Mourinho’dan Türkiye’ye İtalya şifreleri: Zayıf yönleri…

06.06.2021 - 14:45 | Son Güncellenme: 06.06.2021 - 14:55

Portekizli menajer Jose Mourinho, Türkiye'nin rakibi İtalya'yı analiz etti. İtalya Millli Takımı'nın eksi ve artıları neler? Mourinho'nun penceresinden İtalya...

Mourinho’dan Türkiye’ye İtalya şifreleri: Zayıf yönleri…

AJANSSPOR-HABER

Şenol Güneş yönetimindeki A Milli Futbol Takımımız, EURO 2020 A Grubu ve turnuvanın ilk maçında İtalya ile karşı karşıya gelecek. Şu anda kariyerini Roma’da sürdüren Portekizli teknik direktör Jose Mourinho, İtalya ilgili değerlendirmelerde bulundu. Detaylar haberde… 

İtalya’yı Mourinho anlattı

Tottenham’dan ayrıldıktan sonra Roma ile anlaşan Jose Mourinho, çok önemli bir teknik adamlık kariyerine sahip. Mourinho, EURO 2020 ile ilgili İngiliz basınına açıklama yaparken milli takımımızın rakiplerinden İtalya ile ilgili görüşlerini de anlattı. 

Mancini’ye övgü: İtalya onunla çok gelişti

Mourinho, daha önce Türkiye’de Galatasaray’ı da çalıştıran Roberto Mancini’den övgü dolu sözlerle bahsetti. 

Portekizli çalıştırıcı, “Roberto Mancini, çok deneyimli bir antrenör. 20 yılını, en iyi ülkelerdeki liglerde teknik adamlık yaparak geçirdi. Hazır olmaktan çok daha fazlasını bence eleme aşamasında gösterdiler. İtalya, onunla birlikte çok gelişti” dedi. 

“Farklı sistemlerde oynayabilirler”

Taktiksel açıdan da İtalya’nın çok güçlü olduğunu ifade eden Mourinho, “İtalya çok yetenekli oyunculara sahip. Aynı zamanda çok iyi bir taktik bilgiye sahipler. Farklı şekillerde, sistemlerde de oynayabilirler” ifadelerini kullandı. 

İtalya’nın zayıf yönü yok mu?

Mancini’nin takıma hücum kalitesi kattığını söyleyen ünlü çalıştırıcı, “İtalyanlar kendi doğallığını kaybetmiyor ve sahada nasıl rekabet edeceklerini biliyor. Bence takım olarak en iyi kaliteleri bu. Zayıf yönlerini bulmak zor” yorumunda bulundu. 

“İtalya son 4’e kalır”

İtalya’nın EURO 2020’de favorilerden biri olduğunun altını çizen Mourinho, “Bence son 4’e kalacaklardır. Roma’dan oyuncularım Leonardo Spinazzola, Bryan Cristante ve Lorenzo Pellegrini’yi arayacağım. Elbette onların performansını yakından izleyeceğim” dedi. 

“İlk maçtan itibaren güçlü olacaklar”

İlk maçtan itibaren güçlü bir İtalya olacağını düşünen Mourinho, “İtalya, deneyimli oyunculardan kurulu bir takım. Nasıl kazanacağını bilen oyuncular var. İlk maçtan itibaren güçlü olacaklar” açıklamasını yaptı. 

EURO 2020 A Grubu’nda hangi takımlar var?

EURO 2020 A Grubu’nda A Milli Futbol Takımı’nın yanı sıra, İtalya, Galler ve İsviçre yer alıyor. Futbol otoriteleri İtalya’nın grupta favori olduğunu vurguluyor. Mourinho da İtalya ile ilgili pozitif görüşlere sahip.

Türkiye ve İtalya’nın fikstürü 

▶ Türkiye - İtalya
▶ Türkiye - Galler 
▶ İsviçre  - Türkiye


▶ Türkiye  - İtalya
▶ İtalya     - İsviçre 
▶ İtalya     - Galler

Senin için hazırladığımız haberler