Mourinho, Lugano maçı öncesi konuştu: "Kadromdan çok memnunum"

22.07.2024 - 20:35 | Son Güncellenme: 22.07.2024 - 21:01

Son dakika: Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Lugano maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İşte tüm detaylar...

Mourinho, Lugano maçı öncesi konuştu: "Kadromdan çok memnunum"

AJANSSPOR - HABER

Şampiyonlar Ligi 2’nci Ön Eleme Turu ilk maçında İsviçre ekibi Lugano ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'de Teknik Direktör Jose Mourinho ve Alexander Djiku, basın toplantısında açıklamalar yaptı.

"Kadro yapılanmamızdan çok memnunum"

Kadro hakkında konuşan Jose Mourinho, "Kadro yapılanmamızdan çok memnunum. Fenerbahçe'ye gelme kararımdan dolayı mutluyum. Şu ana kadar yaklaşık 30 idman ve 5 hazırlık maçı yaptık. Yaptığımız her idmandan çok mutlu oldum. Herkes gelişmek için elinden gelenin en iyisini yapıyor. Bana adapte olabilmek için ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Tabii ki durumumuz çok kolay değil çünkü oyuncularımız yavaş yavaş bize katıldı. İlk günden beri çalıştığımız oyuncularla çok keyif aldık, Djiku da onlardan biri. Biz hazırlık maçları için değil, bu maçlar için hazırlanıyoruz." dedi.

"Adapte olacağız"

Sahanın durumu hakkında da konuşan Mourinho, "Sadece İstanbul'daki maçı düşünmüyorum, yarınki maç da benim için çok önemli. Buraya kazanmak için geldik. Sentetik çimde oynanmasını ev sahibi ekip tercih etti. Bence her zaman futbol güzel ve yeşil zeminlerde oynamalı, sentetik çimlerde değil. Ancak buna adapte olmak zorundayız. Sezon öncesi yaptığımız maçlarda çok kuru zeminlerde oynadık. Ben takımımın yaptığı çalışmalardan ve elimdeki oyunculardan mutluyum. Adapte olacağız." dedi.

Djiku: "Amacımız bütün maçlarımızı kazanmak"

Fenerbahçe'nin başarılı defans oyuncusu Alexander Djiku ise şu ifadeleri kullandı:

 "Fenerbahçe büyük bir takım. Büyük takımlarda da büyük oyuncular olur, bu da rekabeti sağlar. Sadece defans oyuncularımız değil bütün oyuncularımız ellerinden geleni yapıyor. Lugano iyi bir takım ve geçen sezonu ikinci sırada bitirdiler. Amacımız bütün maçlarımızı kazanmak. İster içeride oynayalım, ister dışarıda oynayalım kazanmak istiyoruz."

"Kendisinin çok iyi bir teknik direktör olacağına inanıyorum"

"Rakip teknik direktör sizi bir örnek olarak gördüğünü ve sizi izlediğini söyledi. Bu konu hakkında neler söylemek istersin? " sorusuna Mourinho şu cevabı verdi:

"Güzel sözleri için kendisine teşekkür ediyorum. Ona karşılık vermek için bunu söylemiyorum ama kendisinin çok iyi bir teknik direktör olacağına inanıyorum çünkü takımı çok organize bir şekilde oynuyor. Bu şekilde organize bir takım kurduğu için muhakkak ileride çok iyi bir teknik direktör olacaktır."

"Çocuklarım Lugano'da okuyorlardı"

Mourinho, son olarak Lugano hakkında şu ifadeleri kullandı:

Lugano şehri benim için çok anlamlı çünkü Inter'de çalıştığım yıllarda çocuklarım Lugano'da okuyorlardı. Ben de zaman zaman onları okuldan almaya geliyordum. Burası benim için anlamlı bir yer. Harika bir dönem geçiriyorlar. Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynuyorlar, dolayısıyla harika bir iş başardılar diyebilirim."

Lugano - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta?

Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turunda Lugano ve Fenerbahçe kozlarını paylaşıyor. Thun şehrindeki Stockhorn Arena stadyumunda oynanacak karşılaşma 23 Temmuz Salı günü saat 21.30’da başlayacak.

Lugano - Fenerbahçe maçı hangi kanalda?

Fenerbahçe’nin deplasmanda oynayacağı ilk maçı Portekizli hakem Tiago Martins yönetirken Salı günü oynanacak mücadele D-Smart ve D-Smart GO'dan canlı olarak ekranlara gelecek. Martins'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Bruno Jesus ve Hugo Andre Pires Ribeiro yapacak.

Senin için hazırladığımız haberler