Murat Salar kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar?

23.05.2024 - 20:34 | Son Güncellenme: 23.05.2024 - 20:37

Fenerbahçe'de başkan adayı olan Aziz Yıldırım'ın yeni yönetiminde Murat Salar da yer aldı. Peki Murat Salar kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar? Detaylar.

Murat Salar kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar?

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, seçimlerde aday olacağını açıkladı. Fenerbahçe'de başkanlık yarışı Ali Koç ile Aziz Yıldırım arasında geçecek.

Murat Salar Aziz Yıldırım'ın yönetiminde

Aziz Yıldırım'ın yeni yönetimine dahil olan isimler belli oldu. Murat Salar da Aziz Yıldırım'ın yeni yönetim listesinde asil olarak yer aldı.

Murat Salar kimdir?

Murat Salar, 1971 yılında Keskin’de doğdu. Eğitimini Ankara’da tamamladı. Evli ve iki tane kızı var. A.Ö.D Tevfik Fikret Lisesi’ni bitirdikten sonra 1994 yılında ODTÜ İktisat bölümünden Ekonomist ünvanıyla mezun oldu. 2 yıl Price Waterhouse Coppers’ta çalıştıktan sonra yaklaşık 14 yıl Anadolu Grubu’nun finans sektöründeki iştiraklerinde üst düzey yöneticilik yaptı.

Bosphorus Capital Portföy Yönetimi A.Ş.’yi kurdu. Türkiye’nin en büyük bağımsız portföy yönetim şirketi konumuna ulaştırdı. İtalya’nın en büyük bağımsız portföy yönetim grubu olan Azimut Internaqtional Bospghorus Capital’in hissesini 2015 yılı içerisinde satın aldı. Daha önce satın almış olduğu iki Türk portföy yönetim şirketi ile birleştirdi ve entegre yeni yapının ismi Azimut Portföy Yönetimi A.Ş. oldu. 2016 yılından bu yana Azimut Portföy’de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

Senin için hazırladığımız haberler