Necip Uysal, Rıza Çalımbay'ın rekoruna ortak oldu

12.08.2024 - 09:54 | Son Güncellenme: 12.08.2024 - 10:13

Süper Lig'in ilk haftasında Samsunspor deplasmanında Beşiktaş forması altında sahaya çıkan Necip Uysal, efsane isim Rıza Çalımbay'ın rekoruna ortak oldu.

Necip Uysal, Rıza Çalımbay'ın rekoruna ortak oldu

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'in açılış haftasında Beşiktaş, Samsunspor deplasmanına konuk oldu ve sahadan 2-0'lık galibiyet ile ayrıldı. Necip Uysal ikinci yarıda oyuna dahil oldu.

Paulista'nın yerine oyuna girdi

Beşiktaş'ın galibetle ayrıldığı Samsunspor mücadelesinde Necip Uysal, ikinci yarının başında Gabriel Paulista yerine oyuna dahil oldu ve Rıza Çalımbay'ın rekoruna ortak oldu

16 sezondur maça çıkıyor

Necip Uysal, dün akşam çıkıtğı maç ile aralıksız 16 sezondur Beşiktaş formasıyla Süper Lig'de maça çıkarak Rıza Çalımbay'ın, 1980- 1996 yılları arasında elde ettiği rekora ortak oldu.

"Altyapıyı da sayarsam 21 sene oldu"

Maç sonu açıklamalarda bulunan 33 yaşındaki futbolcu: "Bu kulübün bir parçası olduğum için çok mutluyum. Altyapıyı da sayarsam 21 sene oldu burada. Kulübüm bana ne kadar görev verirse o kadar devam etmek istiyorum” dedi.

Beşiktaş forması ile en çok maça çıkan ikinci oyuncu

Defans mevkinde oynayan futbolcu siyah-beyazlı forma altında çıktığı 461 maç ile Beşiktaş forması ile en çok maça çıkan ikinci futbolcu konumunda bulunuyor. Şifo Mehmet lakabıyla tanınan eski futbolcu Mehmet Özdilek ise İstanbul temsilcisi için 486 maçta top koşturdu.

Senin için hazırladığımız haberler