"Mustafa Cengiz'in aday olmasını istiyorum"

12.05.2021 - 15:02 | Son Güncellenme: 12.05.2021 - 16:44

Galatasaray Başkan adaylarından Eşref Hamamcıoğlu, seçim süreci, teknik direktör Fatih Terim ve şampiyonluk süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar.

"Mustafa Cengiz'in aday olmasını istiyorum"

Galatasaray Başkan adaylarından Eşref Hamamcıoğlu, cumartesi günü oynanacak şampiyonluk maçları, seçim süreci ve Fatih Terim ile ilgili konuştu.

Mayıslar bizimdir

Radyospor'da yayınlanan 'Spor Kazanı' programında Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Eşref Hamamcıoğlu, sözlerine 4-1'lik Denizlispor galibiyetiyle başladı. Hamamcıoğlu, "Müthiş bir duygu boşalması yaşadık maç sonu. Hepimizin tahmin ettiği bir sonuçtu ama dillendiremiyorduk. Beklenen sonuca ulaştık. O bakımdan son derece memnunum. Mayıslar bizimdir lafı doğru çıkacak. Galatasaray'ın şampiyonluk yarışında şansı yüzde 51'dir. Potaya giren takımların hepsi sarı-kırmızı formayla mücadele edecekler. Yeni Malatyaspor, Göztepe ve Kayserispor... Umarım sarı-kırmızılı formalar kazanır. Artık önümüze bakmamız gerekiyor. Son bir maçımız kaldı. Bu maça konsantre olmamız lazım. Yönetimsel kaousu bir kenara bırakıp takımın konsantrasyonuna bakmamız lazım.

Seyirci açıklaması

Seyirclerin tribünde olması kabul edilir bir şey değil. Protokol ve yan tribünlerde yaşanmışsa o kısım kulüplere ait değil tamamen kamuya ait. Rakip takımlarla oynadığımız zaman sağlık çalışanları adı altında tribüne taraftarlar alınmıştı. Oluyorsa bile fair-play ruhuna aykırı. Sporu tahrik edici bir şeylerin olmaması gerekiyor. Son bir maçımız kaldı ve azami dikkat etmemiz lazım.

Seçim ne zaman olacak?

İlan edildiği gibi seçim 29 Mayıs'ta olacak. Olması lazım diyorum çünkü kulübün bir tüzüğü var ve bu çerçevede yönetmek lazım. Abdurrahim Albayrak'ın haziran ayı açıklamalarını uygun görmüyorum. Kulüp yönetiminin iptal kararı tüzüğe aykırıdır. Bu tarihi ilan ederken düşünmek lazım. Bunlar çok doğru şeyler değil. Tüzüğe aykırı bir ilan yaptılar. Düpedüz tüzük ihlali yapılmıştır. Kanunu bir gerekçesi olsa kimse itiraz etmez, çünkü tüzük öyle değil. Abdurrahim Bey'de itiraz etti buna ama iptal kararında kendisinin de imzası var. 

29 Mayıs'ta seçim nasıl yapılacak?

Tüzükte seçim nasıl yapılır maddesi var. Fakat bu iş kolay değil. Bunlara gerek kalmadan 17 Mayıs'ta çıkacak genelgeye göre Galatasaray yönetimi seçimi 29 Mayıs'a hazırlaması gerekiyor. Operayson olarak bu kulüp yönetimin işidir. Mekanı hazırlamazlarsa, sandıkları getirmezse... Bu divan kurulunun işi değildir. Yoksa divan kurulu zorla seçim yaptıracak yer değildir. İstişare yeridir. Biz tüzüğün emrettiği şekilde adaylık başvurusunu yaptık. 

Seçim mottomuz Galatasaray'a güven

Ben yaptım oldu zihniyeti Galatasara'a yakışmaz, hesap vermemek, şeffaf olmamak Galatasaray'a yakışmaz. Mutlaka ve mutlaka bizim hedeflediğimiz mali reformları yaparak Galatasaray'ı fabrika ayarlarına geri döndürerek seviye atlamamız lazım. Bizim seçim mottomuz Galatasaray'a güven. Biz uyuyan bir devi yeniden harekete geçirmek için yola çıkıyoruz. Tüm camia ile kucaklaşmak için yola çıktık. 

Mustafa Cengiz'in aday olmasını isterim

Mustafa Cengiz'in açıklamasına dikkat etmek lazım. 'Bu şartlar altında aday değilim' dedi. O şartlar nedir bilemiyoruz. O şartlar değişmişse aday olacaktır. Biz aday olmasını çok arzu ediyoruz. Sağlığında çok önemli adımlar atıyor demektir. Bu da bizi çok sevindirir. Dolayısıyla ben arkadaşlarm ve kendi adıma Sayın Cengiz'i yarışta görmek istiyorum.

Fatih Terim'le devam edilecek mi?

Fatih Terim, Galatasaray'ın eski bir sporcusudur, divan kurulu üyesidir ve başarılarda imzası vardır, sembol isimdir. Ama bu kadar iş yaptığınız yerde başarısızlıkta normaldır. Biz yeni bir yarışmacı ekiple yola çıkarak, yıldız ihraç eden bir kulüp olmak istiyoruz. Bu vizyonla geldiğimiz için en büyük desteği Fatih Terim'den alacağımızı düşünüyoruz. Seçim sürecinden sonra Fatih hocamızla oturur, konuşuruz.

Kazanan Galatasaray

Herkes Galatasaray'a faydalı olmak için, hizmet için geliyor. Ama burada kazanan Galatasaray olacaktır. Mali genel kurulu yapılmadığı için ve şu andaki yönetim de ne kamuoyuyla ne de camiyla bilgi paylaşmadığı için tahminler var. Adaylar arttıkça rakamlar büyüyor. Ama bir para geleceği kesin. Bu sıcak para mıdır, ılık para mıdır...

Fatih Terim finallerin hocasıdır

Bu yılı da zaferle kapatmamıza çok az kaldı. Takımımıza güvenelim, desteklemeye devam edelim. Hak ettiğimiz şampiyonluğu bu senede kazanacağımızı düşünüyoruz. Aslanlarımız bu sene de başaracaktır. Sayın Fatih Terim finallerin hocasıdır, müthiş bir ekip ruhu görüyorum takımda. Bu beni ümitlendiren en büyük sahnedir. Galatasaray kazanan bir ekiptir. Centilmence yarışarak bu ligi sonuçlandıracağından hiç şüphem yok. Tam konsantrasyon devam.

Arda Turan hakkında

Arda Turan duygularıyla takıma bir yön veriyor 3-4 maçtır. Maç sonu yaptığı konuşmalar bunun örneğidir. Devam etmeli mi bu teknik ekibin kararıdır" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler