Münih'e seyirci garantisi yok

18.04.2021 - 00:37 | Son Güncellenme: 18.04.2021 - 00:41

EURO 2020’ye geri sayım sürerken, turnuvanın düzenleneceği şehirler arasında yer alan Münih için Alman yetkililerden UEFA’nın istediği seyirci garantisi gelmedi. İşte detaylar…

Münih'e seyirci garantisi yok

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

Avrupa futbolunun patronu UEFA, 19 Nisan Pazartesi ve 20 Nisan Salı günleri tarihinin en önemli iki toplantısına ev sahipliği yapacak. Pazartesi günü toplanacak İcra Kurulu, Şampiyonlar Ligi'nin çok tartışılan yeni formatı hakkındaki son kararı verirken bir gün sonra toplanacak UEFA Genel Kurulu'nda, Avrupa Futbol Şampiyonası organizasyonunun  yol haritası açıklanacak.

 

Münih, Bilbao ve Dublin sona kaldı

UEFA Başkanı Ceferin, geçtiğimiz haftalarda Euro 2020'nin seyircisiz oynanması opsiyonunu masadan kaldırmış ve ev sahipliği yapacak 12 şehirden minimum % 25 seyirci garantisi istemişti. 9 şehir UEFA'ya çeşitli oranlarda garantiler verirken Münih, Bilbao ve Dublin düne kadar herhangi bir açıklama yapmayarak kararın 17 Nisan'da bildirileceğini UEFA'ya iletmişlerdi.

Seyirci garantisi veremediler

Bild gazetesinde yer alan habere göre Münih'in durumu belli oldu. Almanya'da ülkenin genelindeki spordan sorumlu bakanlık olan Federal İçişleri Bakanlığı (Federal Spor Bakanlığı yok) ile Bavyera Eyaleti Hükümeti, Almanya Futbol Federasyonu DFB'ye birer yazı yollayarak seyirci garantisi verilemeyeceğini bildirdiler. 

Gözler alternatif şehirlerde

Münih'le birlikte henüz garanti vermeyen Dublin ve Bilbao'nun da durumları belirsizliğini koruyor. Münih'in turnuva dışı kalması durumunda başta Londra olmak üzere yakındaki Zagreb, Viyana veya daha yumuşak kurallara sahip Baden Württemberg Eyaleti'nde yer alan Stuttgart'ın UEFA tarafından gündeme alınabileceği bildiriliyor.

Senin için hazırladığımız haberler