Ne Karius ne Ruiz... İşte Beşiktaş'ın cezasının nedeni

27.03.2021 - 15:09 | Son Güncellenme: 27.03.2021 - 18:43

UEFA yönetimi, vadesi geçmiş borçları nedeniyle Beşiktaş'ın 2021-22 sezonunda Avrupa'dan elde edeceği gelirin yüzde 15'ine el koyacağını açıkladı. Peki siyah beyazlı ekibin UEFA'dan ceza almasının sebebi ne? İşte detaylar...

Ne Karius ne Ruiz... İşte Beşiktaş'ın cezasının nedeni

Erdal CÖMERT - AJANSSPOR ÖZEL

UEFA, Beşiktaş'a, futbolculara olan geçmiş dönem alacaklarını ödemediği gerekçesiyle, 2021-2022 sezonunda elde edeceği muhtemel Avrupa gelirlerinin yüzde 15'ine el konulacağını duyurdu. Ancak bu cezaya sebebiyet veren futbolcu ödemeleri konusunda, kamuoyunda farklı bilgiler yer aldı.

Pandemi nedeniyle yüzde 15 indirim

Ajansspor, UEFA'nın yüzde 15 kesinti tehdidinin gerekçesini öğrendi. Bu ceza, çıkan haberlerde yer aldığı gibi Loris Karius ve Victor Ruiz'in şikâyetinden kaynaklanmadı. Pandemi sürecinde siyah beyazlı yönetim, mücbir sebep gerekçesiyle futbolcuların alacaklarında yüzde 15 oranında bir kesinti yaptı. Ancak bazı futbolcular bu kesintiye itiraz etti.

Futbolcu dava açsaydı ceza gelir miydi?

Ancak yüzde 15 oranındaki kesintiyi kabul etmeyen oyuncular bir dava açmadı. Yönetim söz konusu futbolcularla olan durumu UEFA'ya 'uyuşmazlık' notuyla bildirdi. Ancak UEFA ortada açılmış bir dosya numarası bulunmadığı için kesintiyi kabul etmeyen oyunculara ödemelerinin geciktiği yorumunu yaptı.

İstenilen ödeme ne kadar?

UEFA'nın ödenmesini talep ettiği toplam geçikmiş ödeme tutarı ise yaklaşık 5 milyon Euro. Ve bu tututar, alacaklarında yüzde 15'lik ödemeyi kabul etmeyen 6 oyuncuya aiti. Siyah beyazlı yönetim, Haziran'a kadar bu sorunun aşılacağı konusunda bir tereddüt içinde değil.

Senin için hazırladığımız haberler