Mükemmele yakın bir plan

01.05.2018 - 20:44 | Son Güncellenme: 01.05.2018 - 20:44

 

Galatasaray'ın bitime 3 hafta kala şampiyonluğu kimseye bırakmayacağı inancı, Fatih Terim'in teknik direktörlük performansı ve oluşturduğu atmosferden kaynaklanıyor. 

İŞE ODAKLANMAK 

*Terim, mükemmele yakın bir plan ve anlayışla göreve başladı. 

Hiçbir biçimde bir polemiğin konusu olmadı ve bu türlü ortamlara/sorulara tutarlı bir biçimde mesafeli durdu.  

Hakem hataları, rakip takım teknik direktörlerinin açıklamaları, kendisine yönelik etik dışı göndermeler de dahil olmak üzere herhangi bir polemiğin parçası olmadı. 

ARZUSUNU TAKIMA EKSİKSİZ AKTARDI 

*En önemli özelliğini bir kez daha ortaya çıkardı. Takımı ortak bir enerjinin etrafında topladı. Tudor es kaza devam etseydi; takım içerisinde ikilik olduğuna dair çok fazla iddiaya rast gelecektik. Farklı karakter, potansiyel ve performanstaki oyuncular azami düzeyde birlik örneği gösteriyor ve kararlarla ilgili hiçbir şikâyette bulunmuyorlar.  

Başta Ryan Donk olmak üzere, Denayer, Sinan Gümüş gibi "takımdan gitti gidecek" haberlerine konu olan futbolcuları sistemin önemli parçaları hâline getirdi. Gerçek bir otorite olduğunu ortaya koydu.  Hedefe ulaşmak konusundaki arzusunu eksiksiz biçimde takımına aktardı. Galatasaray'ın standardında olmayan oyuncuları bu hedef doğrultusunda işler hâle getirmeye çalıştı; bu gayreti son saniyeye kadar devam edecek. 

Başta Belhanda olmak üzere belli oyunculara yönelik öfkesini içine attığını çok net görebiliyorum fakat bu hesap bugünün konusu değil. Önce hedefe ulaşmak gerekiyor. 

GÜÇLÜ TEKNİK EKİP 

*Güçlü bir teknik ekip kurdu. Her bir futbolcuyla ayrı ve özel ilgilenebilecek teknik kadro; deplasman, derbi, zor maç... hepsinde takıma büyük bir güven aşıladı. İdari anlamda da  önemli görevlendirmeler yaparak işlerin profesyonelce yürümesini sağladı. 

UYUM 

*Başkan Mustafa Cengiz'in olması gerektiği gibi futbolla ilgili bütün işleri Terim'e bırakması, yukarıda sıraladığımız özelliklerin tamamının hayata geçmesini sağladı. Dursun Özbek kalsaydı, böyle bir uyumun ortaya çıkması mümkün olmayacaktı.  En azından tam anlamıyla gerçekleşmeyebilirdi.  

SAKİN KALMAK 

*Geçmiş dönemlerde takımının ya da bireysel olarak kendisinin maruz kaldığı haksızlıklara karşı bazen öfkesine yenik düşmesi bir sorun olarak ortaya çıkarken, bu dönemde saha kenarı ya da dışındaki tüm tutum ve davranışlarıyla sakin kalmayı başardı. Bu sakin tutum bugün ortaya çıkan başarıda en önemli faktör. 

Özetle Fatih Terim, doğru planlama ve planı hayata geçirirken sergilediği iyi performansla, artık Galatasaray'daki 7. şampiyonluğuna çok yakın. Ben de bu noktadan sonra Galatasaray'ın şampiyonluğu kaptıracağına inanmayanlardanım.

 https://twitter.com/ozgursancarr

Senin için hazırladığımız haberler