"Naim Süleymanoğlu gibi olmak istiyorum" demişti: 14'lük Kerem, Avrupa şampiyonu...

24.08.2021 - 21:31 | Son Güncellenme: 24.08.2021 - 21:45

Son dakika haberleri... Avrupa U15 Halter Şampiyonası'nda 14 yaşındaki Kerem Kurnaz, totalde 261 kilo kaldırarak şampiyonluğa ulaştı. İşte detaylar...

"Naim Süleymanoğlu gibi olmak istiyorum" demişti: 14'lük Kerem, Avrupa şampiyonu...

AJANSSPOR - HABER

 

U15 Avrupa Halter Şampiyonası 81 kiloda Kerem Kurnaz, koparmada 118 kilo ile altın, silkmede 143 kilo ile gümüş, toplamda ise 261 kiloluk derecesiyle Avrupa şampiyonu oldu.

5'nci günde 5 madalya

Poloya’nın Ciechanow kendinde devam eden Yıldızlar ve U15 Avrupa Halter Şampiyonası’nın beşinci gününde milli sporcular 2 altın ve 3 gümüş madalya kazandı.

12 yaşındayken 4 şampiyonluğu, 2 rekoru vardı

2019 yılında henüz 12 yaşındayken Türkiye şampiyonluğu yaşayan Kerem Kurnaz, o dönem basın mensuplarına verdiği demeçte; idolünün Naim Süleymanoğlu olduğunu, onun gibi bir sporcu olmak istediğini belirtmişti. Kendisi gibi halterci babasının eğitiminden geçen Kerem, 12 yaşında 4 Türkiye şampiyonluğu ile 2 Türkiye rekorunu elinde tutuyordu. 

"Rakibime 60 kilo fark attım..."

2019 yılındayken Avrupa şampiyonası için çalışmalara başladığını söyleyen Kerem: "Azerbaycan'da düzenlenen Uluslararası 7. Zirve Çocuk Oyunları turnuvasında 55 kiloda 96 kilo kaldırarak şampiyon oldum. Rakibime 60 kilo fark attım ve birincilik kürsüsüne çıktım. İstiklal Marşı'mızı okuttum. Çok güzel bir duyguydu, kelimelerle anlatılamaz. Çalışmalarımız Avrupa Şampiyonası için devam ediyor. İnşallah orada da derece alacağım." demişti. 

"Ben de onun gibi dünya rekorları kırmak istiyorum..."

Türk spor tarihine damga vuran "cep herkülü" lakaplı Naim Süleymanoğlu'nu örnek aldığını anlatan Kerem, "Ben de onun gibi dünya rekorları kırmak istiyorum. Çok başarılı bir sporcu olmak istiyorum. Onun için de çok çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

Baba Kurnaz: "Kendi kendine öğrendi halteri..."

2019'da oğlunun haltere başlama sürecini anlatan baba Hayrettin Kurnaz: "Antrenör olduğum için her gün salonda oluyordum. Çocuğum da her gün salona benimle geldiği için buralarda oyun oynayarak spora başladı. Kendi kendine öğrendi halteri. Biz de şu anda ona destek oluyoruz. Hedefimiz Avrupa Şampiyonası. Bunun için haftada 6 gün halter, haftanın her günü de fitness antrenmanları yaparak şampiyonaya hazırlanıyoruz" diye konuşmuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler