Mumcu’dan Gizem Örge itirafı: Milli takım kampına çağırdık, uçağı kaçırdı

23.10.2023 - 20:18 | Son Güncellenme: 23.10.2023 - 23:18

TVF yönetim kurulu eski üyesi Kurtaran Mumcu, Fenerbahçe Opet oyuncusu Gizem Örge’nin neden Filenin Sultanları'na alınmadığını açıkladı.

Mumcu’dan Gizem Örge itirafı: Milli takım kampına çağırdık, uçağı kaçırdı

Kadın Voleybol Milli Takımı'nın eski antrenörü Giovanni Guidetti'nin Gizem Örge'yi neden takıma almadığı ortaya çıktı. Voleybol Magazine Youtube kanalına konuşan Eski Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Üyesi Kurtaran Mumcu, olayın ardında "uçak kaçırma" olduğunu söyledi.

“Giovanni’nin Gizem Örge konusunda hatası olmuştur”

Guidetti'nin yerine göreve gelen Daniele Santarelli'nin A Milli Kadın Voleybol takımının başına geçmesiyle birlikte milli takıma çağrılan Gizem Örge performansı ile göz doldurdu. Kurtaran Mumcu ise Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı eski başantrenörü Giovanni Guidetti’nin daha öncesinde Örge’yi kadroya almaması hakkında, “Ben Giovanni’yi her zaman çok takdir ederim. Çok çalışkan, bu işe çok emek harcayan biridir. Hataları olmamış mıdır? %100 olmuştur. Mesela Gizem Örge konusunda hatası olmuş mudur? Olmuştur. Çünkü o da bunun farkına varmıştır” itirafında bulundu.

Gizem Örge, kendisini milli takıma almayan Guidetti'ye karşı 2023 Avrupa Şampiyonluğu'nu kazanarak tarihi bir rövanş almış ve turnuvanın da en başarılı isimlerinden biri seçilmişti. Yıldız oyuncu ayrıca dünya 1 numarası A Milli Kadın Voleybol Takımımız ile 2023 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda  rüya takıma seçildi. Örge, turnuvanın en iyi libero oyuncu olmuştu.

“Gizem Örge uçağı kaçırdı”

Milli voleybolcu Gizem Örge’nin aslında Guidetti döneminde de milli takım kampına davet edildiğini açıklayan Mumcu, o dönemde yaşanan talihsizliği şu sözlerle anlattı: “Hatta başkanla biz 2020 Apeldoorn Olimpiyat Elemeleri’ne gitmeden önce ‘Gizem Örge’yi çağır konuş, kazandıralım’ diye rica ettik. Biz Gizem Örge’yi milli takım kampına davet ettik. Gizem Örge uçağı kaçırdı. Orada bu talihsizlik yaşanmasaydı belki bu konuda sosyal medyada yapılan linçlerin hiçbiri yaşanmayacaktı.”

Filenin Sultanları'ndan Gizem Örge kimdir?

Milli voleybolcu Gizem Örge 26 Nisan 1993'te Ankara'da dünyaya geldi. Şu anda Vodafone Sultanlar Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Opet forması giyen Örge voleybola Ankara Eczacı Voleybol Kulübü'nde başladı. 2008'e kadar burada lisanslı sporcu olarak voleybol oynayan tecrübeli libero kulübünün 2. Lig'e yükseldiği kadroda yer alan isimlerden biri oldu. 

2008-2009 sezonunda Nilüfer Belediyespor'a transfer olan 30 yaşındaki voleybolcu daha sonrasında 2012-13 sezonu için VakıfBank Spor Kulübü ile anlaşmaya vardı. 2016'da Türkiye Kadınlar Voleybol 1. Ligi'nde en iyi libero ödülünü alan Örge, 2021'e kadar VakıfBank'ta forma terletti ve 2021-22 sezonunda Fenerbahçe Opet'e transfer oldu. 

Senin için hazırladığımız haberler