NBA koçu, Ergin Ataman'ı sert sözlerle eleştirdi! Ataman'dan cevap...

10.04.2024 - 11:19 | Son Güncellenme: 10.04.2024 - 19:43

NBA takımlarından Minnesota Timberwolves'un yardımcı koçu ve Arjantin Milli Takımı'nın başantrenörü Pablo Prigioni, Panathinaikos koçu Ergin Ataman'ı sert sözlerle eleştirdi.

NBA koçu, Ergin Ataman'ı sert sözlerle eleştirdi! Ataman'dan cevap...

AJANSSPOR HABER

Ergin Ataman liderliğindeki Panathinaikos, geçtiğimiz günlerde Yunanistan Ligi'nde Kolossos Rodu'yu 79-74 mağlup etmişti. Deneyimli koç, bu maç sonrasında oyuncusu Luca Vildoza'yı sert sözlerle eleştirmişti. Ataman'ın bu eleştirilerine, NBA ekiplerinden Minnesota Timberwolves'un yardımcı antrenörü Pablo Prigioni'den cevap geldi. İşte yaşanılanlar...

Ergin Ataman ne demişti?

Koç Ergin Ataman, Panathinaikos'un Kolossos Rodu'yu mağlup ettiği maçın ardından oyuncusu Luca Vildoza'nın performansını şu sözlerle eleştirmişti:

"Luca Vildoza gibi isimleri şikayet etmek istiyorum. Bugün 7’de 1 attı. Kimse tatil için burada değil, herkes gösterdiği performansla değerlendiriliyor. Luca Vildoza gibi oyuncular 7’de 1 ile oynayamaz. O zaman EuroLeague’de oynayamadığınızda şikayet etmeyin."

NBA koçu Ataman'ı hedef aldı

NBA ekibi Minnesota Timberwolves'un yardımcı antrenörü ve Arjantin Milli Takımı'nın başantrenörü Pablo Prigioni, vatandaşı ve milli takımdan oyuncusu Luca Vildoza'yı eleştiren Ergin Ataman'ı hedef aldı. Prigioni, sosyal medya platformu X'te Eurohoops hesabının Ergin Ataman'ın sözlerini taşıdığı Tweet'i alıntılayarak şunları söyledi:

"Ergin Ataman oyuncularını medya önünde suçlamak yerine onlara saygı göstermeli ve oynamalarına yardımcı olmalı!"

Luca Vildoza'nın eleştirilen performansı

Ergin Ataman'ın oyuncusu Luca Vildoza'yı eleştirdiği, Pablo Prigioni'nin ise Ataman'a cevap verdiği olayda Arjantinli basketbolcu, Kolossos Rodu karşısında 22 dakika sahada kalmıştı. Vildoza maçı 7'de 1 isabetle 3 sayı, 2 ribaund ve 2 asistle tamamlamıştı.

Ergin Ataman'dan Prigioni'ye cevap

Ergin Ataman, EuroLeague'de Alba Berlin ile karşılaşacağı maç öncesinde yaptığı açıklamalarda kendisini hedef alan Pablo Prigioni'ye yanıt verdi. Ataman, "Benim için şaşırtıcı olan durum NBA’de asistan koçluk yapan birisinin durumumuza karışmasıydı. NBA çok ciddi bir organizasyon. Ona cevap vermeyeceğim. NBA'in tepki vermesi gerekiyor. Hayatımda ilk kez böyle bir şey görüyorum. Bir koç bu işe karışmamalı ve sorun yaratmaya çalışmamalı." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler