Muharrem Usta: Transferde topa girmezsen olmuyor

11.05.2017 - 05:39 | Son Güncellenme: 11.05.2017 - 05:39

Muharrem Usta, transfer süreçlerini anlattı.

‘Transfer kadromuz belli’

“Transfer konusunda hep beraber karar veriyoruz. Hocadan, izleme-araştırma ekibinden oyuncu isimleri geliyor. Ama inanın hiçbir zaman menacerlerden bize isim gelmiyor. Menacer ve oyuncular arasında hiçbir bağlantımız olmuyor. Transfer komitesi ve benim gönüllü olarak seçtiğim 2 kişi ile birlikte karar veriyoruz. Eğer beraber onay verirsek görüşmeye gidiyoruz. Bir oyuncuyu almadan önce 7-8 maçını izliyoruz. Aldığımız oyuncular daima izlenen oyunculardır ya da bilinen-tanınan oyunculardır.”

'4-5 oyuncuya ihtiyaç var'

“Stoper bölgesinde, orta sahaya ikinci oyuncular lazım. Forvet bölgesine de aynı şekilde. Yani özetle 4-5 oyuncuya ihtiyacımız var diyebilirim. Mutlaka kampa yetiştirmek için uğraşacağız. Ayrıca gelecek seneye alacağımız oyuncuların gelip hemen oynaması lazım. Özellikle uzaklardan, örneğin Güney Amerika’dan gelen oyuncular normal olarak adaptasyon sürecinden geçiyor. Bize şu anda hemen oynayacak oyuncular gerekiyor özetle. Tabii bunu söylerken gelecek yatırımı da yapıyoruz, genç oyuncular bakıyoruz ama onlar için alsak bile farklı plan-projelerimiz var.”

‘Tesisleri taşıyacağız’

“Tek bir sorunumuz var; kurumsallaşma. Kurumsallaşma da benim bildiğim en iyi iştir. Oraya henüz el atamadım ama bu yaz orada da işler yapacağım. Kulüp binası Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nin içindeydi. Stadın içinde onlara yer yaptırdım. Orada başkan dahil kimse kalmayacak. Takım için kamp yeri gibi bir yer inşa etmeyi planlıyoruz. Sadece sportifin tesislerde kalmasını planlıyoruz. Bütün büyük kulüplerde ortak sorun haline gelen profesyonellerin kalitesi bizde de sorun haline geldi.”

 

‘Amatör branşları kapatmayacağız’

“Çok soruluyor, amatör branşlarla ilgili şeyler. Fakat bizim kapatmak gibi bir düşüncemiz yok. 9-10 branşımız var. Zaman zaman beklentileri karşılayamıyorlar ama ona da bakacağız. Doğrusunu söylemek gerekirse maliyetleri Fenerbahçe ve Galatasaray’daki kadar yüksek değil. Aralarında basketbolun ise şehirde çok özel bir yeri var. Onun için gelecek sezona dair önemli planlar söz konusu. O işle de mutlaka ilgileneceğim.”

'Şehir dışından 15 bin taraftar geldi'

“Galatasaray, Beşiktaş maçlarında ben gördüm ki, 15 bin taraftar şehir dışından, yani geneli İstanbul’dan gelmişti. Sordum bir taraftara, Avrupa’dan gelmişti Galatasaray maçı için. ‘Kaç paraya mal oldu’ dedim, ‘1500 Euro’ dedi. ‘Peki aylık kaç para kazanıyorsun’ dediğimde, ‘3-4 bin Euro’ cevabını aldım. Şampiyonluk maçı değil, bir şey değil niye geliyorsun! Beşiktaş maçına da geleceğini söyledi. ‘Trabzon iyi gitsin bizim için mühim olan o’ diyorlar. Özetle Beşiktaş ve Galatasaray maçlarında şehire yaklaşık 15 milyon lira girdi.”

'Otelcilerin yüzü gülüyor'

“Trabzonspor’un ligin 2. yarısında gösterdiği performanstan dolayı Trabzon’daki bütün otelciler olağanüstü mutlular. Ben bu kadar beklemiyordum. Bunun sebebi Karadeniz’in denizi de, dağı da insanları gibi. Bir bakarsın deniz süt liman, bir bakarsın dalgalı. Çabuk parlayıp çabuk toparlanıyoruz. Ve en önemlisi kent ortada iyi enerji veren bir takım görüyorsa takımının peşine düşüyor.”

'Taraftar gruplarıyla görüşeceğim'

“Yeni statla beraber taraftarımızın profili de değişti. Beşiktaş maçında rakip tribünlerden bizim taraftarın üzerine bir sürü madde atıldı, en ufak tepki vermedi. Çünkü artık bu tip işlerden takımın gördüğü zararların farkında taraftarlarımız. Buradaki tek büyük sıkıntımız gerçekten de tribünlerde çok fazla taraftar grubu var. Bununla ilgili mutlaka konuşmamız, bir düzenleme yapmamız lazım. İnanıyorum ki konuştuğumuzda taraftarlarımız da bizlere hak verecektir.”

'Gençler beni çok mutlu ettiler’

“Geçtiğimiz günlerde bir taraftar grubu yemeğe davet etti. Biraz geç kaldım ama baktım kimse çatalını yerinden kaldırmamış. Sonra bir genç arkadaş çıktı, konuşma yaptı. Öyle etkileyici bir metindi ki, sevindim. Sordum, kime yazdırdınız diye espriyle karışık... ‘Başkanım ‘vizyon başkan’ geliyor diye günlerce hazırlandık’ dediler, çok sevindim. Bizim profilimiz bu olmalı. Herkese örnek olacak bir genç kitlemiz, kaliteli bir orta yaş ve üst yaş profilimiz var. Elbette her şey bir günde değişmiyor ama olacak.”


‘Şampiyonluk için her şeyi doğru yapmanız gerekiyor’

“Trabzon’un şampiyon olacağı, sonuna kadar bunun için yarışacağı yıl 50. yılıdır, ‘nokta’. Gelecek sene herkes iddialı bir şekilde lige başlayacak. Herkes şampiyonluk havasıyla girecek. Kesin bir şey söylemek zor. 50. yıl için kiminle konuşsam, herkesin ağzında aynı cümle var. Türkiye’de ne hikmetse Galatasaray hariç Fenerbahçe, Beşiktaş 100. yılda şampiyon oldu, acaba bizde 50. yılda şampiyon mu olacağız deniyor. Şampiyon olmak için her şeyi iyi yapmak gerekiyor. Biz de bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. Şampiyonluk komplike bir şey. Bütün takımın, hocanın, oyuncuların, yedeklerin hep iç içe olup şampiyonluğa kenetlenmesi gerekir. Önceliğin bu olması gerekir. Oyuncu oynamadı mı darılmaması lazım.”

‘Hastanecilikten bilirim'

“Ben hastanecilikten de bu işleri, kurumsallaşmayı, iyi şekilde piyasada olmayı bilirim. Çok yeriniz olabilir. 500 tane mağazanız vardır. 1 milyar ciro yaparsınız. Ama aynı işi 100 mağazada da yapabilirsiniz. Trabzonspor için her yere TS Club açmayacağız. Bizim amacımız herkesin yaptığını 40 dükkanla yapmak aslında. Tabii bizim bu dediklerimiz geleceğe nasıl yansıyacak bilemem.”

‘Kombineyi bitirmek istiyorum’

“Stadı ikinci yarı açtığımız için yarım kombine sattık. Yarı kombinelerin yarısı bitti, seneye inşallah hepisini bitireceğiz. Locaların yarısını 3 yıllığına sattık. 350 bin Euro+KDV gibi, İstanbul fiyatına sattık locaları. Yarısı için de bu yaz döneminde icraatlar yapmamız gerek. Aslında çok uğraşsan çok satabiliyorsun. Dediğim gibi biz İstanbul fiyatına sattık bu kombineleri.”(Fanatik)

 

Senin için hazırladığımız haberler