Muzaffer Bilazer: "Trabzonspor'da şampiyon olsaydık..."

15.10.2020 - 17:45 | Son Güncellenme: 15.10.2020 - 17:45

Teknik direktör Muzaffer Bilazer, Ümit Milli Takım, Trabzonspor ve Eddie Newton hakkında konuştu. İşte detaylar...

Muzaffer Bilazer: "Trabzonspor'da şampiyon olsaydık..."

Trabzonspor'da Hüseyin Çimşir'in ekibinde yer alan 43 yaşındaki teknik adam Muzaffer Bilazer gündeme dair açıklamalarda bulundu.

 

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Muzaffer Bilazer, "Ümit Milli Takım'da Alpay Özalan ve Vedat İnceefe ile birlikte çalıştık. 1996 ile 1998 doğumlu futbolcularla birlikte çalıştık. Bazı oyuncular Ümit Milli Takım'da forma giymeden A Milli Takım'da oynadı. Ümit Milli Takım için bir jenerasyon kaybı oldu. 2000 doğumlu oyuncu grubundan çok umutluyum." dedi.

 

'Şampiyonluk gitti, Türkiye Kupası geldi'

Trabzonspor'un geçtiğimiz sezon pandemi süreci sonrasında yaşadığı puan kayıplarıyla ilgili olarak ise Bilazer, "Trabzonspor'un geçtiğimiz sezon başarısızlığı şampiyon olmaması. Fakat bir başarı da söz konusu. Tarihin en fazla gol atan takımı olması, 10 yıl aradan sonra yarışın içinde olan bir takım ve uzun yıllar sonra Türkiye Kupası'nı kazanan bir Trabzonspor vardı. Geçen sezon genel olarak başarılı olduk. Pandemi öncesinde liderdik. Başakşehir maçında berabere kaldık. Başakşehir maçında net penaltımız verilmedi. Bir hafta sonra Gaziantep FK maçında attığımız gol verilmedi. O süreçte Sturridge ve Obi Mikel'i de kaybettik. Hamlede çok zayıfladık. Sosa, Nwakame ve Ekuban gibi oyuncuların sakatlanması takımızı direkt etkiledi. Şampiyon olsaydık Trabzonspor'un ruhuna yakışan bir şampiyonluk olacaktı. Çünkü ilk 11'de 5-6 tane yerli oyuncuya şans vermiştik. Şampiyonluk gitti fakat Türkiye Kupası geldi. " ifadelerini kullandı.

'Newton'ın işi kolay değil'

Trabzonspor Teknik Direktörü Newton'ın zorluk yaşayacağını ifade eden Muzaffer Bilazer, "Trabzonspor sezon öncesinde çok önemli 3 oyuncusunu kaybetti. Novak, Sosa ve Sörloth takımdan ayrıldı. Newton'ın işi kolay değil. Newton için önümüzdeki 2 hafta belirleyici olacak." diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler