Mustafa Cengiz'den şampiyonluk ve UEFA açıklaması! Taraftara müjde...

15.05.2018 - 11:44 | Son Güncellenme: 15.05.2018 - 11:44

Mustafa Cengiz'den şampiyonluk ve UEFA açıklaması! Taraftara müjde...

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Anadolu Ajansı Spor Masası'nın konuğu oldu. Cengiz gündeme ve şampiyonluğa dair önemli açıklamalarda bulundu.

Göztepe maçı yorumu: 'Teklifi onlardan beklerdik.'

Son haftada mutlu bir yürüyüşe gitmek bana nasip oldu. Mutluyum.

Göztepe maçının stadıyla ilgili bize 15 gün önce gayrı resmi bir yoklama oldu. Koca İzmir'i temsil eden Göztepe gibi değerli bir takımın 10 bin kişilik stadyumda oynaması acı bir durum. Şu an yeni stadı devletimiz tarafından yapılıyor. İzmir'e düşen pay gecikmiş durumda. Atatürk Stadı için bize gelen bilgi; epeydir kullanılmadığı, depreme dayanıklı olmadığı ve Passolig turnikelerinin olmadığı söylendi. Bu ligin son haftasında gönül isterdi ki Atatürk Stadı'nda oynansın ama bize gayrı resmi olarak bu bilgiler geldi. Rakibin söylediğine saygı duymalıyız. Göztepe bu statta oynamak istemiyorsa saygı duyarız. Bu teklif, bizden değil Göztepe'den gelmeliydi. Rakibe avantaj sağlar bu durum. Daha büyük bir gelir demek. Ev sahibi böyle karar verdi, biz de saygı duyuyoruz. Çıkar aslanlar gibi oynarız.

"Göreve geldiğimizden bu yana taraftarımızın tüm taleplerini izliyoruz. Taraftarımızın haklı taleplerine yanıt veriyoruz. Cumartesi günü Türkiye'de ilk kez olacak şekilde stadımızda kutlamaların hazırlıklarını yapıyoruz. Taraftarımızın buradaki vereceği sinerji, İzmir'e kadar ulaşacaktır."

Mustafa Cengiz'den Tudor - Fatih Terim kıyası!

"İşler iyiye gidince herkes sahiplenir ama başarısızlık sürgün gibi yalnızdır. Burada un var, su var, şeker var. Helva yapabilir misiniz? Herkes yapabilir ama çamur gibi de olabilir. Tudor ile Fatih Terim arasındaki fark rakiplerimize karşı alınan sonuçlarla görebiliyoruz. Tudor döneminde 1, terim döneminde 10 puan aldık. Tudor'a da saygım var ama bu başarıda mevcut teknik heyetimizin başarısı var. Bizim görevimiz dümeni tutmak, küreği çeken futbolcular ve teknik heyet."

Cengiz'den Terim'e övgü: "Hocamız paraya düşkün olsaydı..."

"Fatih Hoca'nın konumu bizde çok farklı. Ben göreve geldiğimde Fatih Terim beni aradı, ben istifaya hazırım dedi. Cevaben gülümsedim. Seni oraya gelmeye zorlayan benim dedim. Bir önceki başkan getirdi ama ben zorladım. Burada atlanan bir nokta var. Prandelli, CAS'ta davayı kazandı. Turdor, 7.5 milyon TL istiyor. Hangi teknik direktör açıp da yeni yönetime biz hiçbir şey beklemeden istifaya hazırız der? Talep edilmesin demiyorum, emek değerlidir. Hocamız, eğer paraya düşkün olsaydı bizimle de 1.5 yıllık 3.5 milyon Euro'luk bir kontratı var. Bunu talep edebilirdi. Fatih Hoca, Galatasaray'a bir taraftar gibi bakıyor."

UEFA'nın kararını perşembe açıklanacak!

"Yarın Ankara'ya gidiyorum, bakanımızla görüşmemiz var. Perşembe günü UEFA ile görüşmek üzere Cenevre'ye gideceğiz. Beni uyutmayan şeyler var. Seçimi falan düşünmüyorum şu an. Galatasaray'ın mali durumu, şampiyonluk durumu, SPK ve UEFA süreciyle ilgileniyorum. Geçen yıldan kalan cezamız bitti. UEFA'nın ne Galatasaray'a ne de Türk futboluna tavrı yok. Türk halkının futbolla yatıp kalktığının bilincindeler. Yapılan yatırımın farkındalar. Şeffaflık, samimiyet ve doğru söylem istiyorlar. Biz de bunları yaptık. Pazar günü bütün akşamımı UEFA aldı. Daha önce verilen sözlerin tutulamama durumu var. Biz bunların taahütlerini verdik. UEFA'dan gelen telefon sağlıklı bir telefon. Moral vermeye bir işaret. Galatasaray, UEFA'dan ceza alacak diyorlar. Tabi ki bir yaptırım olacak. Perşembe günü resmi bilgiyi veririz."

'Bütün borçları temizlemeye çalıştım'

"Eski yönetimler, bunu yaptı demekten sıkıldım. Son mali genel kurulda denetleme kurulumuz her şeyi anlattı. Gelen hatalar bir dizi halinde geldi. Tüm başkanlarımız iyi niyetli ama sorunlar birikti ve bizim önümüze geldi. Ben de bir sonrakine öteleyebilirdim. Ben bunu yapmadım. Bütün borçları temizlemeye çalıştım. Yeniden yapılandırmaya girdim."

"Ben başarısız olduğumda beni yuhalarlarsa bir dakika durmam."

"Seyirci ortalaması 40 bine kadar geldi. Malatya maçında 47 bindi. Beşiktaş maçında 50 bine ulaştık. Üst üste seyirci rekoru kırdık. Sadece Beşiktaş maçından 4 milyon TL gelir aldık. Malatya maçından 2.5 milyon TL kazandık ama bunların hiçbirisi bize gelmedi. Tamamı temlikli..."

Stat müjdesi!

"Telekom Stadı'na gelmek çok zor. Bu zorluğu çözeceğiz. Karda kışta çok zor şartlar altında taraftarımız maça geliyor."

"Temiz bir Galatasaray bırakacağız"

"Galatasaray'da oynayan futbolcular, karakter ve oyuncu olarak en üst seviyede olmak zorunda. Belli bir sayıda dünya yıldızı bulundurmak zorunda. Ancak birkaç yılda yüz milyonlarca Euro para saçmayacağız. Galatasaray'ı yük altında bırakıp gitmeyeceğiz. 2-3 yıl içerisinde başa baş haline getireceğiz. Avrupa'da mali geliri iyi olan takımların başında olmaya çalışacağız. Banka borçlarının yeniden yapılandırılmasını yapıyoruz. Temiz bir Galatasaray bırakacağız."

Riva ve Florya'yla ilgili çarpıcı sözler!

Riva ve Florya genel kurulunda vaat edilen bedel 500 milyon Dolar'dı. Maalesef elde edilen gelir bunu karşılamaktan çok uzak. Florya'da 200 milyon Dolar beklerken, 50, 55 milyon Dolar getirisi olacak. Ancak inşaat sektörünün durgunlukta olduğu dönem için iyi bir rakam. Riva'da proje değişikliğine gidildi. Riva'yı alan doğru yaptı ama 1 milyar TL gelir doğacak. Ama kırdırılan bir rakam var. Bize 500 milyon Dolar falan gelecek bu da 4 yılda... Beklentilerimizin çok uzağında bir gelir oldu. Vaat edilen şeyler yerine gelmedi. İnsanları boş hayaller peşine düşürüp aldatmamak lazım.

Projeleri açıkladı!

"30 milyon TL'ye yakın bilet satışı dışında loca ve kombine satışımız yoldu. Kombine alanlar maça gelmiyordu ve yakında kombine almayacaklardı. Teknokent projemiz var ve Sancaktepe'de arazi alacağız. Tek bir gelire bağlı kalırsanız, zor duruma düşebilirsiniz. Kapalı spor salonu projemiz var. Spor salonunu sadece basketbola bırakmayacağız. Yılık 2 milyon TL gideri olacak. Biz burada teknokent yapacağız. Bu sayede yıllık 3 milyon Dolar bekliyoruz. Bir de otel projesi vardı. 2-3 yılda bitecek proje daha bitmedi. Gösterilen hedef 5 milyon dolardı. Gerçeği ise 200-300 bin dolar."

Senin için hazırladığımız haberler