"Muslera dünyanın en iyilerinden bir tanesi"

27.01.2021 - 15:05 | Son Güncellenme: 27.01.2021 - 18:31

Atakaş Hatayspor'un sezon başında, İspanya La Liga 2 ekibi Malaga'dan transfer ettiği Faslı kaleci Munir özel açıklamalar yaptı.

"Muslera dünyanın en iyilerinden bir tanesi"

AJANSSPOR - HABER

Atakaş Hatayspor'un sezon başında, İspanya La Liga 2 ekibi Malaga'dan transfer ettiği Faslı kaleci Munir özel açıklamalar yaptı. 

"Ligde her takımı yenebileceğimizi gösterdik"

İlk yarının en başarılı kalecileri arasında yer alan Munir, "İlk yarı itibariyle sergilediğimiz performans memnun edici. Süper Lig'de ilk sezonumuz ve iyi bir mücadele örneği verdiğimizi düşünüyorum. Biz bu ligde her takımı yenebileceğimizi gösterdik. Bu anlaşıyla devam etmeliyiz, mütevazı ve ayağı yere sağlam basan bir takım olarak" dedi. 

Tecrübeli kaleci adaptasyon sorunu yaşamadığını belirterek, "Türkiye'de ilk sezonum olmasına karşın, çok çabuk ve doğru biçimde adapte oldum. Şehir, insanlar, kulüp hepsi harika... Hatayspor'a gelmek için verdiğim karardan dolayı çok mutluyum... Doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum. Ve burada olduğum her anın tadını çıkartıyorum. Hatayspor benim transferimi gerçekten çok istedi. Hatayspor için yapabileceğimin en iyisini vereceğim" diye konuştu.  

"Süper Lig'de çok iyi kaleciler var"

Munir, "Süper Lig'de gerçekten iyi kaleciler var. Kaleciler açısından da müthiş bir rekabet var. Alanyaspor'un kalecisi Marafona, Malatyaspor'un kalecisi Aytaç ve Fenerbahçe'nin genç kalecisi Altay'ı ilk yarıda çok başarılı buldum" dedi. 

"Hiç şüphe yok, Muslera dünyanın en iyilerinden bir tanesi"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Munir, "Fernando Muslera için aslında çok fazla söze gerek yok. Gerçekten çok büyük bir kaleci... Özel bir anım var. Fas milli takımında ilk maçım Uruguay'a karşıydı. Ona karşı oynadım. Orada da müthiş bir maç çıkarmıştı. Her zaman onu takip ettim, uzun sakatlık döneminden sonra, hiç ara vermemiş gibi formda dönmesi sürpriz değil; çünkü o her zaman üst düzey performanslar sergiledi. Her zaman iyi işler yaptı. Hiç şüphe yok ki Muslera, dünyanın en iyi kalecilerinden bir tanesi... " şeklinde konuştu. 

"Kaleyi yeniden alacağım"

Tecrübeli kaleci, "Fas milli takımında son 4-5 yıldır birinci kaleciydim. Ama teknik direktör değişikliği olduktan sonra, son 1 yıldır değil. Fakat tüm gücümle yeniden birinci kaleci olmak için çalışıyorum. Fas milli takımına daha çok yardımcı olmak için elimden geleni yapacağım" ifadelerini kullandı. 

"Belhanda iyi futbolcu, iyi bir karakter"

Fas milli takımından arkadaşı Younus Belhanda için de konuşan Munir, "Belhanda, Fas milli takımında takım arkadaşım. Sürekli görüşüyoruz. Çok iyi bir insan ve iyi bir futbolcu... Çok iyi ilişkilerimiz var. Bence Galatasaray'da çok iyi bir performans sergiliyor. Benim için attığı goller, verdiği gol pasları sürpriz değil. Kapasitesi büyük bir oyuncu. Çok gol attı, gol pası verdi. Başarılı buluyorum ve bence yaptıkları sürpriz değil" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler