"Mustafa Reşit Akçay sihirbaz mı?"

06.03.2020 - 11:56 | Son Güncellenme: 06.03.2020 - 09:56

Beşiktaş - Ankaragücü maçını kim kazanır? Mustafa Reşit Akçay neden istifaya davet edildi? Görevine devam edecek mi? Ankaragücü'nün bekleyen bir tehlike var mı? Kulübün eski yöneticisi Tuna Yılmaz, Beşiktaş maçı öncesi neler söyledi? Beşiktaş ile Ankaragücü arasında gerginlik söz konusu mu? Tuna Yılmaz açıkladı.

"Mustafa Reşit Akçay sihirbaz mı?"

Ankaragücü camiasının etkin isimlerinden, kulübün eski basın sözcüsü Tuna Yılmaz, Beşiktaş maçı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ankaragücü’nün ligde kalacağına inandığını ifade eden Yılmaz, “Bu sene Ankaragücü ligde kalabilirse gelecek sene belki de Avrupa hedefi koyacak” dedi. Tuna Yılmaz, istifaya davet edilen teknik direktör Mustafa Reşit Akçay’a da destek verdi.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Tuna Yılmaz’ın açıklamaları şu şekilde:

Tuna Yılmaz: ”Mustafa Reşit Akçay’dan şapkadan tavşan çıkarması beklenmemeli”

Mustafa Reşit Akçay’ı göreve getirme yönünde alınan karara saygı duymak gerekiyor. Deneyimli bir teknik direktör. Kariyerinde başarılı dönemleri var. Türkiye’de bir handikap var. Mustafa Reşit Akçay’dan şapkadan tavşan çıkarması bekleniyor. Hocanın kendi anlayışını oturtabilmesi için süre lazımdır. Bence takım günden güne iyiye gidiyor. Ligde kalmaya bu yeter mi? Tartışılır. Ama ben Ankaragücü’nün Süper Lig’de kalacağına inanıyorum. Ortaya koyulan futbol da bunu gösteriyor diye düşünüyorum.

Tuna Yılmaz: “İstifa daveti, duygusal bir tepkiydi”

Sivasspor maçında Ankaragücü taraftarı müthişti. Mağlubiyet gelince duygusal bir tepki oluştu ve hocayı istifaya davet ettiler. Taraftar sportif başarıya bakar. Ben o anki duygusal tepki sebebiyle böyle bir görüntü oluştuğunu düşünüyorum. Skora dayalı bir atmosfer oluştu. Taraftar her zaman takımının yanında olmalı. Beşiktaş maçında istediğimiz sonuç alınırsa, Ankaragücü devamını getirir ve ligde kalır.

Beşiktaş ile Ankaragücü arasında herhangi bir gerginlik söz konusu mu?

İki takımın taraftarları arasında rekabet sebebiyle bir gerginlik olmuştu. Fakat; bu gerginliğin bittiğini görüyorum. Antalya deplasmanı dönüşünde 2 kardeşimiz vefat etmişti. Bu iki kardeşimizin cenazesine Beşiktaş taraftarları da geldi. İki kardeşimiz tribün kardeşliğini tesis etmişti. Beşiktaş ile Ankaragücü arasında herhangi bir gerginlik olmaz. Dostluk ve kardeşlik öne çıkacaktır. Beşiktaş ile oynanan maçlarda da bunu görebilmek mümkün olacak.

Tuna Yılmaz: ”Ankaragücü’nü bekleyen bir tehlike yok”

Ankaragücü’nü bekleyen bir tehlike yok. Mevcut yönetimdeki herkes tribünden gelen insanlar. Camiayı iyi biliyorlar. Transfer konusunda da çok uğraş verdiler. Olağanüstü çalıştılar ve transfer yasağına neden olan dosyaları temizlediler. Geçici değil, tamamen kaldırdılar. Ankaragücü bu sene ligde kalırsa, çıtayı yukarıya çekecektir. Bu ekonomik yapıyı düzeltmek de süreç alıyor.

Tuna Yılmaz: ”Mevcut yönetim çok başarılı işler yaptı”

Transfer yasağı kalktıktan sonra kadroya katılanlar oldu. Uyum süreci de önemli. Ankaragücü yönetimi, başarılı işler yaptı. Ekonomik yapıyı düzene sokma anlamında yüzde 75 başarı sağlandı. Sportif başarı kaldı. Öncelikli adım Süper Lig’de kalmak olacak. Sonra Ankaragücü’nün bence önü açıktır.

Senin için hazırladığımız haberler