Türkiye - İsrail: 4-6 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

01.02.2023 - 23:13 | Son Güncellenme: 02.02.2023 - 02:02

2023 IIHF Buz Hokeyi U-20 Dünya Şampiyonası yarı finalinde U-20 Milli Takımı, İsrail karşısında 6-4 kaybetti. İsrail finale yükselen taraf oldu. Maç sonucu, goller, yazılı özet...

Türkiye - İsrail: 4-6 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

2023 IIHF Buz Hokeyi U-20 Dünya Şampiyonası'nda yarı final heyecanı yaşandı. U-20 Milli Takımımız, yarı finalde İsrail ile karşı karşıya geldi. Ay-Yıldızlılar zorlu mücadeleyi 6-4 kaybetti. Final biletini kapamayan Türkiye, Dünya üçüncülüğü için Bulgaristan ile yarışacak.

Perdeyi İsrail açtı

İstanbul'da, Zeytinburnu Buz Adası'nda düzenlenen dev mücadelenin ilk 5 dakikası dolarken Türkiye kalesinde gol gördü. İsrail, periyodun ilk çeyreğinde skor avantajını eline geçirmeyi başardı.

Kerem Altun attı eşitlik geldi!

Karşılaşmanın ilk periyodunda son dakikaya yaklaşırken Türkiye beraberliği yakaladı. Ay-Yıldızlılar'ın forveti Kerem Altun, skoru 1-1 yapan golü attı. Genç oyuncu böylece milli takım kariyerindeki ilk golünü kaydetti. Maçın ilk periyodu 1-1 sona erdi.

İlgini Çekebilir
Seri Aslan! Etti 11
Habere Git

İsrail yine golle başladı, cevap gecikmedi!

Maçın ikinci periyodu, İsrail golüyle başladı. Milliler, periyodun ilk 3 dakikası dolmadan topu ağlarında gördü. Bu golün ardından hızlı reaksiyon gösteren Türkiye, Osman Meydancı ile cevap verdi.

İkinci periyot geride bitti

Kerem Altun ve Osman Meydancı'nın bulduğu gollerle İsrail'e cevap veren U-20 Milli Takımı, İsrail ataklarını engelleyemedi. Konuk ekip 2-2'nin ardından ikinci periyot bitmeden durumu 4-2 yapmayı başardı. Temsilcimiz bu bölümü 2 farkla geride kapattı. 

Onlar kaçtı, Türkiye kovaladı

Üçüncü periyot İsrail'in 4-2'lik üstünlüğü ile başladı. Türkiye periyodun ikinci bölümünde golü buldu. Fakat kısa süre sonra İsrail farkı tekrar 2'ye çıkardı.

İlgini Çekebilir
Fırtına evinde dinmiyor!
Habere Git

Final bileti İsrail'in

Üçüncü periyodun bitimine yaklaşık 5 dakika kala İsrail'in temel amacı zaman geçirme oldu. Final biletini almaya yakın olan konuk takım, kaleye zayıf bir şut çekti. Ay-Yıldızlılar'ın hatası sonucu bu şut gol oldu. İsrail, farkı 3'e çıkardı. Maçın bitimine 23 saniye kala Türkiye'nin attığı gol galibiyet için yeterli olmadı. İsrail 6-4 kazanarak finale yükselen taraf oldu.

Bulgaristan karşısında üçüncülük yarışı

2023 IIHF Buz Hokeyi U-20 Dünya Şampiyonası'nda yarı finalde İsrail'e kaybederek finalde Avustralya'nın rakibi olma şansını kaçıran Türkiye, Dünya üçüncülüğü için Bulgaristan karşısına çıkacak. Genç Milliler, Bulgaristan ile 2 Şubat Perşembe günü (yarın) karşı karşıya gelecek.

Senin için hazırladığımız haberler