Namoğlu'ndan VAR sözleri!

29.03.2017 - 00:18 | Son Güncellenme: 29.03.2017 - 00:18

AJANSSPOR- Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, İspanya'nın 2-0 üstünlüğü ile sona eren ve Video Yardımcı Hakem sisteminin iki kritik karara imza attığı maçın ardından A Spor'a konuştu.

Video hakemin sadece penaltı, gol gibi net durumlarda devreye gireceğini ifade eden Namoğlu, "Her penaltıda bu sisteme başvurulacak diye bir şey yok. Türkiye'deki sistem aynı Fransa - İspanya maçındaki gibi olacak. Saha kenarında değil dışarıda bir karavan içinde hakemler, orta hakeme yardımcı olacak. Sistemin gelecek sezon başında devreye girmesi için çalışmalar sürüyor. Sezon başı olmasa bile sezon ortasına yetişecek. Bu konuda hakemliği yeni bırakmış isimlerden destek isteyebiliriz. Rossetti ile konuştuk, İtalya'da da aynı yöntemi uygulayacaklar. Örneğin İstanbul'da farklı günlerde 3 maç var, bir arkadaş 3 maçta da görev yapabilir. Buna bir engel yok. Bunu Rossetti ile görüşmüştük" diye konuştu. 

Fransa - İspanya mücadelesinde Griezmann'ın bir golü VAR sistemi sayesinde geçerli sayılmazken İspanya'nın Deulofeu ile atıp yardımcı hakem tarafından verilmeyen golü sonradan düzeltilerek geçerli sayıldı.

Senin için hazırladığımız haberler