Necati Ateş, UEFA Pro Lisans Eğitim Programı'nı Tamamladı

18.01.2023 - 18:22 | Son Güncellenme: 18.01.2023 - 18:35

Galatasaray'ın eski futbolcusu ve TRT Spor yorumcusu Necati Ateş, Insragram hesabından yaptığı açıklamada UEFA Pro Lisans'ı aldığını açıkladı. İşte detaylar

Necati Ateş, UEFA Pro Lisans Eğitim Programı'nı Tamamladı

AJANSSPOR - HABER

TRT Spor'da yayımlanan "Stadyum" programı yorumcularından eski milli futbolcu Necati Ateş, UEFA Pro Lisans antrenör diploması aldığını açıkladı.

Sosyal medyadan duyurdu

 Ateş, Insragram hesabından yaptığı açıklamada konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Çok faydalı, keyifli ve bir o kadar da zorlu kurs sürecini geride bırakarak UEFA Pro Lisans Antrenör Eğitim Programını tamamlamış bulunuyorum."

Fenerbahçe, Necati Ateş'i şikayet etmişti

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe, Gaziantep FK maçının ardından canlı yayında sarf ettiği sözler üzerine spor yorumcusu Necati Ateş'i kurumuna şikayet etti.

Ne olmuştu?

Süper Lig maçlarından sonra TRT Spor ekranlarında yayınlanan Stadyum programında bir süredir yorumculuk yapan NecatiAteş, Fenerbahçe'nin Gaziantep FK'yı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından Gaziantep FK'nın savunma oyuncusu Ertuğrul Ersoy için, "Gaziantep FK'da Ertuğrul, bugün Fenerbahçe kazansın diye çok çalıştı. Beğendiğim bir futbolcu ama maalesef her golde o var." ifadelerini kullanmıştı.

Necati Ateş'in kariyeri

Futbola 1994 yılında İzmir'in Narlıdere Esnafspor Kulübünde başlayan Necati, 1999 yılında Altay'a transfer oldu ve profesyonelliğe geçiş yaptı. Kısa süre Aydınspor macerası yaşayan Necati Ateş, 2001-2002 sezonunda Adanaspor'a transfer oldu. Burada gösterdiği performansla büyük kulüplerin dikkatini çeken Necati, 2004-2005 sezonunda Galatasaray'ın yolunu tuttu.

Sarı-kırmızılı formayla Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda şampiyonluk yaşayan Necati, dönemin Ankaraspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımları ile İspanya 2. Futbol Ligi ekiplerinden Real Sociedad'da kiralık olarak forma giydi. 2009-2010 sezonunda Antalyaspor'a transfer olan 36 yaşındaki futbolcu, 2011-2012 sezonunun devre arasında yeniden Galatasaray'a döndü. Sarı-kırmızılı ekiple birer lig ve Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan Necati, sezon sonunda Eskişehirspor'a gitti.

Son olarak Karşıyaka'da top koşturdu

Eskişehirspor'un ardından Kayseri Erciyesspor'da forma giyen Necati Ateş, son olarak İzmir temsilcisi Karşıyaka'da top koşturdu. Geçen sezonun sonunda Karşıyaka ile olan sözleşmesini fesheden Necati, yeni sezonda herhangi bir takımla anlaşmadı ve futbol yaşantısını sonlandırdı.

Senin için hazırladığımız haberler