştu, Sowe'un sağ çaprazdan sert şutunda kaleci Volkan Babacan'ın da müdahale ettiği top yan direğe çarptı ve oyun alanına geri döndü. Boşta kalan topa Dubois kayarak müdahale etti, ardından Volkan Babacan meşin yuvarlağı kontrol etti.

27. dakikada Başakşehir maçta eşitliği sağladı. Serdar'ın sağ kanattan yaptığı ortada savunma topu uzaklaştırdı, ceza sahası dışında Dubois vurdu, meşin yuvarlağı altıpas önünde Aleksic kontrol etti. Bu oyuncunun şutunda savunmadan dönen topu Piatek düzgün bir vuruşla ağlara yolladı: 2-2.

Mücadelenin ilk yarısı 2-2'lik eşitlikle tamamlandı.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

59. dakikada Ankaragücü 3. golünü buldu. RAMS Başakşehir ceza yayı önünde topla buluşan Tolga Ciğerci'nin sert şutunda, Mahmut Tekdemir'e çarpan top yükseklik kazandı ve ağlara gitti: 2-3.

75. dakikada maça bir kez daha denge geldi. Dubois'in sağ kanattan arka direğe yaptığı ortaya iyi yükselen Figueiredo kafayı vurdu, kaleci Bahadır'ın da müdahale ettiği top filelerle buluştu: 3-3.

Mücadele 3-3'lük beraberlikle tamamlandı.

Maçtan detaylar

Stat: Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Çağdaş Altay, Ömer Tevfik Özkoç, Murat Altan

RAMS Başakşehir: Volkan Babacan, Dubois, Duarte, Opoku, Lima, Mahmut Tekdemir (Dk. 84 Abeid), Aleksic (Dk. 57 Emirhan İlkhan), Berkay Özcan, Deniz Türüç (Dk. 66 Figueiredo), Serdar Gürler (Dk. 66 Dennis), Piatek (Dk. 84 Keny)

MKE Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Hanousek, Uros, Mujakic, Hayrullah Bilazer (Dk. 89 Atakan Rıdvan Çankaya), Tolga Ciğerci, Efkan Bekiroğlu (Dk. 89 Macheda), Pedrinho (Dk. 66 Morutan), Tasos (Dk. 66 Cephas), Rodrigues (Dk. 74 Ali Kaan Güneren), Ali Sowe

Goller: Dk. 2 Ali Sowe, Dk. 20 Pedrinho, Dk. 59 Tolga Ciğerci (MKE Ankaragücü), Dk. 14 ve Dk. 27 Piatek, Dk. 75 Figueiredo (RAMS Başakşehir)

Sarı kartlar: Dk. 69 Mahmut Tekdemir, Dk. 83 Dennis (RAMS Başakşehir)

Bu sonuçla Başakşehir 9 puanla 17. sırada, MKE Ankaragücü ise 13 puanla 11. sırada yer aldı.

Çağdaş Atan: "Saha içinde vermemiz gereken reaksiyonu verdik"

Maçın ardından Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Mücadelede geri düştükleri anda iyi reaksiyon verdiklerini aktaran Atan, "Bence futbol adına harika bir pazar akşamüstü oldu. İlk yarısı özellikle müthiş maç oldu. İki takımı da geri dönüşlerden dolayı tebrik ediyorum. Uzun zaman sonra ilk defa neler yapabileceğimizi gösterdik. İlk yarı bire bir baskı istedik. Oyuncular çok istekliydi. Ankaragücü de çok cesaretli oynamaya çalıştı. Biz nispeten güzel goller atıp şanssız kötü goller yedik. İki şuttan seken bir tanede etkisiz vuruşla gol yedik. Biz en sonunda saha içinde vermesi gereken reaksiyonu verdik. Üzerine temel inşa edip bir an önce durumdan kurtulup ilk 10’a yaklaşmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Piatek attıkça gelişecek"

Mücadelede 2 gol kaydeden Polonyalı forvet Piatek’in gol attıkça gelişeceğini söyleyen Çağdaş Atan, "Piatek iyi durumdaydı. Hazırlık maçında serçe parmağında kırık oluştu. 2-3 hafta kullanamadık, ümidimizi kesmedik. İyi niyetle çalışan bir oyuncu. Attıkça gelişecek diye düşünüyorum. Onu kazanmamız kulüp olarak bizim için kazanç. Bu golleri inşallah fazlasıyla atacaktır" ifadelerini kullandı.

"Beşiktaş deplasmanında alınacak puan veya puanlar mili araya olumlu yansıyacaktır"

12. haftada deplasmanda oynayacakları Beşiktaş mücadelesi hakkında da konuşan Atan, "Zor fikstür içindeydik. Buraya kadar 7 maçın 5’ini deplasmanda oynadık. İçerdeki maçlara bakınca Galatasaray maçının ilk yarısı birebir cevap verdik. Gaziantep maçı, bu maç içerde güçlü olacağımızı gösterdi. Bir içeride bir dışarıda oynayacağız. Beşiktaş maçı bizim için çok önemli. 2-3 galibiyet üst üste alıp tırmanmak istiyoruz. Beşiktaş deplasmanında alınacak puan veya puanlar milli araya olumlu olarak yansıyacaktır" açıklamasında bulundu.

Emre Belözoğlu: "Oyunu renklendirmek adına çalışmamız gereken yerler var"

Maçın ardından MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Belözoğlu, oyunun galibi olduklarını söyleyerek, "İyi işler yapmış Samsunspor’u yenerek buraya geldik. Burada da iyi oyuncu grubuna sahip iyi bir takım Başakşehir. Oyunun galibi olduğumuzu düşünüyorum. 3 gol pozisyonu var. Bugünün eksisi çok basit goller yedik. Bu düzeltmemiz gereken yerler. Oyuncularım elinden geleni yapmaya çalışıyor. Oyunu renklendirmek adına çalışmamız gereken yerler var. Bunu başaracağımızı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

"Ankaragücü’nü çok daha iyi yerlere getireceğiz"

Emre Belözoğlu, Ankaragücü’nü çok iyi yerlere getireceklerini söyleyerek, "Savunma ve hücum adına çalışıyoruz. Bazen oyunun anlarını doğru oynayınca karşılık alıyorsunuz. Geldiler gol yedik, geldiler gol yedik gibi bir şey oldu. Düzeltilemeyecek bir şey değil. Oyunda kopmalar olduğunu düşünmüyorum. Poz anlamda bireysel kalibresi olan takım vardı. Elimden geldiğince motivasyon anlamında destek oldukça onlar da elinden geleni yapıyorlar. Daha iyi olacağız. Ankaragücü’nü çok daha iyi yerlere getireceğiz" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler