Spor yazarları Çaykur Rizespor - Fenerbahçe maçı için ne dedi

26.08.2024 - 09:21 | Son Güncellenme: 26.08.2024 - 09:38

Trendyol Süper Lig’de 3. haftada Çaykur Rizespor, Fenerbahçe’yi konuk etti. Fenerbahçe Fred'in hat-trick yaptığı maçı 5-0 kazandı. Spor yazarları karşılaşmayı değerlendirdi. İşte detaylar...

Spor yazarları Çaykur Rizespor - Fenerbahçe maçı için ne dedi

AJANSSPOR - HABER

Çaykur Rizespor deplasmanından 5-0'lık galibiyetle ayrılan Fenerbahçe, ligde ilk 2 haftada puan kaybetmeyen Beşiktaş ve Galatasaray'ın maç yapmadığı haftayı kayıpsız geçerek averaj farkıyla liderliğe yükseldi.

Spor yazarlarının karşılaşmayla ilgili değerlendirmeleri şöyle:

Ercan Güven: 'O' F.Bahçe 'bu' F.Bahçe işte!

Fenerbahçe’nin oyununa şapka çıkarmak zorunda kalan Rizespor’un kendi kalesine gönderdiği “bonus” ile skor 0-5 oldu ki, ardında her futbolcuyu diri ve oyunun içinde tutmak isteyen Mourinho’nun beş futbolcuyu sahaya sürmesi vardı. İrfan Can ve En Nesyri en başta.

Görünüşe göre rayına oturdu Fenerbahçe’nin şampiyonluk treni. Hızlı giden geçsin. Lakin ne Fenerbahçe’nin ne Mourinho’nun traversler üzerinde zıplayan tekerleklerle perişanları oynama hakkı yoktu. (Milliyet)

Ömer Üründül: "İkinci yarı büyüklüğünü gösterdi"

Tadic ile Dzeko'nun fizik olarak yetersizliği ve etkili dribblinglerinin olmayışı zor maçlarda sorun yaratır. Maximin yetenekli bir kanat forvet. Sprinter ve adam eksilten özeliklere sahip ama kopuk kopuk oynuyor. Bazen birinci sınıf hareketler yapıyor bazen topla kavga ediyor. Daha istikralı bir yapıya kavuşması lazım. Her zaman vurguluyorum; İsmail Yüksek, bu takımın ön liberodaki vazgeçilmez sigortasıdır. Dün de çok başarılıydı. Szymanski de gittikçe kuvvetleniyor ama ofansif etkinliğini artırmalı. Turgut Doman yeni MHK'nin gözdesi. Bu açıkça ilk 3 haftada belli oldu. Genel yönetimi iyiydi ama ilk yarı Oosterwolde'ye yapılan kontrolsüz müdahale net penaltıydı. (Sabah)

Gürcan Bilgiç: "Jose Mourinho feneri yaktı"

Bu sezon ilk kez taraftarın özlediği, Mourinho'dan beklenen oyunu da seyrettik. Önde cesurca bastılar. "Fizik olarak hazır değiliz" diyordu Portekizli. Bir hafta dinlenip geldikleri Rize'de "korakor" oynadıkları gibi, geçiş oyununa da izin vermediler. Fred'in klası, İsmail'in çalışkanlığı, Szymanski'nin temposu. Maçı ayakta tutan, skoru farka taşıyan orta saha gösterisi. Stoperleri beklerken değil, önde basarken de gördük. Örgüler tamamlanıyor. (Sabah)

Serkan Akcan: "Fred'in dönüşü"

Fred geldiği günden bu yana Fenerbahçe’nin çehresini değiştiriyor doğrusu. Yokluğunda oyun seviyesi iki basamak aşağıya iniyor, varlığı tüm takımı değiştiriyor. Rize’de gerçek bir resital sundu, kariyerinin ilk üçlemesini yaptı, oynamakla kalmadı, tüm takımı coşturdu. (Fanatik)

Uğur Meleke: "Mourinho, Süper Lig gerçeğiyle tanıştı"

Göztepe maçında Mourinho’nun eleştirilmesi gereken yer 2-0’ı koruyamaması değil bence. Esas eleştirilmesi gereken nokta, 2-0’ı canhıraş bir biçimde korumaya çalışması. 60’tan sonra takımının fişini tamamen çekmesi. 30 dakika boyunca geriye yaslanmaları. Türkiye’de bir büyük takım böyle oynamaz. İzmir’de 2-0’ı korumak için küçük takım davranışı göstermez. Gösteremez. Bence dün Mourinho’nun Süper Lig gerçeğiyle tanışma günüydü. Zira 2-0’dan, 3-0’dan sonra vites küçültmeyip aramaya devam etmek, Fenerbahçe’nin 65 yıllık Süper Lig karakteri. Dün de yaptıkları buydu. (Hürriyet)

Faik Çetiner: Hoş geldin Fred

Fred’in takımın kalbi olduğu kesin. Fenerbahçe onunla şov yapıyor, onsuz bunalıma giriyor. Fenerbahçeliler dua etsinler, Fred’siz kalmasınlar. Farklı Rizespor maçının en kısa özeti, ”Hoşgeldin Fred” olur. (Fanatik)

Cem Dizdar: "Çaresiz bıraktılar"

Havlu atabilseydi” İlhan Palut üçüncü golden sonra atmak isterdi havluyu! Çünkü takımı gözlerinin önünde eriyip gidiyordu… Fenerbahçe ligin zor takımlarından birini çaresiz bırakıp, açık farkla yenerken önümüzdeki haftalarda karşılaşacağı takımlara da hem epey kopya hem de gözdağı vermiş oldu! (Fanatik)

Senin için hazırladığımız haberler